Opublikowano 3 Maja 201313 l To tylko na allegro idzie dostać takie cos? Ja myślałem że coś z silnikiem i go rozebralem, szczotki w palcach jak piasek się posypały. Teraz mam nowy a szybą dalej swiruje. Kupię te plastiku i dam znać co i jak. :banghead: Wysłane z mojego mózgu.
Opublikowano 3 Maja 201313 l nie tylko na allegro, mozesz kupic w aso tylko jezeli chodzi o przednie dzwi to musisz podac czy z prawych czy z lewych dzwi i czy z prawej strony czy lewej, mozesz kupic tez tansza wersje z firmy ROMIX pewnie w kazdym sklepie motoryzacyjnym, z tym ze moga nie miec na miejscu, odpusc sobie szroty bo tam pewnie beda chcieli tylko i wylacznie sprzedac cala ramke:) tak bylo jak ja szukalem
Opublikowano 3 Maja 201313 l ja spróbuję kupić chyba na allegro w aso nie wiadomo ile sobie za takie coś życzą i zobaczę a to tylko plastik i chyba troszke nasmarować żeby miał poślizg i będzie dobrze chyba
Opublikowano 4 Czerwca 20206 l Witam. Czy wiecie jak podniesc szybe troche do gory bo wieje mi w rogu drzwi
Opublikowano 4 Czerwca 20206 l Nie da sie podnieść czy zniżyć. Nie ma takiej regulacji. Sterownik ma wyuczune pozycje końcowe i szybe podnosi i opuszcza do punktów końcowych. Może masz źle przyuczone pozycje końcowe i nie dojeżdża do końca.
Opublikowano 4 Czerwca 20206 l 2 minuty temu, Muskel1 napisał: Nie da sie podnieść czy zniżyć. Nie ma takiej regulacji. Sterownik ma wyuczune pozycje końcowe i szybe podnosi i opuszcza do punktów końcowych. Może masz źle przyuczone pozycje końcowe i nie dojeżdża do końca. A jak to trzeba przyuczyc
Opublikowano 4 Czerwca 20206 l Teraz, Maciek1281 napisał: A jak to trzeba przyuczyc Szyba od kierowcy chowa sie 1 cm nizej niz od pasazera i mam szum na slupku srodkowym i nie wiem czy to moze byc przyczyna
Opublikowano 4 Czerwca 20206 l Przyciskiem do otwierania szyby kierowcy na włączonym zapłonie naciskasz przycisk na dół i trzymasz jakieś 3-5 sek. Szyba wtedy zjeżdżą całkiem w dół. Jak usłyszysz kliknięcie puszczasz przycisk. To samo z gorną pozycją. Podnosisz szybę przyciskiem do samej góry i trzymasz przycisk 3-5 sek aż usłyszysz klikniecie. Puszczasz i gotowe. Wypróbuj.
Opublikowano 4 Czerwca 20206 l 3 minuty temu, Muskel1 napisał: Przyciskiem do otwierania szyby kierowcy na włączonym zapłonie naciskasz przycisk na dół i trzymasz jakieś 3-5 sek. Szyba wtedy zjeżdżą całkiem w dół. Jak usłyszysz kliknięcie puszczasz przycisk. To samo z gorną pozycją. Podnosisz szybę przyciskiem do samej góry i trzymasz przycisk 3-5 sek aż usłyszysz klikniecie. Puszczasz i gotowe. Wypróbuj. Ok dzieki zaraz wypróbuję nievwiem czy to cos pomoze z tym szumem ale warto sprobowac
Opublikowano 4 Czerwca 20206 l Wyjaśnij nic sie nie robi? Szyba nie jedzie w dół czy do góry co sie nie robi?
Opublikowano 4 Czerwca 20206 l 3 minuty temu, Muskel1 napisał: Wyjaśnij nic sie nie robi? Szyba nie jedzie w dół czy do góry co sie nie robi? Zrobilem tak jak mowiles opuscilem i przytrzymalem przycisk 5 sek i nic szyba zostaje tak jak kest i nie slychac zadnego klikniecia to samo do gory
Opublikowano 4 Czerwca 20206 l ok. spróbuj teraz innej opcji. Do pomocy bedzie potrzebny jakiś przedmiot który trzeba między szybę i górną krawędź drzwi wsadzić. Najlepiej taki klocek drewniany jak na zdjęciu na dole. 1. Klocek pomiędzy odsuniętą szybę a krawedź drzwi wsadzić (procedura oczywiście na zamkniętych drzwiach) 2. Szybę zamknąć trzymając przycisk w górę i dopiero wtedy puścić jak szyba kompletnie się zatrzyma. 3. Tą czynność powtórzyć trzykrotnie 4. Po tym powinna szyba przycisnąć/zakleszczyć klocek u góry. 5. Szybę lekko opuścić w dółżeby móc wyjąć klocek 6. Zamknąć szybe trzymając przycisk w górę. Jak zamknie 2 razy pociągnąc przycisk w góre (zamykanie) przytrzymując u góry przynajmniej 1 sek) 7. Szybę kompletnie otworzyć. Edytowane 4 Czerwca 20206 l przez Muskel1
Opublikowano 4 Czerwca 20206 l 23 minuty temu, Muskel1 napisał: ok. spróbuj teraz innej opcji. Do pomocy bedzie potrzebny jakiś przedmiot który trzeba między szybę i górną krawędź drzwi wsadzić. Najlepiej taki klocek drewniany jak na zdjęciu na dole. 1. Klocek pomiędzy odsuniętą szybę a krawedź drzwi wsadzić (procedura oczywiście na zamkniętych drzwiach) 2. Szybę zamknąć trzymając przycisk w górę i dopiero wtedy puścić jak szyba kompletnie się zatrzyma. 3. Tą czynność powtórzyć trzykrotnie 4. Po tym powinna szyba przycisnąć/zakleszczyć klocek u góry. 5. Szybę lekko opuścić w dółżeby móc wyjąć klocek 6. Zamknąć szybe trzymając przycisk w górę. Jak zamknie 2 razy pociągnąc przycisk w góre (zamykanie) przytrzymując u góry przynajmniej 1 sek) 7. Szybę kompletnie otworzyć. Dalej nic sie nie dzieje
Opublikowano 5 Czerwca 20206 l 21 godzin temu, Maciek1281 napisał: Dalej nic sie nie dzieje Witam. Dzis mialem chwile czasu i obkleilem caly samochod i dalej szumi na slupku srodkowym