baszmak7 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 ja wrócę do tematu TIRów :]Fakty dla mnie zrozumiałe: - Tir dużo waży przez co ma problem z hamowaniem, jak już hamuje to ładnie zdziera opony :] - Tir pracuje na czas, to jego praca, odpowiednie przerwy, szukanie parkingów na pauzę itd. - Tir jak się zgubi to lepiej jak na CB pomaga mu osoba znająca się na mieście, mosty, małe uliczki itd. Fakty nie zrozumiałe dla mnie: - Tir zjeżdża z prawego pasa na lewy (droga typu ekspresowa, autostrada) aby bez zwalniania swojego zestawu wpuścić zestaw włączający się do ruchu z prawej strony czyli swój swojego wpuszcza :] jednak w 90% całkowicie mając w d*pie osobówkę jadącą tym lewym pasem np. na A4 150km/h (przepisowe 140 + 10 bezpłatne cennikowe hehe) sam walę ok. 100 tyś km rocznie małym dostawczym i to mnie rozpierd... - Większość TIRów najpierw daje kierunkowskaz i lekko bujnie jakby miał już zjechać na lewy pas po czym ocenia, że wtedy komuś zajedzie drogę, jeżeli się kapnie to tylko można się wystraszyć, natomiast czasami po prostu wjeżdża i ma w d*pie osobówkę bo przecież ona zawsze wyhamuje a najwyżej przyhaczy w zderzak naczepy lub rurę gdy naczepą jest wanna. I w tym przypadku powyżej z zajechaniem drogi to powiem, że ogólnie mam złość i tyle po chwili mi przechodzi, ale raz podczas takiego hamowania uszkodziłem dość drogi sprzęt na pace słysząc za głową łamanie i trzask :/ wtedy będąc bezsilnym małym autkiem wyprzedziłem gościa i go wyhamowałem na ładnej górce z 80 do 30 stu konwersując co nie co na radiu CB słysząc &*#$%#$%...itd. A za mną pełna choinka, czyli pokaz halogenów i fanfar, czekałem na gościa na parkingu lecz pojechał sobie dalej... Wiem, jak bardzo wkurza kierowcę TIRa wyhamowanie na dość dużym pochyleniu do prędkości np. 30 km/h gdy jest załadowany (widać po oponach w naczepie). I ZROBIĘ TAK JESZCZE WIELE RAZY W TAKICH SYTUACJACH!!!! I co mi się podoba u TIRowców i :] - Tir gdy widzi nawet małego dostawcza-ka na CB traktuje go poważniej :] - Tir potrafi doświetlić drogę na czas gdy osobówka go wyprzedza, wiadomo do czasu zrównania się pojazdów. - Tir potrafi podziękować awaryjnymi, lub częściej kierunkami na zmianę, zjechać na pobocze i dać znać że jest plac do wyprzedzania. No to napisałem coś od siebie, nikogo specjalnie nie chciałem urazić, obrazić itp. :] Pozdrawiam wszystkich pracujących za kółkiem małym i dużym :] czekałeś na parkingu żeby cię dobił?...ja zawsze zjeżdżam na parking jak mnie ktoś zaprasza i było już kilka spraw o pobicie ale nie o tym temat a propo wyhamowywania ciężarówki,świadczy to tylko o tym że nie masz oleju we łbie i nie zawsze najechanie komuś na dupe to wina najeżdżającego ja zawsze nagrywam trase i miałem przyjemność w sądzie wygrać z delikwentem sprintera po okazaniu nagrania
djtatra Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Kolego Baszmak7 czemu dobił,??? Potrafisz oceniać umiejętności i predyspozycje nie znając ludzi??? ...czekałem na parkingu bo kierowca TIRa mnie sam zapraszał na CB, ja zjechałem i poczekałem co by potem było to nie wiem :] ja się nie potrafię chwalić sprawami o pobicie tak jak Ty bo to bardziej wstyd dac się złapać i mieć sprawę ale spoko, każdy ma inne myślenie I powiem Ci, że na pewno mam więcej oleju we łbie niż ten gość z TIRa który wjeżdża na lewy pas mając innych w d*pie, ja go hamowałem płynnie a nie od szlaga, zawsze mógł mnie wyprzedzić przecież, ma takie samo prawo jak każdy inny a że nie dał rady na górce to mnie to waliło tak samo jak jego moje hamowanie A swoją drogą ja Cie nie obrażam, a Ty nie musisz mnie i z pewnością jesteś jednym z tych, którzy czuja się bardzo pewnie będąc kierowcą 1.5 nad asfaltem mając dużo oleju w głowie:] I ja też mam rejestrator i się nie podniecam, że miałem taką sytuacje wymuszenia przez TIRa nagraną, teraz wiele aut ma takie urządzenia i to żadna nowość
sokal Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Polsat wyemitował komedię "Kevin sam w Nowym Jorku" w mikołajki o godz. 20. I podniósł sobie dzienny udział w widowni o 10 pkt proc., deklasując konkurentów. Co z tego, że powstał 20 lat temu? Co z tego, że od tamtej pory widzieliśmy go już dziesiątki razy? Co z tego, że jest sequelem dużo bardziej popularnego "Kevin sam w domu"? W tym roku "Kevin" po kolejny raz pokazał, że potrafi przyciągnąć widzów przed ekrany. Gdy dziś rano szefowie stacji telewizyjnych przeglądali raporty z danymi dotyczącymi mikołajkowej oglądalności, nie kryli zdumienia. - Niesamowite! No tak, "Kevin"! - westchnął przedstawiciel TVN. (Źródło: gazeta.pl)
snajper1998 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Polsat wyemitował komedię "Kevin sam w Nowym Jorku" w mikołajki o godz. 20. I podniósł sobie dzienny udział w widowni o 10 pkt proc., deklasując konkurentów.Co z tego, że powstał 20 lat temu? Co z tego, że od tamtej pory widzieliśmy go już dziesiątki razy? Co z tego, że jest sequelem dużo bardziej popularnego "Kevin sam w domu"? W tym roku "Kevin" po kolejny raz pokazał, że potrafi przyciągnąć widzów przed ekrany. Gdy dziś rano szefowie stacji telewizyjnych przeglądali raporty z danymi dotyczącymi mikołajkowej oglądalności, nie kryli zdumienia. - Niesamowite! No tak, "Kevin"! - westchnął przedstawiciel TVN. (Źródło: gazeta.pl) :polew::polew:
baszmak7 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Kolego Baszmak7 czemu dobił,??? Potrafisz oceniać umiejętności i predyspozycje nie znając ludzi??? ...czekałem na parkingu bo kierowca TIRa mnie sam zapraszał na CB, ja zjechałem i poczekałem co by potem było to nie wiem :] ja się nie potrafię chwalić sprawami o pobicie tak jak Ty bo to bardziej wstyd dac się złapać i mieć sprawę ale spoko, każdy ma inne myślenie I powiem Ci, że na pewno mam więcej oleju we łbie niż ten gość z TIRa który wjeżdża na lewy pas mając innych w d*pie, ja go hamowałem płynnie a nie od szlaga, zawsze mógł mnie wyprzedzić przecież, ma takie samo prawo jak każdy inny a że nie dał rady na górce to mnie to waliło tak samo jak jego moje hamowanie A swoją drogą ja Cie nie obrażam, a Ty nie musisz mnie i z pewnością jesteś jednym z tych, którzy czuja się bardzo pewnie będąc kierowcą 1.5 nad asfaltem mając dużo oleju w głowie:] I ja też mam rejestrator i się nie podniecam, że miałem taką sytuacje wymuszenia przez TIRa nagraną, teraz wiele aut ma takie urządzenia i to żadna nowość :facepalm: możemy trafie kiedyś na ciebie w sumie obym trafił i zweryfikuje twoje umiejętności najlepszy driverze z busa w polsce
marekg Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 jak tak czytam te wasze wypociny odnośnie tego kto jak jeździ i kto komu ma zamiar dawać lekcje jazdy to widzę, że jesteście jak jeden po jednych pieniądzach... strasznie macie smutne życie, że was tak na drodze wszystko wkurza i przeszkadza to co inni robią. Każdy jedzie jak potrafi, drogi są dla wszystkich a brak cierpliwości świadczy raczej o jakichś problemach z samym sobą i akceptacją innych użytkowników drogi.
djtatra Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 :facepalm: możemy trafie kiedyś na ciebie w sumie obym trafił i zweryfikuje twoje umiejętności najlepszy driverze z busa w polsce dobra dobra Panie Fighter :] Już ostatni mój post w tym temacie bo Tobie się pomyliły fora, to nie jest KSW Szerokiej drogi życzę wszystkim, koledze Baszmak7 też :]
qeza Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Kiedyś to było takie porządne forum.. a żeby wam podnieść wszystkim ciśnienie to powiem że mam 4 pasy darmowej autostrady kilometr od domu niech toś zamknie ten temat
Sherlock Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 no to się nam chłopcy rozpisali . trochę nie na temat - szczegół . temat do zamknięcia .
Rekomendowane odpowiedzi