beefrezer Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Witam. Szukałem w różnych tematach odpowiedzi na mój problem, niestety nic sensownego nie znalazłem. Mianowicie mój alternator (po postoju) przez chwilę ładuje normalnie, po czym spada ładowanie do około 12,5V, gdy dodaje gazu wszystko wraca do normy, lecz czasami podczas jazdy zdarza się spadek chwilowy. W momencie gdy altek za mało daje napięcia, wydobywa się dziwny dźwięk z pod maski. Po przejechaniu kilkunastu km wszystko wraca do normy. Nie wiem gdzie szukać przyczyny :/ Proszę o jakieś podpowiedzi. Druga sprawa, podczas hamowania (przy załączeniu się ABS-u) spada gwałtownie napięcie ładowania, zmieniałem jakiś czas temu alternator, i na jednym i drugim alternatorze problem występował. Nie wiem gdzie szukać przyczyny :/ Proszę o odpowiedzi Wesołych Świąt!!! ---------- Post dopisany 26-12-2012 at 21:19 ---------- Poprzedni post napisany 24-12-2012 at 12:30 ---------- nikt nie wie co to może być?? :/
Tommy Gun Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Sprawdź sobie regulator napięcia i jego szczotki wraz z komutatorem. Odłączając wcześniej klemy z aku...
Rekomendowane odpowiedzi