marcin_o23 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Opublikowano 4 Stycznia 2013 na jakiej zasadzie działa wydech z regulacją głośności w s4 b6, tam są wężyki, gdzie co łączy się z czym, jak to wyrezać??
hopek03 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Opublikowano 4 Stycznia 2013 nie wiem dokładnie czy w b7 S4 jest ten sam wydech ale tam było tak że przy włączeniu biegu wstecznego na cztery końcówki wydechu zamykały się dwie w których były takie klapki w sumie chodziło o to aby w warunkach gdy jest bardzo zimno było coś widać jadąc do tyłu bo z silnika 4.2 V8 wytwarza się mnóstwo pary gdy ciepłe spaliny stykają się z zimnym powietrzem po wylocie
hopek03 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Opublikowano 4 Stycznia 2013 ale faktycznie na tym wstecznym było trochę ciszej
iras_gda Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Podejrzewam, że mój post niewiele wniesie w temacie, niemniej jednak może komuś to coś pomoże. Moje poprzednie auto to BMW E46 Coupe 330Ci. Tam również był patent z klapkami w wydechu. Przy tłumiku był siłownik podciśnieniowy sterujący klapką (zamykał jedną z dwóch rur w tłumiku), w bagażniku był sterownik. Klapka otwierała się po przekroczeniu chyba 3,5 tys. obr / min. Na postoju nie działało, tylko podczas jazdy. Można czasami poobserwować np E60 530i, E46 330i że w prawej rurze jest klapka, która się czasami otwiera. W BMW przy zamkniętej klapce wydech był dużo cichszy. Jeden z "modów" wydechu polegał odłączeniu wężyka i zaślepieniu śrubką. Dzięki temu auto burczało podczas powolnego objazdu miasta Czy cały czas otwarty wydech pomniejszał moment obrotowy przy niższych obrotach, to zdania są podzielone - badane tylko i wyłącznie dupohamownią, a wiadomo, jak głośniejszy to i pewnie szybszy
marcin_o23 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2013 no i ja własnie o takim efekcie słyszałem w s4 b6, ale byłoby miło jakby wypowiedział się ktoś co dokłądnie zna zasade działąnia tego wydechu i instalacji
turzol Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 W elsie na pewno cos jest rozpisane. Wysłane z mojego MT11i
Dev Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 to jest taki sam ukłąd jak EXUP w motocylku dławienie na niskich obrotach aby osiągnąc lepszy moment obrotowy przy max bucie pełne otwarcie
waskivw Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Fajna sprawa ,mam u siebie i działa, przy niskich i średnich obciążeniach klapy są zamknięte, przy max otwierają się i ładnie bulgocze
marcin_o23 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2013 macie jakiś rysunek lub wykaz potrzebnych elementów oprócz wydechu
Dev Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Marcin, ta klapka nie pasuje do charakterystyki silnika Diesla im wydech jest bardziej swobodny tym silnik osiaga lepsze parametry co innego silnik benzynowy, nie mówiąc juz o 2-suwie
marcin_o23 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2013 oki, czyli nie ruszać, mam nadzieje że teraz jest otwarty cały czas jak to nie podłącze potrzebuje nr uchwytów wydechu z s4 b6, najlepiej ze śróbami
waskivw Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 8e0253144 AS i AT -uchwyt 2x m8x28 i 4x m8x30
rav85 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Opublikowano 9 Stycznia 2013 jak spojrzysz w rure to widać klapki, możesz tez ruszy je reka gdyż mechanizm jest na sprezynce
Rekomendowane odpowiedzi