Kowi87 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Witam mam problem z poprawnym zalutowaniem końcówek kabli zasilajacych w wzmacniaczu hellix h400. Sprzęt wymaga konektorów tulejkowych. Kupiłem cos takiego home.pl : Najlepszy hosting. Domeny, serwery, e-mail, sklepy internetowe, SSL Ale po pewnym czasie musze ponownie to lutować bo styk sie zrywa:facepalm: Tak wygladają gniazda Macie jakis pomysł żeby to solidnie połaczyć, najlepsza była by jakaś końcówka tulejowa ale zaciskana na średnicy kabla z cienka tulejką, ale za cholere nie moge nic znaleźć
Mauros88 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 kolego ja mam takie podlaczenie w bezpieczniku do wzmacniacza i nie dawalem zadnej tulejki tylko porzadnie skrecilem to razem. Sa specjalne zaciskarki do tych tulejek sam takowa posiadam. Sprobuj tym jeszcze.
Kowi87 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2012 Myslałem że problem jest gdzieś w styku, ale dzisiaj podłaczyłem porostu kable skręcone tak by sprawdzic czy to wina styków, ale efekt jest taki sam.. czyli wzmacniacz ładnie startuje zapalaja sie wszystkie diody i po chwili jest takie strzelenie pykniecie jak by costam rozwalało i zapala sie żółta dioda:kwasny: jak patrze na elektronike to nie wyglada by cos sie tam spaliło, albo tymbardziej było rozwalone. jak wyjme kluczyk i odpale to historia sie powtarza:whistling: mam tam dwa bezpieczniki, wygladaja na całe, takze gdzie szukać teraz rozwiazania? kable tak czy tak musze jakos zarobić dobrze, ale teraz martwi mnie ten wzmak
Mauros88 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Kowi a masę masz porządna? Bo może być właśnie problem z masa wtedy zdarza się że występują takie trzaski. Ewentualnie wez kabel i zacynuj go calego.
Kowi87 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2012 No w tym nadzieja, musze zerwać te konektory i zarobić obydwa kable zasilania i sprawdzić czy to była ich wina:wink:
jarek_ns Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Albo masz zimne luty przy konektorach w wzmacniaczu.
Rekomendowane odpowiedzi