xBladex Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Panowie kupiłem sobie białe kierunki led no i chce je założyć w swoim Audi,i mam takie jedno (głupie)pytanie: Jak je wyjąć z błotnika i nie uszkadzając kierunków i lakieru bo i tak wystarczająco porysowany:facepalm:.A mam zamiar odsprzedać.Liczne na waszą pomoc i rady.. Jeśli napisałem temat nie w tym dziale co trzeba to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokal Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Odkręć nadkole plastikowe i wypchnij je ręką od środka bo one są tylko na zatrzaskach, 5 minut roboty a niczego nie porysujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBladex Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 tak wlasnie myslalem ze trzeba bedzie nadkole odkrecic..dzieki za pomoc..jutro sie to zrobi,bo dzis to juz za ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatUSh Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Owijasz śrubokręt szmatką i podwadzasz kierunek sam wyskakuje tez nic nie rysujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBladex Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 probowalem tak robic,ale kierunek zaczol tak jakby pekac delikatnie i dalem sobie spokoj.a co do nad kola to trzeba odkrecic cale czy kilka srubek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatUSh Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Nadkola nie odkęcałem więc Ci nie powiem. Ale chyba dużo z tym roboty nie ma pare śrubek pewnie. Strzalało Ci bo kierunek tylko w jedną strone wyskakuje w drugą nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brachi Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Nadkola nie odkęcałem więc Ci nie powiem. Ale chyba dużo z tym roboty nie ma pare śrubek pewnie. Strzalało Ci bo kierunek tylko w jedną strone wyskakuje w drugą nie Dokładnie tak (wkrętak od strony drzwi i nic nie rysuje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBladex Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 mi to wyglądało tak jakby to pomarańczowe szkiełko pękało i boje sie własnie śrubokrętem to robić,a po za tym tam ciężko wsadził malutki śrubokręt.Troszkę odchyliłem kierunek i widziałem cos białego..wiec trzeba od strony drzwi wsadził śrubokręt tak? bo ja go wkładałem z każdej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialy986 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 jak masz na myśli takie kierunki to zmieniałem je u siebie,bez zdejmowania nadkola.Wystarczyło delikatnie podważyć płaskim śrubokretem i wyskoczyły.Zamontowałem białe i jest lux.Mandarynki poszły do kosza:naughty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 spójrz dokladnie na kierunek, powinna byc mala strzaleczka i tylko z tej strony jest zapadka ktora trzeba wcisnac i kierunek wyskakuje, najlepiej u najbezpieczniej użyć czegos na podobe starej karty do bankomatu, nie trzeba zdejmowac nadkole, nawet w razie jak oprawka wpadnie do sierodka wlanczas awaryjne bierzesz kawalek drucika i wyciagasz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepik Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Odkręcać nadkole żeby wyciągnąć kierunek Podważasz lekko od strony drzwi i wyskakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBladex Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 bialy986 no dokładnie mi o te kierunki chodzi.. ok to jutro sobie przełożę..tam jest jakaś wtyczka czy wsuwki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 wyciagasz zarowke razem z oprawka i przekladasz wszystko razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialy986 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 xBladex tak jak koledzy wyżej piszą-podważasz delikatnie,naprzemian i wychodzi razem z żarówką.Zmieniasz oprawkę i wtykasz.Świeci aż miło:wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBladex Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Dobra Pany to jutro sie za to biorę. i dam znać co i jak..no i pokaże efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokal Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Kolega pytał o demontaż kierunków z najmniejszym prawdopodobieństwem porysowania lakieru a tylko dostęp od środka daje jego największy stopień Poza tym nie trzeba go całego demontować, wystarczy odkręcić śruby od strony kierunku i wcisnąć tam rękę. Jeśli kierunek od zewnątrz stawia opór to w czym problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBladex Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 no to w końcu jak mam to zrobić żeby było dobrze? bo juz się pogubiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokal Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 no to w końcu jak mam to zrobić żeby było dobrze? bo juz się pogubiłem Tak jak Ci wygodniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBladex Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 ok..wiec chyba skorzystam z nadkola..ale coś czuje ze bedzie potrzebna lutownica.Moje kierunki wygladaja tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokal Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 LEDy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi