smarsw Opublikowano 19 Grudnia 2012 Opublikowano 19 Grudnia 2012 witam posypala mi si skrzynia- 3 wwo 01j301383s znalazlem taka od a6 -2 wwo 01j301383r czy sie nadaje - nie chce pomylek bo wioze to do uk i w razie lipy sami wiecie komplikaCJE DZIEKI
onsork Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 co sie stalo ze chcesz wymienic? gdzie jestes w uk lub gdzie jest auto? ile zaplaciles lub zaplacisz za skrzynie? pytam bo moze doradze cos sensowniejszego niz kupno uzywanego multitronica
smarsw Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2012 skrzynia charczy , wałek nie kreci - macher mówi ze łańcuch ok tarczki pokrzywione ( nie jestem pewny czy się zna) auto w uk kent skrzynia ok 3.5 tys zł do tego dwu-masa na wykończeniu (jeszcze nie kupiłem - zastanawiam się czy tak nie sprzedać bo na manual nikt mi tutaj nie przełoży - nie ta liga mechaniorow ) za każdą rada dziękuje i pozdrawiam
onsork Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 jezeli miltitronic "charczy" to sa dwie opcje, oczywiscie zalezy jescze jakie to charczenie, jedna opcja to wyrobiony wielowpust na polosi, mozesz to sam sprawdzic z pomoca drugiej osoby zagladajac pod auto czy w pozycji D kreca sie polosie a auto nie jedzie a druga znacznie gorsza dyferencjal w skrzyni jest zmielony co zdarza sie w multitronic-ach, nie czesto ale zdarza sie nie jezdzisz przypadkiem uzywajac lewej nogi do hamowania? jezeli dyferencjal jest zmielony to faktycznie nie ma innej opcji jak kupno uzywanej ale szczerze mowiac lepiej na tym wyjdziesz jak pozbedziesz sie samochodu, naprawde profesjonalny warsztat nie zrobi tego za mniej niz 1500 funtow,a bedzie to blizej 2000, dolicz do tego jeszcze dwumas, nie warto wystaw na ebay.uk, samochody z uszkodzonymi skrzyniami osiagaja chore ceny, ludzie kupuja w nadzieji ze sa sprytni, zabiora do warsztatu i ze to blachostka w naprawie tak na marginesie, rozumiem ze mechanik stwierdzil pokrzywione tarczki? rozumiem ze rozebral skrzynie? czyli rozumiem tez ze po raz pierwszy w historii motoryzacji jako ustarke w multitronic-u stwierdzil pokrzywione tarczki, bo nie widzialem i nie slyszalem o takim przypadku
smarsw Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2012 skrzynia już wyjęta i pierwszej opcji chyba nie sprawdze , moze byc to ten dyfer bo oleju było jak na lekarstwo nie uzywam lewej nogi do hamowania moj "profesjonalny" warsztat zmieni mi skrzynie i dwumase za 300 funa ale mimo wszystko koszty mogą mnie podlamać więc poważnie zastanawiam sie nad ebayem na marginesie mój mechenik miał w tip troniku tarczki pokrzywione pewnie dla tego dojżał zawirowania w moich hehe
Rekomendowane odpowiedzi