Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felgi na lato 18" czy 17"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
.. a później jak mieli 18 to szli/idą w 19 :decayed:

dokładnie :decayed:

Opublikowano
to jakie et mam zapodać do felgi 8x18 z oponą 225x40x18 tak aby nie obcierało przy pełnym pokładzie ?

ja kolego mam u siebie 18 i na przodzie 8J ET 45 a tył 9J ET 35 na gumkach 235/40 :wink: nic nie ociera i wygląda wg mnie dobrze, teraz to jedynie poszedłbym w węższą gumę aby był większy naciąg :wink: nie myśl już o 17 bo jeżdżąc na 18 tragedii nie ma :wink: większość ludzi na forum jak miało 17 to po krótkich czasie szli w 18.. :wink::decayed:

ja tak miałem, wydawało mi się, że 17' to max, przejeździłem na nich sezon i już kupiłem 18'.

Jeśli ktoś ma dylemat, to niech odrazu myśli o 18' :wink:

Opublikowano

ja kupiłem auto na 17" ale po przejeżdżeniu pół roku mam ochotę je sprzedać (zresztą są w dziale sprzedam :)) i zaopatrzyć się w cztery 18nastki :banan:

Opublikowano
to jakie et mam zapodać do felgi 8x18 z oponą 225x40x18 tak aby nie obcierało przy pełnym pokładzie ?

najlepiej w okolicach 40:wink:

zapakowałem kumpli ze spotów.... jakies 300 kg na tyle i 180 z przodu .... i nic nie obierało. zrobiłem troche km po miescie z nimi.

Tu jest zdjecie tyłu, jak wiozłem 350 Kg gontu na dach w bagazniku + 40 Kg audio

225/40/18 Et 35 8J + dystans 10 mm

zero tarcia zdjcie0172w.jpg

ImageShack.us

Opublikowano

Bierz kolego 18" :decayed: 17" to jednak malo :wink:

Ja mam 18" ET43, zawieszenie -20 mm seryjne S-Line i 2 cm dystanse z tylu ;) Wyglada to mega,ale mam czesto zaladowany bagaznik, to musialem wlozyc gumy usztywniajace miedzy sprezyny :wink:

Do tego wrzucisz oponki 225 albo 215 na tyl, 205 na przod, obie osie z naciagiem i wyglada super, a co do komfortu - jak nie masz mega rozwalonej drogi to bardzo wygodnie sie tak jezdzi :wink:

Opublikowano

B6 jest zbyt masywne z wyglądu na to żeby wkładać do niego 17-stki. Jak chcesz żeby odpowiednio cieszyło oko to niezbędnym minimum będą 18-stki.

Opublikowano
Ja mam 18" ET43, zawieszenie -20 mm seryjne S-Line i 2 cm dystanse z tylu ;) Wyglada to mega,ale mam czesto zaladowany bagaznik, to musialem wlozyc gumy usztywniajace miedzy sprezyny :wink:

dziwne... ja mam amorki z s-line i sprezyny h&r teoretycznie - 35 mm ale siedzi około 45-50 i nic nie obciera:wink: chyba ze masz 8,5J

Opublikowano

18 trochę twardo się jeździ ale da się przyzwyczaić

Opublikowano

dasz na 1BA i bedzie gicior :decayed:

Opublikowano

:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:

poprawiles mi humor na koniec dnia:wink:

Opublikowano

dziwne... ja mam amorki z s-line i sprezyny h&r teoretycznie - 35 mm ale siedzi około 45-50 i nic nie obciera:wink: chyba ze masz 8,5J

Ja głownie robie trasy, czesto z 5 osobami na pokladzie + duuuuuzo ciezkich bagazy i wtedy na jakiejs hopce bylby problem, bo ostatnio nawet z tymi gumami ze 2 razy obtarlo :decayed:

Jezeli jezdzi sie we 2 - 4 osoby z nie duzym ciezarem to nie bedzie obcierac, tylko bierz pod uwage ze ja mam jeszcze 2 cm dystanse :wink:

Opublikowano

Ja głownie robie trasy, czesto z 5 osobami na pokladzie + duuuuuzo ciezkich bagazy i wtedy na jakiejs hopce bylby problem, bo ostatnio nawet z tymi gumami ze 2 razy obtarlo :decayed:

Jezeli jezdzi sie we 2 - 4 osoby z nie duzym ciezarem to nie bedzie obcierac, tylko bierz pod uwage ze ja mam jeszcze 2 cm dystanse :wink:

i tutaj Grzesiu wlasnie przez dystanse obciera Ci na hopce :wink: ja tez niekiedy jezdze obciazonym samochodem na maska i nie obciera :wink:

Opublikowano

:grin: akurat mam na zbyciu

Opublikowano

to to masz Et23 z tylu a ja mam 25:wink:wiec 2 mm to mysle ze zadna róznica... musisz niezle dopakowana miec fure:drinks:

Opublikowano
i tutaj Grzesiu wlasnie przez dystanse obciera Ci na hopce :wink: ja tez niekiedy jezdze obciazonym samochodem na maska i nie obciera :wink:

Wiem, ze przez dystanse, ale za to fajnie furka wyglada od tylu :decayed: czerokie dupsko ma, taka brazylijka :grin::wink:

Akurat ostatnio dosc porzadnie ja zaladowalem chemia z niemiec + bagaze i 4 osoby wiec obcieralo :wink:

Opublikowano

Bierz 18 sam tez takie bede pakowal zonie na wiosne do avanta,17 mam w golfie cabrio i z opona 185/35/17 i tamwyglada dobrze na feldze 8j ale 17 w audi moim zdaniem malo