Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowicjusz - wątek powitalny

Jest to część 1 dyskusji Nowicjusz - wątek powitalny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kojarzę tą niebieską perełkę ;)

Edytowane przez Darek_J

• Odpowiedzi 416,3 tys.
  • Wyświetleń 24,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zakupiłem Audi A4 i tym samym powiększyłem grono użytkowników A4-klub.pl

Tym samym chciałem zapytać o porade w sprawie skrzyni tiptronic. Po zakupie okazało się że przy spokojniej jeździe ok 70 km/h skrzynia zaczyna dziwnie wibrować, dość mocno ale po dodaniu gazu problem przechodził. Przy dynamicznej jeździe nie było to wyczuwalne. żadnych innych objawów nie było widać. Znajomy polecił mi jakiegoś mechanika w pod kielcami, który stwierdził bezwzględnie "konwerter" (handlarz od którego kupiłem mowił że wymieniał konwerter). Oddałęm więc auto na wymianę oleju i oszcowanie konwertera... i wtedy się zaczęły ciekawe historie na temat spalonego oleju i nagaru w całej skrzyni. Mechanik obiecał że wszystko będzie pięknie wymienił pompę oleju, wszystkie tarcze, filtr oleju, zalał olej i ... auto po uruchomieniu i 15 minutach pracy wpadło w tryb awaryjny! Zdiagonozował sterownik w pudle pod szybą, po wymianie tryb awaryjny przestał wpadać ale tylko na postoju bo w czasie jazdy na 3 biegu skrzynia zaczęła wariować - wchodzić na wysokie obroty i nie zmieniać na 4 bieg, potwornie szarpało. Nie potrafił się połączyć swoim komputerem celem sprawdzenia błędów. Ściągnąłem znajomego mechanika z innym komputerem który sobie poradził i pokazał mu kody błędów po czym stwierdził że na milion procent jest to elektrozawór 3 biegu który się popsuł i źle puszcza ciśnienie. Następnie podmienił całą płytę sterująca w skrzyni i było to samo tylko na 4 biegu!!!!

Na dzień dzisiejszy już nie kończy naprawy bo zaczął szukać problemu w silniku którego nawet nie dotykał.

Mam więc pytanie czy ktoś z Was może się orientować w moim problemie bo od prawie 2 miesięcy auto stoi i nie wiem już czy kupowac drugą skrzynie czy jeszcze walczyć z tą która podobno jest wyremontowana...?

Opublikowano

:hi:

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

Witam poraz kolejny(samochód Audi a4b7 1.9 tdi ) mam następujący problem. Polega na tym iż gdy daję na climatronicu w tryb ECO przy temp powietrza na zew +2 celcjusza , ustawiam na 16 stopni czyli najmniej to leci z obiegu ciepłe(bardzo ciepłe) powietrze.Jesli dam na Low to leci zimne powietrze czy to normalne ? ( nawiew przestał działać na nogi i nie wieje z klap centralnych tylko szyba przód i boczne. Proszę o jakąs opinie . Emotikon wink pozdrawiam all!

Opublikowano

Witaj

Opublikowano

Witaj

Opublikowano

[białystok] Witam wszystkich

Opublikowano

Witaj

Opublikowano

Witamy na forum :a4fan:

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

Witam serdecznie posiadam Audi A4 B5 98 rok 18 ADR benzyna + LPG i chciał bym dołorzyć tempomat i i zegary z pełnym fisem+zegar od temperatury oleju i zegar od ładowania czy będzie to pasować od modelu 18 turbo bo wiem że w tym modelu takie zegary

Opublikowano

Witaj na forum :hi:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.