xBladex Opublikowano 13 Grudnia 2012 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Panowie od jakiegoś czasu gdy odpalam swoje A4 to zaczyna migać mi ta kontrolka od hamulców (!) i piszczy z 3 lub 4 razy..Pokazała mi sie ona do dzisiejszego dnia 3 lub 4 razy,wiec stwierdziłem ze czas napisać na forum..dodam ze problem pokazał sie dopiero gdy zrobiło sie juz zimno,wcześniej było wszystko ok...Auto stoi w garażu co prawda nie ogrzewanym nie w blaszaku.Co może być tego przyczyną? stan płynu hamulcowego jest dobry.Fotka o która kontrolkę mi chodzi. Bardzo prosze o pomoc i jakieś rady.
MAGIC87 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Opublikowano 13 Grudnia 2012 za mało płynu... klocki sie przytarły, plyn ubyl, trzeba dolac. jak pozniej wymienisz klocki na nowe to tego plynu bedzie za duzo:wink: przerabialem ze 2 razy
xBladex Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2012 ok doleje płynu..klocki zmieniałem na wiosne z przodu a tył kolo września chyba jak dobrze pamiętam.
Klejk Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 dokladnie jak moj przedmowca.. aku slaby :-). mialem to samo w niczym to nie przeszkadza... ale skoro ci robi tak w garazu to jak zostawisz audi na noc na dworzu :-). sam juz wiesz co moze sie stac
xBladex Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2012 no wczoraj po godzinie 23 Audi odpaliło bez problemów.dziś rano wszystko było elegancko.Zobacz dziś po pracy czy sie powtórzy ta sytuacja.No to jak aku do wymiany to bardzo fajnie jak na święta Dodam ze 1 raz ta kontrolka pokazała mi sie gdy A4 nie jeździła 3dni tylko sobie grzecznie stała w garażu.
Klejk Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 to nie swiadczy o tym ze juz musisz wymieniac aku.... Tylko ze jest slaby i kiedys wkoncu bedzie do wymiany ja tak jezdzilem ponad rok
Lukasz_N Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Kontrolka sie zapala jak napięcie aku spadnie ponizej 10.5 V.
xBladex Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2012 dobra sprawdze napiecie w aku..mam nadzieje aku wytrzma jeszcze..
Lukasz_N Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Jak przylozysz teraz woltomierz do aku to bedziesz miec wiecej niz te 10.5 V. Napiecie spada dopiero w czasie rozruchu.
rafal9119 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 mi tez ta lamka miga ale problemow z odpalaniem nie ma
xBladex Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2012 to sobie sprawdze podczas rozruchu.no mi tez odpala bez zadnego"ale".
Lukasz_N Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Odpalic to odapli, tylko ECU sie skarzy na zbyt niskie napiecie, bo elektronika wtedy nie pracuje poprawnie. Jak napiecie w czasie rozruchu obnizy sie ponizej tych 10.5 V to bedzie sygnal na blacie.
M.Audi Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 sprawdź przy okazji ładowanie, możesz podładować prostownikiem aku
xBladex Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2012 ok posprawdzam sobie to po weekendzie,bo jutro mam wyjazd z samego rana..no ale jakby ladowanie nie bylo to by sie kontrolka swiecila na blacie prawda?a mi sie nic nie swiecie oprocz będu od poduszek powietrznych.
M.Audi Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 jak by ładowania nie było to byś stał po przejechaniu 5 km może być po prostu za słabe, albo jeździsz krótkie trasy i nie zdąży się aku naładować
xBladex Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2012 no do roboty mam jakes 15km,ale a4 jezdze tylko z powodu testowania skrzyni biegow,a tak to przesiadam sie na benzyne..
patryk10015 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 tak jak przedmówcy aku słaby nie wiem jak to jest w b5 ja tak mam w b6 też kiedyś myślałem że to hamulce ale po sprawdzałem hamulce, płyn było wszystko ok i dziwiło mnie to bo zawsze lampka przy odpalaniu trzy razy mrygała i zawsze kiedy rozpoczynał się okres niskich temperatur i auto stało np pare dni nie użytkowane albo stało pod chmurką, i na takim aku jeżdżę już drugą zimę i do tej pory jak narazie nie ma problemów z odpalaniem
bialy986 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Opublikowano 19 Grudnia 2012 U mnie ta kontrolka pojawiała się przy skecie na nierównej drodze.Uzupełniłem płyn hamulcowy i zmuszony byłem też wymienić aku bo padł całkowicie.Po tych wymianach problem zniknął.
xBladex Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2012 no ja dolałem płynu hamulcowego i narazie jest dobrze.. nic sie nie pokazuje do dziś,ale poczekamy zobaczymy
Rekomendowane odpowiedzi