Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakiś fan passatów na forum ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciężko było wziąć gaśnice z tych nowych samochodów i ugasić zanim sie rozhulalo wszystko? Tyle samochodów innych w okol i żadnej gasnicy?

A ta straż, zanim rozwinęli wąż i w dodatku musieli podjechac bo za daleko stanęli to minelo pół godziny, a potem jeszcze zablokowali przejazd dla drugiego wozu, czy jakby sie ludzie żywcem tam palili to też by to tyle trwało? Dobry materiał do sądu moim zdaniem z tego filmu by był, nie mówię juz o świeżości tego pierwszego wozu z którego woda leci jak z węża ogrodowego ale może gmina nie ma kasy na nowy

Brak wyobraźni ludzi sterczacych wokół tej lawety przede wszystkim

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515

Opublikowano
Ciężko było wziąć gaśnice z tych nowych samochodów i ugasić zanim sie rozhulalo wszystko? Tyle samochodów innych w okol i żadnej gasnicy?

A ta straż, zanim rozwinęli wąż i w dodatku musieli podjechac bo za daleko stanęli to minelo pół godziny, a potem jeszcze zablokowali przejazd dla drugiego wozu, czy jakby sie ludzie żywcem tam palili to też by to tyle trwało? Dobry materiał do sądu moim zdaniem z tego filmu by był, nie mówię juz o świeżości tego pierwszego wozu z którego woda leci jak z węża ogrodowego ale może gmina nie ma kasy na nowy

Brak wyobraźni ludzi sterczacych wokół tej lawety przede wszystkim

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515

dokładnie takie same odczucia miałem. tam gdzieś w komentarzach pisali, że wpadli na pomysł, żeby autem z lawety zjechać, ale elektroniczny ręczny ich blokował.

Ale kurva nieudolność ludzka nie zna granic... Nie chce mi się wierzyć, że kilkoma gaśnicami by tego nie ugasili od początku...

Opublikowano

nie moja kasa, nie moje auta, ale kurna, to świadczy o ludzkiej bezmyślności jaka nas wszystkich otacza, ile kretynów i idiotów jest wśród nas, pół biedy że to była niegroźna dla ludzi sytuacja... a jak tacy ludzie trafią się na drodze gdzie wypadkowi ulegną normalne osobówki z ludźmi w środku i przyjdzie takiemu ich ratować? wystarczyło podczepić na linkę ten palący się samochód i go wydupczyć jakąś osobówką albo ciężarowym z tej lawety, albo nawet troszeczke przesunąć do tyłu, nie wiem zrobić cokolwiek w tym kierunku i już by było po kłopocie ale lepiej śniegiem sobie porzucać

Opublikowano

przeciez gosciu napisal ze duzo gasnic zuzyli, równiez z ciezarówek gdzie sa wieksze niz 1kg w osobówce. a swoja droga to tylko dowodzi jakim absurdem jest obowiazek posiadania gasnicy :facepalm: mozna co najwyzej jak w seksmisji zgasic komus peta

Opublikowano
nie moja kasa, nie moje auta, ale kurna, to świadczy o ludzkiej bezmyślności jaka nas wszystkich otacza, ile kretynów i idiotów jest wśród nas, pół biedy że to była niegroźna dla ludzi sytuacja... a jak tacy ludzie trafią się na drodze gdzie wypadkowi ulegną normalne osobówki z ludźmi w środku i przyjdzie takiemu ich ratować? wystarczyło podczepić na linkę ten palący się samochód i go wydupczyć jakąś osobówką albo ciężarowym z tej lawety, albo nawet troszeczke przesunąć do tyłu, nie wiem zrobić cokolwiek w tym kierunku i już by było po kłopocie ale lepiej śniegiem sobie porzucać

tez sie dziwie ze nie wzieli paru linek z aut, zwiazali razem i wytargali go na tym hamulcu na hamca.... juz obojetnie za co

Opublikowano

Dokladnie, i zjaralby sie jeden a nie wiecej...ale widocznie nikt nie pomyslal o tym, teraz to my na sucho mozemy sobie pisac co powinni byli zrobic, ale na zywo na pewno to wygladaloby inaczej.

Opublikowano

Mojemu teściowi pod robotą zaczęła się palić instalacja elektryczna w aucie, chwilę po tym jak wjechał na plac. Pracuje w assistansie samochodowym, więc od razu pożar był gaszony dużymi gaśnicami z ciężarówek. Poszły 4, napiszę to jeszcze raz - od momentu rozpoczęcia się pożaru, jednak auto mimo wszystko spłonęło, więc nie krytykujcie bezpodstawnie. W komentarzach autor nagrania pisze, że zatrzymało się dużo aut z gaśnicami, lecz nic nie dało się zrobić, a film powstał od momentu gdy wszyscy byli już bezradni.

