Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Problem z domykaniem szyby elektrycznej od kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tylko na allegro idzie dostać takie cos? Ja myślałem że coś z silnikiem i go rozebralem, szczotki w palcach jak piasek się posypały. Teraz mam nowy a szybą dalej swiruje. Kupię te plastiku i dam znać co i jak. :banghead:

Wysłane z mojego mózgu.

Opublikowano

nie tylko na allegro, mozesz kupic w aso tylko jezeli chodzi o przednie dzwi to musisz podac czy z prawych czy z lewych dzwi i czy z prawej strony czy lewej, mozesz kupic tez tansza wersje z firmy ROMIX pewnie w kazdym sklepie motoryzacyjnym, z tym ze moga nie miec na miejscu, odpusc sobie szroty bo tam pewnie beda chcieli tylko i wylacznie sprzedac cala ramke:) tak bylo jak ja szukalem

Opublikowano

ja spróbuję kupić chyba na allegro w aso nie wiadomo ile sobie za takie coś życzą i zobaczę a to tylko plastik i chyba troszke nasmarować żeby miał poślizg i będzie dobrze chyba

Opublikowano

Jutro podskoczę do sklepu i zobaczę czy mają, jak nie to alledrogo.

• 7 lat później...
Opublikowano

Witam. Czy wiecie jak podniesc szybe troche do gory bo wieje mi w rogu drzwi

Opublikowano

Nie da sie podnieść czy zniżyć. Nie ma takiej regulacji. Sterownik ma wyuczune pozycje końcowe i szybe podnosi i opuszcza do punktów końcowych. Może masz źle przyuczone pozycje końcowe i nie dojeżdża do końca.

Opublikowano
2 minuty temu, Muskel1 napisał:

Nie da sie podnieść czy zniżyć. Nie ma takiej regulacji. Sterownik ma wyuczune pozycje końcowe i szybe podnosi i opuszcza do punktów końcowych. Może masz źle przyuczone pozycje końcowe i nie dojeżdża do końca.

A jak to trzeba przyuczyc

Opublikowano
Teraz, Maciek1281 napisał:

A jak to trzeba przyuczyc

Szyba od kierowcy chowa sie 1 cm nizej niz od pasazera i mam szum na slupku srodkowym i nie wiem czy to moze byc przyczyna

Opublikowano

Przyciskiem do otwierania szyby kierowcy na włączonym zapłonie naciskasz przycisk na dół i trzymasz jakieś 3-5 sek. Szyba wtedy zjeżdżą całkiem w dół. Jak usłyszysz kliknięcie puszczasz przycisk. To samo z gorną pozycją. Podnosisz szybę przyciskiem do samej góry i trzymasz przycisk 3-5 sek aż usłyszysz klikniecie. Puszczasz i gotowe. Wypróbuj.

Opublikowano
3 minuty temu, Muskel1 napisał:

Przyciskiem do otwierania szyby kierowcy na włączonym zapłonie naciskasz przycisk na dół i trzymasz jakieś 3-5 sek. Szyba wtedy zjeżdżą całkiem w dół. Jak usłyszysz kliknięcie puszczasz przycisk. To samo z gorną pozycją. Podnosisz szybę przyciskiem do samej góry i trzymasz przycisk 3-5 sek aż usłyszysz klikniecie. Puszczasz i gotowe. Wypróbuj.

Ok dzieki zaraz wypróbuję nievwiem czy to cos pomoze z tym szumem ale warto sprobowac

Opublikowano

Działaj:wink:

Opublikowano
11 minut temu, Muskel1 napisał:

Działaj:wink:

Probowalem nie robi sie nic

Opublikowano

Wyjaśnij nic sie nie robi? Szyba nie jedzie w dół czy do góry co sie nie robi?

Opublikowano
3 minuty temu, Muskel1 napisał:

Wyjaśnij nic sie nie robi? Szyba nie jedzie w dół czy do góry co sie nie robi?

Zrobilem tak jak mowiles opuscilem i przytrzymalem przycisk 5 sek i nic szyba zostaje tak jak kest i nie slychac zadnego klikniecia to samo do gory

Opublikowano

Przy opuszczaniu trzymałeś cały czas przycisk w dół?

Opublikowano

Tak

Opublikowano

ok. spróbuj teraz innej opcji. Do pomocy bedzie potrzebny jakiś przedmiot który trzeba między szybę i górną krawędź drzwi wsadzić. Najlepiej taki klocek drewniany jak na zdjęciu na dole.

1. Klocek pomiędzy odsuniętą szybę a krawedź drzwi wsadzić (procedura oczywiście na zamkniętych drzwiach)

2. Szybę zamknąć trzymając przycisk w górę i dopiero wtedy puścić jak szyba kompletnie się zatrzyma.

3. Tą czynność powtórzyć trzykrotnie

4. Po tym powinna szyba przycisnąć/zakleszczyć klocek u góry.

5. Szybę lekko opuścić w dółżeby móc wyjąć klocek

6. Zamknąć szybe trzymając przycisk w górę. Jak zamknie 2 razy pociągnąc przycisk w góre (zamykanie) przytrzymując u góry przynajmniej 1 sek)

7. Szybę kompletnie otworzyć.

20200604_163245.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
23 minuty temu, Muskel1 napisał:

ok. spróbuj teraz innej opcji. Do pomocy bedzie potrzebny jakiś przedmiot który trzeba między szybę i górną krawędź drzwi wsadzić. Najlepiej taki klocek drewniany jak na zdjęciu na dole.

1. Klocek pomiędzy odsuniętą szybę a krawedź drzwi wsadzić (procedura oczywiście na zamkniętych drzwiach)

2. Szybę zamknąć trzymając przycisk w górę i dopiero wtedy puścić jak szyba kompletnie się zatrzyma.

3. Tą czynność powtórzyć trzykrotnie

4. Po tym powinna szyba przycisnąć/zakleszczyć klocek u góry.

5. Szybę lekko opuścić w dółżeby móc wyjąć klocek

6. Zamknąć szybe trzymając przycisk w górę. Jak zamknie 2 razy pociągnąc przycisk w góre (zamykanie) przytrzymując u góry przynajmniej 1 sek)

7. Szybę kompletnie otworzyć.

20200604_163245.jpg

Dalej nic sie nie dzieje

Opublikowano
21 godzin temu, Maciek1281 napisał:

Dalej nic sie nie dzieje

Witam. Dzis mialem chwile czasu i obkleilem caly samochod i dalej szumi na slupku srodkowym

IMG_20200605_140724.jpg

IMG_20200605_141747.jpg

IMG_20200605_141740.jpg