Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy walek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. w moim 1.9 AVF dopadlo mnie dudnie w silniku glownie na cieplym... Niedlugo jade patrzec co w srodku siedzi.. I moje pytanie jakiej firmy najlepiej zamowic walek oraz jakiej hydro popychacze i cos tam jeszcze wtedy sie wymienia zebym wiedzial jak mechanik bedzie mnie czarowac ..

Opublikowano

witaj. popychacze najepiej (INA), a wałek jeśli trzeba to (RUWILLE).

Opublikowano

Popychacze INA siedzą w oryginale i na takie najlepiej chyba wymienić (około 38 zł sztuka) a co do wałka to się nie wypowiadam bo nie wiem :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Febi , kolbenschmidt ,RUWILLE ktory najlepiej bedzie trzeba wziac ?? :)

Opublikowano

febi sobie odpusc*

jak juz to ktorys z tych dwoch ktore wymieniles*

Ja mam kolbenschmidt i jest ok-silnik pracuje o wiele ciszej po wymianie walka.

Zrobilem dopiero kilka tys km od wymiany .

Opublikowano
  • Autor

ok a wiec j tez jego wybiore :) Odezwe sie za tydzien o opowiem co i jk i za ile :)

Opublikowano
Opublikowano

Porywacze ciężko kupić taniej niż za 60zł/szt (czarne do PD). Wałek albo uzyska w dobrym stanie albo kolbenschmid lub ruville (kolega ma taki i ostatnio widziałem go jak mu ustawialem PD, po prawie roku dalej wygląda jak nowy).

Wysyłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Kolbenschmidt nawet w 2.5 v6 daja radę więc w 1.9 powinno być podobnie,.

ale o wałkach Camashaft international też niezłe opinie słyszałem, ale hydraulika to wyłacznie INA,

poszukaj sprzedawcy autossilniki na alle

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

W b5 ajm przy 400.000 km polecial mi walek i szklance dziurka. Autem zrobilem ponad 200tys km a wy przy jakich km wymieniacie? Walek uzywka 200zl w porownaniu ze starym roznica na kazdej krzywce 1-2 mm a na tej uszkodzonej az 3. Szklanki nowe ks komplet 330zl plus elringi glowica i pokrywa zaworow 250zl bez planowania bo 2 lata wczesniej po urwanej swiecy byla planowana. W zakladzie 400zl zaplacilem. Rozrzadu nie wymienialem bo ok 20 tys km ory wsadzilem a czy paska nie powinienem samego kazac wymienic?

Zrobilem juz 5 tys km i silnik chodzi jak nowy, cichutki bardzo, jestem bardzo zadowolony, wogole nie dymi a to tdi przeciez

Opublikowano

Jak kolego już zrzucałeś czapkę to trzeba było splanować głowice :) Przez 2 lata na pewno trochę się zdeformowała :) Patrząc na koszty jakie wsadziłes wtedy, to koszt planowania jest b.mały a jest pewność ze po kilkunasty tys nie pojdzie płyn na tłoki lub w olej itp :) Sorry za ot:)

Opublikowano

niby tak ale to ocenial tez dobry mechanik, moglem rownie dobrze wymienic cala reszte zawory, uszczelki ktore 100tys 2 lata temu byly wymieniane, frezowac gniazda i itp zabiegow kilka i koszt o 1000zł wiecej. Juz troche latam, jest ogromna roznica, silnik pracuje jak nowy spalanie salonowe:)

Opublikowano

Ja jak bym to robił to jedyne co bym zrobił to splanował głowice wymienił uszczelke a resztę zostawił i wtedy spokojna głowa:) Ale ważne jest to że nic się nie dzieje i oby tak zostało jak najdłużej :)