Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Licznik z S4 2003r do A4 2001r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hi, ostatnio kupiłem licznik od S4 8E0920980M i jak widać jest to licznik od wersji USA, czy anglik, bo wyskalowany w MPH i KMH jest, right?

No i teraz jest taki problem, bo mam dwie opcję.

1. znaleźć gdzieś cyferblat od europejczyka czyli taki gdzie 100km/h jest centralnie na środku, czyli tak jak w zwykłej A4.

2. przełożyć zwykłe cyferblaty z mojego licznika, ale tutaj jest kolejny problem, bo żeby to wyglądało to musiałbym też przełożyć obrotomierz, temperaturę i poziom paliwa. U mnie obrotomierz jest do 7 tyś wyskalowany a ten z S4 do 8 tyś.

I rodzi się pytanie co z tym zrobić? Sama adaptacja licznika do mnie chyba nie powinna robić problemu, ale jak ogarnąć wskazania? Teraz w tej wersji USA 100km/h jest gdzieś poniżej środka z lewej strony więc samo przełożenie tarczy nic tutaj nie da :whistling:

Jest opcja żeby to "przekalibrować"?

Opublikowano

Dzięki Grzesiu, zapytam :decayed:

---------- Post dopisany 26-12-2012 at 20:57 ---------- Poprzedni post napisany 24-12-2012 at 15:29 ----------

No panowie :decayed:

Opublikowano

mi to wygląda na anglika:whistling: ale, żeby to wyglądało i działało-musisz włożyć ten licznik i te tarcze,ew tarcze od S4 europejczyka, bo jak włożysz "normalny" licznik i przełożysz tylko tarcze-efekt będzie jak u mnie :wink: można włożyć tylko prędkościomierz, tylko wtedy, jeśli nie różnią się kolorem, ale o ile pamiętam-eSa ma szare...ja szukał bym cyferblatów z eSy europejczyka:wink: a licznik gdzieś zagnał dalej:whistling: bo jeśli eSa i normalny licznik mają tę samą skalę na prędkościomierzu-nie widzę sensu wymiany całego licznika-tarcze i po kłopocie

Jest opcja żeby to "przekalibrować"?

z poziomu VAGa tego nie zrobisz, nie ma kanału adaptacji, żeby ustawić wartości tak, żeby pokrywały się ze wskazaniem na liczniku, na pewno vagiem tego nie zrobisz:wink4: nie w AVJ, bo o ile pamiętam taki masz...
Opublikowano

No vaginą wiem, że tego nie zrobię, ale jak mi magik będzie to ogarniał (imm itd.) to może się da?

Chyba, że jakiś czas będę śmigał na tym liczniku, ale wiem, że będą mnie te mile irytować :P

Opublikowano

taniej na pewno będzie przełożyć same tarcze, ale jak chcesz się bawić- to można cały licznik przekładać, tylko po co?

---------- Post dopisany at 21:02 ---------- Poprzedni post napisany at 21:00 ----------

No vaginą wiem, że tego nie zrobię, ale jak mi magik będzie to ogarniał (imm itd.) to może się da?

pewnie i się da:wink: przy okazji cofnięty przebieg będziesz mieć, bo eSą nie najebiesz tylu km, co normalnym autem:grin::wink:

Opublikowano

E tam, przeca magik nabije mi taki przebieg jak aktualnie mam :naughty:

A zegary dosłownie za bezcen się trafiły więc żal nie zrobić z nich użytku :wink:

Opublikowano

no jasne:wink4:

A zegary dosłownie za bezcen się trafiły więc żal nie zrobić z nich użytku :wink:

załatw sobie tarcze, a licznik popchnij za drożej:whistling:
Opublikowano

no jasne:wink4:

załatw sobie tarcze, a licznik popchnij za drożej:whistling:

Po co mi same tarcze jak mi zależy na podświetleniu, wskazówkach i przede wszystkim kolorowym fisie :whistling:

Opublikowano

kolorowy FIS-rozumiem, ale o co chodzi z podświetlaniem i wskazówkami?

Opublikowano

Nie mów, że nie wiedziałeś?:polew:

Opublikowano

no skąd...nigdy nie zauważyłem...:wink: