drozduu Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam Czy ktoś wymieniał i zna długości przewodów stalowych / miedzianych hamulców przednich Głównie chodzi mi o lewe przednie koło - ten od ABS do hamulca i ten krótki przy zacisku ??
OLIVER Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 WitamCzy ktoś wymieniał i zna długości przewodów stalowych / miedzianych hamulców przednich Głównie chodzi mi o lewe przednie koło - ten od ABS do hamulca i ten krótki przy zacisku ?? A ten drugi to nie podają wymiaru ale ma około 200 MM:hi:
dziako Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 podobno muszę zmienić przewody z przodu. Orientuje się ktoś jaki koszt?
JulianSR Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 ja wymienialem tyle ze w oplocie stalowym dodatkowo, zwykle koszt ok 40 zl za sztuke jeszcze zalezy od firmy.
dziako Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 ja wymienialem tyle ze w oplocie stalowym dodatkowo, zwykle koszt ok 40 zl za sztuke jeszcze zalezy od firmy. sam zmieniałeś, czy lepiej do mechanika?
JulianSR Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 jesli masz szczypce i kogos kto ci przewod przytrzyma to dasz rade. Ja uzywalem klucza hydraulicznego tzw zabki, i dodatkowo klucz nie wiem czy 12 czy 11 szedl, do tego bardzo ciezko odkrecic to ustrojstwo na zlaczeniu. Jesli nie boisz sie ze cos sie spiepszy to lepiej do mechanika postawic jesli na silach nie jestes.
dziako Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 jesli masz szczypce i kogos kto ci przewod przytrzyma to dasz rade.Ja uzywalem klucza hydraulicznego tzw zabki, i dodatkowo klucz nie wiem czy 12 czy 11 szedl, do tego bardzo ciezko odkrecic to ustrojstwo na zlaczeniu. Jesli nie boisz sie ze cos sie spiepszy to lepiej do mechanika postawic jesli na silach nie jestes. to lepiej zrobię to z mechanikiem. Sam nie będę pchał łap, tym bardziej że jeszcze tego nie robiłem - to są jednak hamulce to niema co...
Rekomendowane odpowiedzi