ziut9604 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam wszystkich i proszę o pomoc... mam problem z automatyczną skrzynią a mianowicie chodzi o to że przerzuca biegi dopiero przy 4000 obrotów i przy przerzucaniu biegów szarpie. byłem na diagnostyce i po podłączeniu do komputera okazało się że z elektroniką jest wszystko ok. czy pomoże coś wymiana oleju i filtra? po ostatniej wymianie przejechałem 72tys. km. może miał ktoś podobny problem? czy to już poprostu skrzynia umiera? proszę o odpowiedź...
onsork Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 podaj wiecej informacji o silniku i roczniku auta w celu identyfikacji skrzyni, ale wyglada na to ze masz problem z elektrohydrauliczna plyta sterujaca, nazywana tez sterownikiem skrzyni
ziut9604 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2012 jest to audi a4 avant 1,9tdi 110km rok 1996 silnik AFN
onsork Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 tak, masz problem z elektrohydrauliczna plyta sterujaca nie dam sobie nic uciac ze to jest zrodlem problemow nie diagnozuje auta osobiscie, nie wiem jakie bledy wyskakuja po podlaczeniu komputera na 95% to jest przyczyna problemow
Rekomendowane odpowiedzi