Hans-Krk Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Witam, jestem posiadaczem Audi A4 Avant z 98r i potrzebuje małej pomocy:) zatem: Posiadam lampy BOSCH uzbrojone w H7+H7+H1 czyli z halogenem przeciwmgłowym, zamierzam zakupić lampy soczewkowe DEPO H7+H7, ale nie chcę rezygnować z halogenów. Czy istnieje możliwość zamontowania zderzaka poliftowego z miejscem na halogeny (dokupić halogeny) i żeby wszystko działało jak trzeba? Co muszę dokupić? i czy ewentualnie zderzak z S4 z halogenami również podejdzie?
Kowi87 Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 1.Lampy soczewkowe bez problemu założysz, jest o tym wątek:wink: 2. zderzak poliftowy tez założysz bez problemów, potrzebne będa ślizgi do niego:wink: 3. będziesz musiał przedłuzyć instalacje do halo w zderzaku 4. możesz też zaadoptować same halogeny z polifta do swojego zderzaka, jest o tym wątek:wink:
pioteros Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 zderzak od eski tez ci podejdzie ale na odwrot jak w polifcie, bo slizgi zostają te co masz ale potrzebne ci będą inne "kły" -mocowania zderzaka
Hans-Krk Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Opublikowano 27 Listopada 2012 a skąd dorwać te kły? są do kupienia np w ASO? i może odrazu pomyśleć o zderzaku z S4 bo chcę założyć FIMC-a Wiec odrazu więcej miejsca?
davidoff82 Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 poliftowy podobno też jest zdecydowanie bardziej obszerny....
Hans-Krk Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Opublikowano 27 Listopada 2012 Aha,chyba że od razu pomyśle o całym body S4, tylko nie wiem jak ze zderzakiem tylnim, czy pasuje bez przeróbek, bo zależy mi na tym żeby wszystko było na zasadzie: przykręć-pomaluj a nie dorabiaj-szpachluj:)
Kasjan Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 No plany masz niezłe, ale mam nadzieję uświadamiasz sobie że cena zderzaka od s4 z kratkami i belką i do tego halogeny bedzie sporo większa od wyrezania halo np w przedlifcie? ( wiem coś o tym bo przerabiałem ten temat )
Hans-Krk Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Opublikowano 28 Listopada 2012 Kasjan masz rację, ale zawsze można polować na jakąś używkę najważniejsze żeby pasowało:) a jak z tyłem? wie ktoś czy pasuje od S4?
MatUSh Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Jeżeli chodzi Ci o tył to ja proponuje zderzak od polifta zainstalować podejdzie napewno i dyfuzor też fajny jest pomalujesz pod kolor nadwozia i baja 1. Zderzak przód goły kosztuje 700zł 2. Progi około 500 zł 3. Zderzak tył hmm myślę z 400zł
Kasjan Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Kratka 1szt - 150zl Srodkowa kratka - 60zl Halo - 300-450 No i dolicz malowanie ale to juz w zaleznosci od zakladu. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Kowi87 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Moze to wyceńmy 1. Zderzak p Zderzak Audi S4 B5 (2825156240) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - 750zł Zderzak przedni Audi S4 B5 (2794230996) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 800zł Zderzak Audi S4 B5 95-00 (2784506602) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - 800zł AUDI A4 A 4 S4 S 4 1995 - 2001 R. + KRATKA (2781079415) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - 900zł z 1 kratka ZDERZAK PRZÓD + BELKA AUDI S4 95-00R ORYGINAŁ (2781480590) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. -900zł z belką AUDI S4 A4 S-Line B5 zderzak kratki 95-01 ORYGINAL (2813137042) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - 900 mozna już założyć na auto prawie kompletny 95-01r Audi A4 S4 ładny zderzak przód oryginał (2824605283) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - 975zł audi s4 99-05r zderzak kompl. z belka nieklejony (2823435203) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - 1000zł nieklejony Jak widać w każdym brakuje spryskiwaczy, same dysze sa takie same jak w zwykłych zderzakach, koszt nowych zamienników to 160zł, do tego trzeba dokupić zaślepki, wąż, pompke przekaznik.. kratki zderzaka KRATKI KRATKA ZDERZAKA PRZÓD AUDI S4/RS4 95-01 (2760617481) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. halogeny