Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wypełnienie wnęki pod koło dojazdowe w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mógłbyś mi podać nr lewarka, który pasuje w ten uchwyt? Było ich kilka.

Opublikowano

8K0 011 031 G

A czym się różniły te lewarki?

Opublikowano

Wnioskując po poprzednich postach żeby wsadzić tu dojazdówkę potrzebuję dedykowane wypełnienie styropianowe?

Czy kompresor był wyposażeniem fabrycznym(u mnie brak)?

ejso8y904ghv.jpg

Opublikowano

Wnioskując po poprzednich postach żeby wsadzić tu dojazdówkę potrzebuję dedykowane wypełnienie styropianowe?

Czy kompresor był wyposażeniem fabrycznym(u mnie brak)?

ejso8y904ghv.jpg

Jak na moje, kompresor powinieneś mieć w tym szarym pojemniku, jeśli go nie ma, to znaczy, że ktoś go zwinął. Żeby wsadzić tu dojazdówkę musisz wyrzucić ten cały plastik (pojemnik), a następnie wsadzić dojazdówkę i dokupić plastik mocujący lewarek, była o nim mowa kilka postów wyżej.

Wystaczy spojrzeć na post #87 i wszystko jasne, trzeba czytać uważniej na forum.

Styropianu nie wsadzisz, bo masz suba w bagaju.

Opublikowano

plastik jest OK. Gorzej z ceną. W ASO kupisz nówkę za mniej niż 40 zł

Opublikowano

Dziękuję, chodziło o poprawność numeru. Cena z kosmosu.

Jaka jest "normalna" cena dojazdówki.

Opublikowano (edytowane)

U mnie wyglądało to tak jak na poniższych zdjęciach dokupiłem koło dojazdowe 8K0 601 027D cena za używkę 280 zł taniej nie znalazłem nie chciałem szukać całej wieczności i kupiłem w uchwyt podnośnika 8K9 813 685 cena za nowe w ASO 38,68zł. I wszystko zamontowane można jeździć :banan:

aa0ff740152bb8673915e068e34fe4ef.jpg

5978063ab9c6ff8ee7d7d89a59eb70ce.jpg

Edytowane przez bart1907
Opublikowano

Ile mniej więcej kosztuje przerobienie żeby włożyć koło dojazdowe? I czy koło dojazdowe musi mieć koniecznie rozmiar 19cali?

Bo moje audi letnie ma 18' a zimowe 16' i nie wiem jaki rozmiar koła dojazdowego wsadzić 

Opublikowano

Czy to wyściełanie podłogi pod aku i kołem zapasowym w bagażniku wystepuje tylko w avancie? Bo wszędzie widzę numerki "częsci" odnoszące się do avanta tylko.

Opublikowano
4 godziny temu, Osta napisał:

Ile mniej więcej kosztuje przerobienie żeby włożyć koło dojazdowe? I czy koło dojazdowe musi mieć koniecznie rozmiar 19cali?

Bo moje audi letnie ma 18' a zimowe 16' i nie wiem jaki rozmiar koła dojazdowego wsadzić 

musisz kupić dojazdówkę 19cali  tylko one są dedykowane do B8 ja też dokupowałem ...np.http://allegro.pl/kolo-dojazdowe-dojazdowka-audi-a4-a5-b8-125-70-r19-i6788534827.html

Opublikowano
2 godziny temu, marda16 napisał:

musisz kupić dojazdówkę 19cali  tylko one są dedykowane do B8 ja też dokupowałem ...np.http://allegro.pl/kolo-dojazdowe-dojazdowka-audi-a4-a5-b8-125-70-r19-i6788534827.html

Dzięki za odpowiedź :) Żadne inne rozmiary nie będą pasować tylko 19? Skąd oni takie ceny biorą 350zł :facepalm:

Opublikowano

niekiedy można trafić za 250-300 ,ja rok temu dałem 300 zł nie używana,,,

Opublikowano

A co do tego koła jest jeszcze potrzebne i gdzie kupowałeś? Jakiś inny plastik? Bo ja mam plastik ale tam jest ta sprężarka, klucze i ta pianka więc nie wiem czy do koła dojazdowego będzie to pasować

Opublikowano
1 minutę temu, Osta napisał:

A co do tego koła jest jeszcze potrzebne i gdzie kupowałeś? Jakiś inny plastik? Bo ja mam plastik ale tam jest ta sprężarka, klucze i ta pianka więc nie wiem czy do koła dojazdowego będzie to pasować

taniej widzę nie kupisz    https://allegro.pl/motoryzacja?string=koło dojazdowe a5&order=p&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-aut-1-3-0222

kupowałem na allegro można coś wybrać ,trzeba tylko tylny pojemnik plastikowy wyrzucić co jest z lewarkiem i kompresorem i koło weszło tylko muszę dokupić uchwyt na lewarek ,wyżej w poście jest on pokazany bo teraz leży z tyłu za kołem ,u mnie nie ma pianki jest subwoofer u ciebie chyba inaczej nie wiem czy nie musisz pianki tej wymieniać...

Opublikowano

A u mnie znowu suba nie ma. Jutro zrobię zdjęcie i wstawię więc wszystko się rozjaśni co potrzebne :wink:

Opublikowano
8 minut temu, Osta napisał:

A u mnie znowu suba nie ma. Jutro zrobię zdjęcie i wstawię więc wszystko się rozjaśni co potrzebne :wink:

czytaj temat od początku są zdjęcia i opisy to ci się wyjaśni ,ja tez tam pytałem na pierwszej stronie co i jak ....

Opublikowano

Czy w sedanie także występuje sub montowany w ten sposób? Jeśli tak, jest on taki sam jak w avancie? Słychać go w ogóle w środku auta? ;) 

aa0ff740152bb8673915e068e34fe4ef.jpg

Opublikowano

Jest montowany zupełnie innym miejscu 

IMG_0677.jpg

Coś tam słychać ten sub ale szału nie robi :decayed: