daniel01 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Witam, mam taki problem ponieważ cały czas pali mi się kontrolka na panelu otwartego bagażnika a bagażnik jest zamknięty dokładnie z czym może tutaj być problem czasem zaskoczy ale to rzadko. Bagażnik probuje po pare razy zamykać zamek trzyma lecz kontrolka się ciągle pali. Z góry dziekuje za wszelka pomoc
benyA4 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 microswitch w zamku , sciagasz oslone klapy bagaznika (uwaga na zatrzaski sa mocne i latwo sie nie poddaja) i odrazu widzisz kabelki ktore ida do wylacznika. Ja tylko przedmuchalem sprezonym powietrzem i juz pare miesiecy dziala bez problemu. Dodam ze mialem identyczna sytuacje.
daniel01 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2012 To w te miejsce w ktore wchodza kabelki prysnac sprezonym powietrzem
Gość .... Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Tak dokładnie, chyba że pod wpływem wilgoci zostały styki uszkodzone i wymienisz zamek lub mikrowłącznik
daniel01 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2012 Czyli po prostu lepsze i tańsze będzie psiknięcie sprężonym powietrzem. Jeżeli nie to wymiana zamka lub mikrowłącznika. Ciężko wg jest to wymienić ?
Gość .... Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zanim go zaczniesz wymieniać spróbuj paru tańszych alternatyw jak wydmuchanie powietrzem i sprawdzenia połączenia
uhu2 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Wyczyszczenie tansze pod warunkiem ze pomoze.W innym przypadku wymiana.
1977andrzej Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Mikrowylacznik znajduje sie w mechanizmie zamka, ktorego raczej sie nie da rozebrac. No chyba, ze po roznitowaniu. Nie za bardzo widze mozliwosc czyszczenia samego mikorywylacznika gdyz widac tylko sama jego koncowke, ktora jest naciskana przez plastikowa dziwgnie w trakcie zamykania/otwierania bagaznika. Mozesz sprobowac go jakos rozruszac. Jesli chcesz zdemontowac zamek to potrzeba zdjac tapicerke co nie jest z pozoru takie latwe ale znajdziesz opis na forum. Pozniej zostanie odkrecenie zamka i wyjecie go z plastikowej obudowy. W moim przypadku bylo odwrotnie czyli nie wlaczala sie infomacja na FISie po otwarciu bagaznika oraz zarowka oswietlenia bagaznika. Proby ozywienia mikrowylacznika niestety sie nie udaly i kupilem, oczywiscie przeplacajac, caly mechanizm w ASO. Mozesz sprobowac kupic uzywke ale nie wiadomo jak dlugo Ci posluzy. Ja wolalem wymienic na nowa czesc gdyz nie mam ochoty jeszcze raz zrywac tapicerki klapy.
Rekomendowane odpowiedzi