Swoją drogą, jeśli jakieś ze spalonych aut było konfigurowane indywidualnie i ktoś na nie z niecierpliwością czekał, to musiał się nieźle wk#rwić.

Opublikowano

Pany, widzieliście kiedy jak się szybko auto hajcuje ? gaśnicą to sobie można ale zapałkę ugasić.

Opublikowano

też o tym pomyślałem, ale pożar wybuchł od naczepy, nie od passata:wink:

podejrzewam, że tam nie takie pomysły padały, ale lepiej uratować passata spędzić święta w domu? oglądając film można odliczyć, że auto paliło się kilka minut zanim doszło do pierwszego wybuchu. Ale ja bym chyba nie ryzykował zbliżenia się, to tylko samochody, nic nikomu się nie działo:wink:

Opublikowano

jasne że tak ale chodzi o sam fakt... jakby to były ich prywatne auta na pewno może na jakiś mądrzejszy pomysł by wpadli...

a ta akcja ochotniczej straży... 3 krotne podjeżdżanie tego złomu bo węża im brakło... a potem jeszcze przez niego druga straż nie mogła podjechać bo stanął na środku... kto wie czy ci pierwsi strażacy kiedykolwiek widzieli pożar, bo na pierwszy rzut oka widać ich totalny brak zorganizowania

Opublikowano

Mnie tez Panowie przeraziła bezmyślność w niektórych momentach ale to się widzi jak się widzi na filmie. Jakbyście tam byli to założę sie że ponad połowa tu krytykujących by się zająkneła i gówno w tej sprawie zrobiła bo by zgłupieli. Sory za dosadność ale łatwo się z boku komentuje.

Zauważcie że w nagłych wypadkach jak się nie znajdzie jeden co ma głowę na karku i dyryguje to nic nie jest z głowa zrobione. :kwasny:

Opublikowano

Tak to jest, jak cos sie dzieje to czlowiek nie mysli tak samo jak na "sucho" , nie ma co krytykowac, sam mialem rozne sytuacje w zyciu, ktore na sucho bym zrobil inaczej, a pod wplywem emocji zadzialalem zle. Najwazniejsze ze nikt nie ucierpial, autka byly ubezpieczone wiec spoko loko :)

Opublikowano

wszystko racja panowie, ale założę się też, że ponad 80% kierowców nie wie jak używać różnego typu gaśnice, jedno przekręcenie do góry nogami butli w czasie jej działania powoduje jej uszkodzenie itp itd...., a także spora część kierowców ma je po prostu przeterminowane.

Ja też przez pierwsze lata jak miałem prawko jeździłem bez gaśnicy, ale potem pomyślałem, gaśnica koszt 20zł, ale może komuś uratować życie więc na pewno warto mieć.

Opublikowano

Tylko wiesz, ze ta gasnica samochodowa starcz na jakies 4 sekundy gaszenia ? :) Najlepsze jest to, ze wiekszosz ludzi wozi ja w bagazniku .... i teraz... zaczyna ci sie palic pod maska ... co robisz ? Wybiegasz z auta , podnosisz maske ,zapoiminasz otworzyc bagaznik, plomienie sie powiekszaja, biegniesz do bagaznika, wygrzebujesz gasnice, plomienie sa mega duze i .... ryzykujesz zycie i gasisz , czy spi%^$%#asz jak najdalej ? :) Ja sam mam wazna gasnice w innym aucie bo na przegladzie wybieram to przy zdaniu swojej starej... w audi nie mam nawet zadnej gasnicy , a jakbym mial to by tez wyladowala w bagazniku... bo specjlanego uchwytu za pare stowek nie kupie :)

Opublikowano

pewno Was rozśmieszę ale w audicy wożę - podbite - 4 gaśnice :grin:

z nadzieją że kiedyś Komuś albo sobie pomogę :bag:

Opublikowano
pewno Was rozśmieszę ale w audicy wożę - podbite - 4 gaśnice :grin:

z nadzieją że kiedyś Komuś albo sobie pomogę :bag:

:naughty: no no nieźle.

Pytanie tylko czy nie więcej było by pożytku z 2szt 2kg niż 4szt 1kg :decayed:

Opublikowano

A najlepiej to zbiornik z woda, pompa i wezem :D

Opublikowano
A najlepiej to zbiornik z woda, pompa i wezem :D

Ale to jak się przerzucę z Audi A4 na oswietlenie-woz-strazacki-lampa.jpeg:decayed:

Opublikowano

Spoko passa i wyklepie się i pójdzie na sprzedaż :P