Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Jakie felgi alu i jakie opony letnie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem obecnie audi a4 avant 1.9 tdi z 2003 roku. Niestety auto nie posiada alusów (jak to przy sprowadzanych najczęścię się zdarza;). Stoję obecnie przed dylematem zakupu:

1. nowych - http://www.allegro.pl/item377200039_felgi_aluminiowe_audi_16_5x112_nowe_1600zl.html

2.czy używanych - http://www.allegro.pl/item380394592_felgi_16_audi_a4_a6_a8_oryginalne.html

oba ponoć orginały, przy czym używki były od frontu odświerzane.

Druga sprawa dotyczy opon do tych felg. Które z poniższych byście mi polecili:

1. http://www.opony.autogaleria.pl/producent.asp?IDproduktu=48085&producent=Bridgestone&model=ER300

2. http://www.opony.autogaleria.pl/producent.asp?IDproduktu=50398&producent=Pirelli&model=P7

3. http://www.opony.autogaleria.pl/producent.asp?IDproduktu=48774&producent=Continental&model=ContiPremiumContact%202

4. http://www.opony.autogaleria.pl/producent.asp?IDproduktu=53028&producent=Dunlop&model=SP%20SPORT%20FASTRESPONSE

Wszystkie modele wypadły jako szczególnie polecane w ostatnich testach. Nurtuje mnie również pytanie z jakim indeksem prędkości H czy V je kupić. No i najważniejsze czy kupować nówki czy też używane w dobrym stanie, gdzie cena różni się ok 100-150 pln na sztuce.

Opublikowano

Hmmm proponował bym Ci szukac felg o rozmiar większe czyli 17 stki :th: , jesli chodzi o opony to kupuj nowe a jaki model hmmm kazdy chwali Swoje , Ja chwale jak i Michelinki tak i Continentale ( fakt szybciej sie ścierają )

Opublikowano

Ja tak jak Cuber proponuje szukac wiekszego rozmiaru czyli 17", róznicy w cenie wielkiej nie ma a na aucie 17" zdecydowanie lepiej będą sie prezentowały :th: Odnosnie opon to kupuj nowe, na tym nie powinno sie oszczedzać.

Opublikowano

ja bym też kupował min. 17" a opony to dunlopki, chociaż ja latam na toyo i jestem zadowolony :cool1:

Opublikowano

Ja tak jak Cuber proponuje szukac wiekszego rozmiaru czyli 17", róznicy w cenie wielkiej nie ma a na aucie 17" zdecydowanie lepiej będą sie prezentowały :th: Odnosnie opon to kupuj nowe, na tym nie powinno sie oszczedzać.

W cenie moze nie, ale auto trzeba obnizyc.. :wink4:

Opublikowano

nic nie trzeba obniżać, jak komuś nie przeszkadza na 16 wygląd (wysokość), to przecież na 17 jest tak samo.

Opublikowano

dokładnie, średnica zostaje ta sama, no chyba, że ktoś przekombinuje z zamiennikiem opony :gwizdanie:

Opublikowano

Ok, ok..

W cenie moze nie, ale auto pasowaloby obnizyc.. :wink4:

Opublikowano

Jak coś mam orginały S-line całe koła 17,

nie zakładaj 16 za małe :th: póżniej będziesz żałował :)

teraz moda na 18-19 :polew:

Opublikowano

16 w B6 to porażka :thumbdown: odpuść sobie

Opublikowano

A ja tam mam 16 alu i jestem bardzo zadowolony a wydawaniem 2000zł na takie same tylko o rozmiar wieksze uwazam za bezsens, wiec nie masz co generalizowac, jednemu odpowiada 16 innemu 18. Pomijam juz fakt iz jedzie pozniej na drodze taki jeden z drugim i kulają sie 20km/h co by felgi 18 czy zawieszenia nie uszkodzic na malutkiej dziurce - to jest dopiero porażka.

Opublikowano

Pomijam juz fakt iz jedzie pozniej na drodze taki jeden z drugim i kulają sie 20km/h co by felgi 18 czy zawieszenia nie uszkodzic na malutkiej dziurce - to jest dopiero porażka.

to gdzie Ty takich widzisz? Ja jeszcze nie spotkałem takowych kierowców :gwizdanie:

patrzac na to jak koledzy z Kraka jeżdza to ich styl jazdy zupełnie zaprzecza temu co napisałeś :decayed:

Moim zdaniem felga 16stka w B6 to tak jakby do B5 założyć 14stki :gwizdanie:

Opublikowano

jak chcesz to załóż 20 mi to jest wszystko jedno

moze 17 ładnie wygląda ale 16 wiecej zniesie

i dłuzej wytrzyma zawiecha i łożyska w kołach

do tego opony 17 sa drozsze i z mojego pkt widzenia zakładanie ich do auta to porazka

klamot przez to wiecej pali bo i guma szersza

pomijajac juz komfort jazdy[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2008, 00:06 _________________________________________________i co z tegfo ze wychodziły?

ale na niemieckie drogi a nie na nasze koleiny

u nas widziałem eskę na 15 i tez dobrze było

Opublikowano

jak chcesz to załóż 20 mi to jest wszystko jedno

moze 17 ładnie wygląda ale 16 wiecej zniesie

i dłuzej wytrzyma zawiecha i łożyska w kołach

do tego opony 17 sa drozsze i z mojego pkt widzenia zakładanie ich do auta to porazka

klamot przez to wiecej pali bo i guma szersza

pomijajac juz komfort jazdy

w B5 16-jeszcze jest ok

ale w B6 to juz nie zabardzo to wygląda :gwizdanie:

Opublikowano

juz Ci napisałem jak chcesz to zakładaj 20

a jak ktoś chce niech zakłada 13,14,15,16,17

jego sprawa i problem

Opublikowano

juz Ci napisałem jak chcesz to zakładaj 20

a jak ktoś chce niech zakłada 13,14,15,16,17

jego sprawa i problem

ale o co Ty się spinasz człowieku , chyba nie rozumiesz sensu całej dyskusji............ :wallbash:

Opublikowano

ja tam uwazam ze 17" do b6 to minimum.....

komfort do 16" pewnie podobny a auto juz jakos wyglada

Opublikowano

Koledzy My tylko wyrażamy Swoje zdanie :th:

Kolega poprosił o zdanie to je wyrażamy :)

Nasze zdanie jest takie że minimum 17 cali :th: Jeśli nie jeżdziłeś na 17 to co możesz o tym powiedzieć :mysli: Wiesz tylko z opowieci że coś nie tak...... :polew:

Jesli zależy Ci na dobrym prowadzeniu A4 i na wyglądzie zakładaj 17 :th: cena opon juz jest porównywalna :)

Opublikowano

Przy 17" w B6 jest taki sam komfort co i na 16". Nawet pomiedzy 18" a 16" nie ma duzej przepasci. A jesli ktos w dodatku ma seryjny zawias komfort, to juz w ogole...

W B5 do jako takiego wygladu wystarczy 16". W B6 buda jest o wiele masywniejsza, to i felga musi byc wieksza zeby nie ginela...