Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie o klamki...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanko odnośnie klamek. W A6 z 2006 r. są w niektórych modelach takie klamki z delikatną chromową "listewką" nad klamką - chyba wersja s-line. I teraz pytanie czy te klamki podejdą do A4 b6 czy nie? Bo szukałem na alledrogo ale do b6 takich nie znalazłem a samych tych listewek też nie zauważyłem:)

Czekam na jakieś podpowiedzi...

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam,

mam pytanko odnośnie klamek. W A6 z 2006 r. są w niektórych modelach takie klamki z delikatną chromową "listewką" nad klamką - chyba wersja s-line. I teraz pytanie czy te klamki podejdą do A4 b6 czy nie? Bo szukałem na alledrogo ale do b6 takich nie znalazłem a samych tych listewek też nie zauważyłem:)

Pozdrawiam.

Luknij sobie nie wiem czy to pomoże

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/klamki-tyl-pakiet-swiatlo-silniczki-tyl-panel-pamieci-fotela-wiazki-tunel-252217/

Opublikowano
Witam,

Pozdrawiam.

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/klamki-tyl-pakiet-swiatlo-silniczki-tyl-panel-pamieci-fotela-wiazki-tunel-252217/

Koledze na pewno chodziło o klamki zewnętrze -wewnętrzne od razu widać,że nie pasują:wink:

KLAMKA ZEWNĘTRZNA LEWY TYŁ AUDI A6 C6 09r (2831931131) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. o takie coś:wink:

Opublikowano
  • Autor
Witam,

Pozdrawiam.

Koledze na pewno chodziło o klamki zewnętrze -wewnętrzne od razu widać,że nie pasują:wink:

KLAMKA ZEWNĘTRZNA LEWY TYŁ AUDI A6 C6 09r (2831931131) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. o takie coś:wink:

zgadza się:) właśnie o takie zewnętrzne klamki chodzi...czy można jakoś tylko te nakładki z tym chromem zaadoptować czy nie bo oczywiście całych klamek z "wnętrznościami" się nie da.

Opublikowano

te nakładki chrom na klamki z A6 pasują plug&playdo A4 B6/B7

Opublikowano
Witam,

Pozdrawiam.

zgadza się:) właśnie o takie zewnętrzne klamki chodzi...czy można jakoś tylko te nakładki z tym chromem zaadoptować czy nie bo oczywiście całych klamek z "wnętrznościami" się nie da.

Nie testowałem osobiście ale sugerując się zdjęciami na tych aukcjach:

AUDI A6 C6 LIFT KLAMKI DRZWI (2843815767) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.,

AUDI A6 C6 KLAMKA PRAWY PRZÓD KOMPLETNA (2865713425) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.,

AUDI A6 C6 KLAMKA ZEWNETRZNA DRZWI PRAWY TYŁ (2870119502) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wygląda na to,że są bardzo podobne jak nie identyczne -mówię

oczywiście o tej części zewnętrznej nie o tej zabezpieczającej(ramce) wkładanej od wewnątrz drzwi.

Nie wiem czy są dokładnie takich samych rozmiarów bo kształty mają niemal identyczne.

Opublikowano
  • Autor

Ma ktoś jeszcze jakieś pomocne opinie w tym temacie...?:)

Opublikowano

z obserwacji wynika że ta klamka z chromem wygląda jak całość więc do a4 nie powinna podejśc bo niby gdzie ją upchnąć na górze nie ma miejsca a jak nałożysz to będzie przeskok

Opublikowano

Listewki z A6 na pewno pasuja do A4 B6/B7. Numery podesle jak znajde watek na a4-freunde

Natomiast pasuja takze blendy z Seata Exeo.

nr

3R0 071 302 - blenda chrom blyszczacy

3R0 071 302 A - blenda chrom matt

tak to wyglada na A4

o11qI.jpg

Opublikowano

nie ma fotki:kwasny:

Opublikowano
nie ma fotki:kwasny:

teraz powinno być, wczesniej hotlinkowalem z ichniejszego forum

Opublikowano

fajnie wyglądaa co to za progi?

Opublikowano

kolego Turzol masz moze numer czesci z a6?

---------- Post dopisany at 21:34 ---------- Poprzedni post napisany at 21:33 ----------

jaka jest cena takiej klameczki?trzeba kupic cala malowana nakladke czy jedynie ta chromowana listwe?

Opublikowano

Liznąłem troche tematu na a4-freunde.com i ludzie tam znacznie częściej montują klamki chrom z A3 Cabrio - pasują plug&play do A4 B6/B7 i są znacznie tańsze od tych z A6 bo 74zł/szt za ori . Ponadto są z matowego alu i nie świecą się jak psu wiadomo co

numerki klamek

8P1 837 239 GRU - z otworem na zamek

8P0 837 239 GRU - bez otworu na zamek

tak to wyglada

img2534g.jpg

img2537ae.jpg

img2533h.jpg

Opublikowano

Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz!!

---------- Post dopisany at 23:17 ---------- Poprzedni post napisany at 23:16 ----------

Ciekawe jak bedzie z dobraniem koloru bo pewnie w a3 byl inny w moim przypadku odcien niebieskiego heh.

Opublikowano

no i super to wygląda a ja myślałem że same chromy się dokłada:wallbash: i dlatego dałem sobie spokój ale teraz to zmienia postać rzeczy zwłaszcza w czarnym:kox:

Opublikowano

z chromem nie ma co przesadzać, można przegiąć, mi osobiście te klamki nie podchodzą

Opublikowano
z chromem nie ma co przesadzać, można przegiąć, mi osobiście te klamki nie podchodzą

Ja tez bym tego nie zalozyl. Do chromu jestem nastawiony anty i z mojego A4 zniknie wczesniej czy pozniej

Wysłane z mojego MT11i

Opublikowano

ja chrom lubie, no ale jak zaczyna pojawiać się go więcej niż trzeba to już mi się to mniej widzi

Opublikowano

są gusta i guściki ale nieraz jest tak że coś wygląda fajnie na jednym auci a na drugim już nie