johnnythebest Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Czy zawór pompy paliwowej może znacznie przyczynić sie do nie odpalania auta? Przy probie zapalenia auto kreci ale nie odpala, paliwo we wtryskach jest. Z tego co wiem jak wszystko jest OK to przy wlaczeniu zaplonu slychac taki tykniecie na zaworze pompy paliwowej, natomiast u mnie jak przekręcę zapłon to słychać takie ciągłe tykanie, jak przyłoże tam śrubokręt to ustaje, domyślam się że ma tam miejsce jakieś zwarcie. Czy może to być przyczyną, że nie moge auta odpalić?? Poniżej zaznaczam miejsce o ktore mi chodzi <br /><br />
trepek Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Oczywiście. To zawór gaszący silnik przecież :-) Jak przekręcasz kluczyk (aby zgasić silnik) to nie dostaje prądu i zamyka dopływ paliwa do głowiczki. Jak chcesz taki zaworek to odezwij się do mnie, mam takie na sprzedaż.
lukaRone Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Miałem kilka przypadków problemów z tym zaworkiem przeważnie nie można było zgasić auta a raz tylko zapalić myślę iż może to być przyczyną
johnnythebest Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 No to dzięki chłopaki za potwierdzenie moich podejrzeń A idzie go jakoś zreperować?? trepek poszedł priv do Ciebie
goldi Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Najpierw zobacz napięcie dochodzi na ten zawór po przekręceniu kluczyka jeżeli nie to podaj napięcie na chwilę na krótko z akumulatora i wtedy zapali i zobacz czy w filtrze paliwa masz paliwo. Możesz też sprubować odpalić go na plaka np zdejmij rurę co idzie do filtra powietrza pśiknij plaka i zalóż jak silnik zapali na pare sekund to jest problem z paliwem
trepek Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Ale zaworek nie może pstrykać jak N75.
Rekomendowane odpowiedzi