PanKoT Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Witam serdecznie, W nabliższych dniach polowałem na karoserie do mojej A4 którą zmieliła ciężarówka. Znalazłem karoserie a4b5 98r z tym, że: -2,5tdi -quattro -automat i moje pytanie do was jest takie: czy nie będzie problemów z zamocowaniem zwykłej belki z samochodu z napędem na przód (silnik 1z; 90km) bez napędu na tylną oś, czy to mocowanie jest takie samo? czy instalacja elektryczna jest taka sama dla silnika 2,5multitronic i 1,9tiptronic? czy napotkam po drodze jakieś problemy? a oto co zostało po ciężarówce...
danielom Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Z tego powodu chcesz zmieniac cala bude?
Kowi87 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Odepniesz wał napedowy załozysz swoja skrzynie, przekodujesz na kompie i bedzie hulał, albo poszukaj jakiejs skrzyni 6ki pod Q, jesli obecna nie podejdzie, bedziesz miał Q:decayed:
PanKoT Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2013 Z tego powodu chcesz zmieniac cala bude? próg słupek i tylna ćwiara do wymiany... więc się nie opłaca a nie chcę quattro interesuje mnie czy da się wsadzić normalna belkę z karoserii fwd do karoserii quattro, czy jest ją tam jak zamontować czy instalacja elektryczna jest taka sama dla silnika 2,5multitronic i 1,9tiptronic? czy napotkam po drodze jakieś problemy?
Kowi87 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 nie da sie, jak by tak sie dało to by ludzie w odwrotną strone działali, na forum był wykastrowany Q w B5 i jeżdził tylko jak pisałem wczesniej skrzynie musisz zmienić i instalacje, bo jak w Q rozepniesz napęd to wywala wszystkie kontrolki i auto stoi:wink:
PanKoT Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2013 no to du*a temat można zamknąć i spalić na stosie p.s: dziekuję za pomoc lecę dalej szukać rozwiązania stanu rzeczy
Rekomendowane odpowiedzi