Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie odpala.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie masz auto w opisie to widzę :) , tylko podpiołeś się pod wątek dotyczący 2,0TDI BPW nie precyzując że sprawa dotyczy 1,8T.

Cóż to był za elektryk, który mając w ręku rozrusznik nie postawił pełnej diagnozy?

Chyba że w warsztacie nie ma imadła, akumulatora ,porządnych kabli rozruchowych ,5cm cienkiego przewodu i starego trzonka od dużego młotka lub kawałka kantówki drewnianej.

Mając powyższe i trochę doświadczenia jest w stanie sprawdzić rozrusznik pod obciąrzeniem bez zaglądania do wnętrza.

Niemniej jednak, jeżeli wogóle go podłączał pod prąd i mówił że "chodzi" to Twój problem leży albo w błędnym podłączeniu rozrusznika, albo silnik jest zablokowany, zakładam tylko że napięcie podczas załączania rozrusznika mierzyłeś bezpośrednio na słupkach akumulatorów (twojego aku i potem drugiego włożonego na jego miejsce) , a nie na klemach.

Opublikowano

Dobra problem znaleziony.

To nie był rozrusznik. zatarło się łożysko w alternatorze, który nie kręci się w jedną stronę, a w drugą ciężko. Przez to pasek blokował wał korbowy przy rozruchu. Po zdjęciu paska auto odpala, więc alternator poszedł dzisiaj do regeneracji

Opublikowano

Już w czwartek sugerowałem Ci zablokowanie silnika....... :)

Opublikowano

Ale nic nie mówiłem o alternatorze

Opublikowano
Ale nic nie mówiłem o alternatorze

Ja też nic nie mówiłem o alternatorze, tylko o wykonaniu prostej próby przepchnięcia auta na 5-tym biegu :)

Jak byś ją wykonał, to od razu byś wiedział o co biega , bo do przobu byś nie dał rady popchnąć, a do tyłu i owszem, bo pozwoliło by na to sprzęgiełko jednokierunkowe altka :)

Opublikowano

Ya proba nic by nie powiedziala. Ka probowalem na pych I ciezko bylo noi I nie odalal. Dopiero jak zdjalem pasek odalil

dzis odebralem alternator i wszystko chodzi :decayed:

No cóż człowiek sie na błędach uczy. Przynajmniej zaoszczędzone na wymianie termostatu i trojnika . No i kolejny problem przypadkiem wyeliminowany:wink:

wszystko dobre co sie dobrze kończy :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie.

W moim przypadku odpowiedzialnym za nie odpalanie auta był przekaźnik.W dniu poprzedzającym awarię było mocne oblodzenie całego auta.Lód stopił się i widocznie woda dostała się do skrzynki z przekaźnikami co spowodowało przepalenie przekaźnika.Koszt naprawy w warsztacie z elektroniką samochodową to 100 euro.Dziwi mnie tylko to że jak auto było podpinane pod kompa przez serwisantów z Audi to nie wykazało żadnych błędów.No ale teraz auto chodzi normalnie tak jak przed awarią.Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i pozdrawiam.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, podepnę się z tematem a4 b5 quattro 2001r 1,9 tdi 115km ATJ. auto kolegi:

Objawy:

rano pierwszy strzał i odpali, drugi raz już nie. Kręci ale nie załapie. Dopiero przy którymś tam razie gdy przytrzyma się go dłużej, zaczyna szybciej kręcić, az w końcu załapie.

Świece grzeją, aku ok, przekażnik od świec ok, filtr paliwa ma 2 miesiace.

Co poradzicie?