Maagik1984 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 czytając trochę forum, zauważyłem że sporo osób ma problem z prawidłowym funkcjonowaniem paktronicu, W początkach problemu PDC prawidłowo działał na przemian z psuciem się, z tym że z upływem czasu prawidłowego działania było mniej. W końcu zepsuł się na amen i teraz słychać tylko długi sygnał po wrzuceniu wstecznego. Po przeczytaniu kilku postów o problemach doszedłem do wniosku że nie działa mi tylny prawy czujnik (dokonałem sprawdzenia tak jak polecił któryś z użytkowników, czyli po włączeniu PDC przystawiałem ucho do każdego czujnika). Dzisiaj aby potwierdzić działanie pojechałem do mechanika by podpiął VAG i zobaczył czy pokazuje błąd tego czujnika, i upewnić się przed kupieniem czujnika że faktycznie w tym jest problem. Jak mi wytłumaczył mechanik jest problem "połączena się Vagiem z parktroniciem". Mechanik stwierdził, że samochód normalnie łączy się w Vagiem, ale nie może się połączyć z parktroniciem. Jako, że nigdy nie używałem Vaga to nie bardzo wiem o co biega. Ogólnie zostało przy tym bym przyjechał po nowym roku bo nad tym trzeba dłużej posiedzieć, i że skoro nie może się połączyć z parktroniciem to być może coś w całym systemie parktronic się popsuło a nie że to wina czujnika. Może ktoś miał podobny problem?
antonio Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 heh ciekawe jakiego vaga ma macher w b7 komunikacja idzie po CANie a w b6 i innych starszych trupach po linii K więc poprostu ma chyba stary sprzęcior podłącz VCDS i napewno się połączysz bo jakby padł moduł to by nawet nie zapiszczał przy włączeniu wstecznego
Maagik1984 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2012 właśnie wydawało mi się, mało prawdopodobne, że cały PDC padł, skoro przy włączeniu jest ten dłuższy dźwięk i kontrolka miga ( mam przód i tył PDC). Myślę również, iż trochę mało prawdopodobne, że to któryś z czujników, przez to, ze w zależności od humoru raz działał raz nie ( jak by czujnik padł to na logikę nie może działać i nie działać) Któryś z użytkowników napisał, że miał podobne objawy i mu głośniczek siadł. To jest takie gdybanie bez połączenia z Vagiem. Nic trzeba poszukać innego mechanika, chociaż ten ma niby opinie jednego z lepszych w okolicy, no ale może w elektryce tak nie siedzi:) Dzięki antonio za pomoc:wink:
Rekomendowane odpowiedzi