soku11 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Witam. Od pewnego czasu mam problem w moim aucie - A4 B5 2.8 Q z automatyczną skrzynią tiptronic. Oto objawy, które się nie pojawiają zawsze: Przy agresywnej redukcji słychać stuk. Jak dla mnie spod auta gdzieś na środku. Im agresywniejsza redukcja tym większy stuk. Nieraz przy normalnej jeździe jak odpuszczam gaz też taki delikatny stuk słychać. Jak dla mnie wygląda to na problem z napędem - tzn wytworzył się gdzieś luz i nieraz coś postukuje. Jak jeżdżę normalnie bez "pałowania" to nic się nie dzieje. Jednak byłem u mechaniora na wymianę termostatu i powiedział że dla niego to jest problem skrzyni. Ciekawi mnie co to może być z tego względu że jak dla mnie skrzynia chodzi ok - zmienia biegi bez zająknięcia. Będę wdzięczny za jakieś sugestie Pozdrawiam.
onsork Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 poszukaj tak jak piszesz w okolicach napedu, mocowanie skrzyni, jakies inne poduszki, uwierz w siebie i zerknij pod auto sam, tak jest najlepiej, celem mechanika nie jest naprawiac, a zarabiac naprawiajac.
Rekomendowane odpowiedzi