są nie osiagalne 2. Zderzak t http://allegro.pl/audi-s4-sedan-tylni-zderzak-i2791569559.html- 800zł Audi S4 1998 rok 4 drzwi sedan - zderzak tylny (2810904745) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - 800zł Pozatym są tylko do avanta:decayed: 3. Progi AUDI S4 A4 PRÓG PROGI KOMBI (2766596774) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. I tu dla nie wtajemniczonych, kupno samych nakładek zewnetrznych to zbyt mało by je załozyć, potrzebne są jeszcze listwy naprogowe, listwy drzwiowe oraz mocowania progów, jak sie tego nie zdobędzie to trzeba usuwać listwy drzwiowe A4 i malować dolne krawędzie drzwi, trzeba tylko kupić mocowania(kpl kosztuje 150zł) 4. Koszty wysyłki, min 50zł za zderzak, takzę poczta zainkasuje za wszystko 200zł jeśłi z alegro będzie sie wszystko brać 5. malowanie, przewaznie 250zł za zderzak, 100-150 za 1 próg
Hans-Krk Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Opublikowano 28 Listopada 2012 WOW, To moje aspiracje lekko przygasły:) ale tak jak napisał MatUSh kupie na razie zderzak poliftowy przedni i tylni,zmienie lampeczki i zajme sie mocą i heblami a body przyjdzie z czasem:) jakby nie było to dopiero mam audiczke od ponad miesiąca i pomalutku kompletuje graty,niemożna mieć wszystkiego choć apetyty mam wielkie ale czuje że z waszą pomocą wszystko sie uda:) dzieki za każdą wypowiedz
d4widoV Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 tak sie podepne pod ten topic, czyli mam rozumiec, ze jak w u siebie (II lift) mam te dziwne nakladki na drzwiach a progi gole, to zeby zaadoptowac progi z eSy musze te nakladki sciagnac, malowac to co po nich zostanie, mocowania miec do progow i dopiero ladowac progi?
Kowi87 Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 tak sie podepne pod ten topic, czyli mam rozumiec, ze jak w u siebie (II lift) mam te dziwne nakladki na drzwiach a progi gole, to zeby zaadoptowac progi z eSy musze te nakladki sciagnac, malowac to co po nich zostanie, mocowania miec do progow i dopiero ladowac progi? jak nie kupiłes kompletnych progów z listawami drzwiowymi to w sumie tak zerknij do mnie na wątek, ogólnie fajnie to wyglada, tylko tylko droższe w wykonaniu, ale pozbywasz sie drogiej wadliwej czesci jaką są listwy drzwiowe:decayed: w dziale warsztat jest opis jak to zamontować
d4widoV Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 tak sie podepne pod ten topic, czyli mam rozumiec, ze jak w u siebie (II lift) mam te dziwne nakladki na drzwiach a progi gole, to zeby zaadoptowac progi z eSy musze te nakladki sciagnac, malowac to co po nich zostanie, mocowania miec do progow i dopiero ladowac progi? jak nie kupiłes kompletnych progów z listawami drzwiowymi to w sumie tak zerknij do mnie na wątek, ogólnie fajnie to wyglada, tylko tylko droższe w wykonaniu, ale pozbywasz sie drogiej wadliwej czesci jaką są listwy drzwiowe:decayed: w dziale warsztat jest opis jak to zamontować no dokladnie, wlasnie tak mi sie podoba jak u Ciebie np. czyli masz zalozone progi z eSy tylko? to elegancko to wyglada, na wiosne sie wezme za sciaganie tych parchatych listew z drzwi, bo szpeca autko :-D
Kowi87 Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 tak sie podepne pod ten topic, czyli mam rozumiec, ze jak w u siebie (II lift) mam te dziwne nakladki na drzwiach a progi gole, to zeby zaadoptowac progi z eSy musze te nakladki sciagnac, malowac to co po nich zostanie, mocowania miec do progow i dopiero ladowac progi? jak nie kupiłes kompletnych progów z listawami drzwiowymi to w sumie tak zerknij do mnie na wątek, ogólnie fajnie to wyglada, tylko tylko droższe w wykonaniu, ale pozbywasz sie drogiej wadliwej czesci jaką są listwy drzwiowe:decayed: w dziale warsztat jest opis jak to zamontować no dokladnie, wlasnie tak mi sie podoba jak u Ciebie np. czyli masz zalozone progi z eSy tylko? to elegancko to wyglada, na wiosne sie wezme za sciaganie tych parchatych listew z drzwi, bo szpeca autko :-D to przejrzyj dobrze watek o montazu tych progów, drzwi masz do malowania do listwy ozdobnej, oraz błotniki, przedni błotnik do naspawania:wink: progi są z PURu wiec nie spawalne jakby co:wink:
Rekomendowane odpowiedzi