Pab_lo Opublikowano 19 Grudnia 2012 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Witam, koledzy pomóżcie bo zauważyłem że ciągle pali mi się ten bezpiecznik od ogrzewania dyszy zmywania szyby. Dziś nawet zrobiłem próbę i bezpiecznik pali się już w momencie włączenia zapłonu, Nawet gdy włożyłem 10 to przepalił się chwile po tym jak przekręciłem kluczyk. Czytałem że ktoś miał już taki problem na forum ale nie napisał co było przyczyną wiec jesli ktoś się orientuje to piszcie
siu Opublikowano 19 Grudnia 2012 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Kolego! Sprawdziłem omomierzem (po opieciu zasilania przy dyszach), że niedomaga mi prawa dysza patrzac od kierowcy, a instalacja zasilajaca dysze jest ok. Czeka mnie więc wymiana dyszy i do jej wymiany nie zakładam bezpiecznika. Pozdrawiam.
Pab_lo Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2012 Ja też wyciąłem ten bezpiecznik bo nie było sensu kolejnego wsadzać. Przed chwilą wyciągałem wtyczki od dyszy i jeden był w środku zaśniedziały(zielono biały nalot). Nie wiem czy to było powodem tego że paliło ale jutro podjadę do mechaniora i sprawdzi mi co tam się dzieje. ---------- Post dopisany 20-12-2012 at 12:18 ---------- Poprzedni post napisany 19-12-2012 at 13:20 ---------- Dziś zrobiłem próbę i wypiąłem wtyczki z dysz. Co się okazało bezpiecznik nie spaliło. Później podpiąłem tą której wtyczka ładniej wyglądała i też bezpiecznik nie poszedł więc winowajca znany czyli dysza od strony kierowcy. Teraz pytanie dla znawców tematu bo wymontowałem tą dysze i tak patrze na tą wtyczkę w niej i widzę że można ją rozebrać ale nie umiem tego zrobić bo próbowałem do góry i na boki i nie da rady żeby ona wyszła dlatego pytanie czy da rade ją rozebrać żeby przeczyścić w niej te styki czy dysza do wymiany? Po tym ze paliło bezpiecznik zaraz po włączeniu zapłonu wnioskuje że grzane są od samego początku zaraz po włączeniu zapłonu czy się myle?
Magicbattle Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 tak grzane sa od samego poszatku tak jak i lusterka nawet w lato. dobrym sposobem jest podpiecie sie pod tylnia szybe. z tego co wiem to sie tego raczej nie da rozebrac a tym bardziej naprawic. podjedz gdzies na szrot i kup uzywke.
Pab_lo Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2012 Jak można sprawdzić że one grzeją. Jest wyczuwalne na obudowie że dysza jest ciepła jak działa prawidłowo? ---------- Post dopisany 22-12-2012 at 13:46 ---------- Poprzedni post napisany 20-12-2012 at 12:53 ---------- Wtyczka w dyszy i od zasilana odpięta i zaizolowana. Druga działa bezpiecznik juz nie przepala. Problem rozwiązany. Temat zamknięty:banan:
Rekomendowane odpowiedzi