maf Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Mam u siebie do wymiany czujnik temperatury (zielony). Czym różnią się poza ceną te dwie sztuki ? Czujnik temperatury Octavia Superb Audi A4 A6 004 (2807958798) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ory czujnik temperatury wody VW AUDI 059919501A (2805803314) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jarek_ns Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 tym że pierwszy ori jest tylko najprawdopodobniej tylko z nazwy, a drugi kupujesz w ASO Gładysz i Synowie z Tarnowa. Osobiście mogę ich polecić kupowałem różne części u nich do A4, MKIV i zawsze byłem zadowolony.
turzol Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Takie same jak z pierwszego linku (niby ori) sa u mnie w sklepie z częściami do Skody po ok 35zł. Wygląda jak oryginał, ale w rzeczywistości różni się wizualnie od fabrycznego czujnika. Byłem razem z kolega, któremu padł czujnik w Golfie MKIV , kupił wspomniany czujnik niby ori i pod sklepem wymienił , po czym po 5 minutach zwrócił i tak 2 razy. Cały czas wracał błąd czujnika na vagu. Sprzedawca rozkładał ręce i ostatecznie oddał pieniądze. Pojechaliśmy do ASO Magro po ori czujnik i błąd zniknał jak ręką odjął. Także różnica w cenie ma swoje uzasadnienie
jarek_ns Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Jak z większością czujników zamienniki mają problemy z trzymaniem parametrów. Zdecydowanie kupuj ori u Gładysza lub w swojej okolicy.
maf Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2012 Czyli pozostaje kupno oryginału w ASO. Nie spodziewałem się że już tak bezczelnie robią podróbki z logo Audi. Gdyby na czujniku było że zrobił to jakiś Huang Yong to wiadomo byłoby jakiej jakości można się spodziewać. A może te z logo Audi to jakieś odpady z produkcji? Ciekawe czy podobnie wygląda sytuacja z napinaczami łańcucha.
Rekomendowane odpowiedzi