gregjag Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Opublikowano 14 Maja 2013 W końcu dorwałem cała wiązkę z czujnikami za grosze Założyłem do samochodu. Czujniki działają, tylko mam pytanie bo przy włączeniu wstecznego mam w głośniku pikanie przerywane a po chwili trochę cichnie ale dalej pika . Przeszkody nie ma za samochodem jak podejdę do czujników to zaczynają piszczeć czyli działają ok. Jak odejdę to jest cisza w głośniku i już nie pika ,ale jak znowu włączę wsteczny to znowu jest pikanie Czy tak powiano to działać ? Wcześniej chyba było tak że po włączeniu wstecznego był sygnał a potem cisza aż do podjechania do przeszkody.
VanDerSeba Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Mam ciągły sygnał po wrzuceniu wstecznego a potem cisza. Żaden czujnik nie cyka i nie reaguje na zbliżanie. Sam sygnał przy wbijaniu biegu także pojawią się tylko co kilka prób (może raz na pięć prób). Wiązka do wymiany?
MaTeo85 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 5 godzin temu, VanDerSeba napisał: Mam ciągły sygnał po wrzuceniu wstecznego a potem cisza. Żaden czujnik nie cyka i nie reaguje na zbliżanie. Sam sygnał przy wbijaniu biegu także pojawią się tylko co kilka prób (może raz na pięć prób). Wiązka do wymiany? Musisz podłączyć się kablem do auta i sprawdzić na poczatek błędy w module parktronica. Jak bedzie wiadomo jakie są błędy bedzie można myśleć dalej nad problemem.
silnik Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 8.02.2018 o 23:04, VanDerSeba napisał: Mam ciągły sygnał po wrzuceniu wstecznego a potem cisza. Żaden czujnik nie cyka i nie reaguje na zbliżanie. Sam sygnał przy wbijaniu biegu także pojawią się tylko co kilka prób (może raz na pięć prób). Wiązka do wymiany? Mam to samo. Jak rozwiązaliście problem ?? Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez silnik
silnik Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Sam doszedłem. Uszkodzone 2 czujniki. Po wymianie wszystko wróciło do normy.
Rekomendowane odpowiedzi