Norge10 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 U mnie bardzo często smierdziało w kabinie benzyną podczas postoju. Od kiedy zacząłem tankować etylinę 98 juz nie smierdzi a silnik trochę silniejszy i wcale sie nie przegrzewa. Mieszkam w Norwegii no i oczywiscie tankuję norweskie paliwo.
Arkadiush Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2012 U mnie bardzo często smierdziało w kabinie benzyną podczas postoju. Od kiedy zacząłem tankować etylinę 98 juz nie smierdzi a silnik trochę silniejszy i wcale sie nie przegrzewa. Mieszkam w Norwegii no i oczywiscie tankuję norweskie paliwo. u mnie jeszcze nie śmiardziało w kabinie paliwem ---------- Post dopisany at 23:11 ---------- Poprzedni post napisany at 21:53 ---------- Nie ma gorszego i lepszego paliwa, tylko odpowiednie do danego silnika.http://secretservice.za.pl/95kontra98.pdf przeczytałem dosyć ciekawy artykuł
Norge10 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 [/color] Nie ma gorszego i lepszego paliwa, tylko odpowiednie do danego silnika.http://secretservice.za.pl/95kontra98.pdf przeczytałem dosyć ciekawy artykuł ale sprawdzali tylko na jednym aucie, no i do tego Cinqecento
Arkadiush Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2012 [/color]Nie ma gorszego i lepszego paliwa, tylko odpowiednie do danego silnika.http://secretservice.za.pl/95kontra98.pdf przeczytałem dosyć ciekawy artykuł ale sprawdzali tylko na jednym aucie, no i do tego Cinqecento mogli na maluchu
motor144 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Skąd takie wiadomości, usłyszałeś gdzieś? wyczytałeś? Czy tak sobie piszesz z nudów? Koledze i innym niedowiarkom : Polecam VAG i hamownię zamiast obiegowej opinii, że czym więcej oktanów to więcej mocy (chociaż nie samą moc tutaj chodzi )
cacek89 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Skąd takie wiadomości, usłyszałeś gdzieś? wyczytałeś? Czy tak sobie piszesz z nudów? Koledze i innym niedowiarkom : Polecam VAG i hamownię zamiast obiegowej opinii, że czym więcej oktanów to więcej mocy (chociaż nie samą moc tutaj chodzi ) kolego ale tu nikomu nie chodzi o to zeby podniesc sobie moc poprzez paliwa premium (no moze i są tacy apacze co tak myslą) skad masz takie informacje ze przy takich paliwach jak to mowisz "glupieje ECU" czy tez silnik sie przegrzewa?
Arkadiush Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2012 Skąd takie wiadomości, usłyszałeś gdzieś? wyczytałeś? Czy tak sobie piszesz z nudów? Koledze i innym niedowiarkom : Polecam VAG i hamownię zamiast obiegowej opinii, że czym więcej oktanów to więcej mocy (chociaż nie samą moc tutaj chodzi ) kolego ale tu nikomu nie chodzi o to zeby podniesc sobie moc poprzez paliwa premium (no moze i są tacy apacze co tak myslą) skad masz takie informacje ze przy takich paliwach jak to mowisz "glupieje ECU" czy tez silnik sie przegrzewa? Ja nie zauważyłem np że głupieje samochod:facepalm:
Rekomendowane odpowiedzi