Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi a4 b6, 2003r radio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam takie radyjko :

535.jpg

chcialbym go podmienic na jakies inne najlepiej z wyswietlaczem na filmy :)

tylko podczas szukania nie wiem czy nie kupie z allegro czegos co mi potem nie wejdzie :slina::slina:

ktos pomoze :)?

zeby nie bylo za drogo tez :D

Opublikowano

podmienić to musisz najpierw linka do fotki :)

Opublikowano

teraz chodzi. Jednym z najlepszych pomysłów na radio w Twoim wozie jest oryginalne RNS-E. Koszt to ok 1500zł

Z filmami nie jest już tak łatwo bo musisz wtedy dokupić tuner/odtwarzacz DVD, odblokowanie TV itp.

Opublikowano

no wlasnie planowalem zakup troche tanszego radia, np : RADIO SAMOCHODOWE 2 DIN DIGNITY HT-869 KRAKÓW GW24 (2906089980) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tylko to chyba za duze , w kazdym badz razie siedze nad tym juz tydzien zeby cos znalezc i w koncu postanowilem poprosic tutaj o pomoc :decayed:

Opublikowano

nie będzie za duże, jedyny problem to dopasować stelaż oraz ramkę żeby ładnie się komponowało

Opublikowano

a mozesz polecic cos jeszcze z allegro tak do 400zl :decayed:?

bo widze ze tez audi A4 takze juz pewnie obczajony :)

Opublikowano

chyba większość tu ma a4, bo to a4 klub ;)

Hmm, do 400 to ciężko będzie..

Opublikowano

to powiedzmy do 600zl tak jak mialem zamiar na poczatku :decayed:

Opublikowano

Raczej wystrzegałbym Cie przed kupowaniem tego typu sprzętu "no-name".. Na 2 din jest Alpine np ALPINE CDE-W233R NOWOŚĆ 2012 2DIN EXTRA 5 GRATISÓW (2912870837) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

lub JVC JVC KW-R600BTE 2DIN USB MP3 BLUETOOTH KW-R600BT (2931410110) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do tej ceny nie kupisz dobrej stacji multimedialnej niestety.. Możesz spróbować jakieś chinskie bez firmówki ale nie wiadomo ile to pociągnie..

Opublikowano
Opublikowano

Z montażem niema żadnego problemu wszystko pasuje. Jak chcesz nie ori to musisz dokupić, ramkę pod 2din do konsoli bo bez niej będą brzydkie szpary. Adapter aktywnego tyłu i separator antenowy. Żeby wszystko ładnie i funkcjonalnie chodziło to potrzebny by był jeszcze plus po stacyjce pociągnięty do kostki iso, ale bez niego idzie się obejść, a jak będziesz ambitny to go podłączysz spokojnie. Co do kosztów to rns-e kupisz i za 1200pln tylko wtedy poza navi i odtwarzaniem mp3 z kart sd nie masz nic specjalnego. Rozsądnie jest kupić używaną stacje koszt około 1000pln. Taką z wbudowanym GPS i BT często sprzedawcy kantują i piszą że stacja ma GPS i BT a potem się okazuje że trzeba kupować dodatkowe moduły.

Ostatnie radio z twoich propozycji jest ok. Pod warunkiem że nie planujesz rozbudowy audio o dodatkowy wzmacniacz bo niema wyjść RCA. Do niego dojdzie ci ze 100-150 pln na rzeczy o których pisałem i będziesz bardzo zadowolony.

Miałem takie radio i z tego co widzę to brakuje w zestawie tylko mikrofonu. Ale to nie jest duży koszt. A wbudowany zestaw parrota współpracuje rewelacyjnie z telefonami bez kaprysów takich jak fabryczne zestawy audi.

Opublikowano
Z montażem niema żadnego problemu wszystko pasuje. Jak chcesz nie ori to musisz dokupić, ramkę pod 2din do konsoli bo bez niej będą brzydkie szpary. Adapter aktywnego tyłu i separator antenowy. Żeby wszystko ładnie i funkcjonalnie chodziło to potrzebny by był jeszcze plus po stacyjce pociągnięty do kostki iso, ale bez niego idzie się obejść, a jak będziesz ambitny to go podłączysz spokojnie. Co do kosztów to rns-e kupisz i za 1200pln tylko wtedy poza navi i odtwarzaniem mp3 z kart sd nie masz nic specjalnego. Rozsądnie jest kupić używaną stacje koszt około 1000pln. Taką z wbudowanym GPS i BT często sprzedawcy kantują i piszą że stacja ma GPS i BT a potem się okazuje że trzeba kupować dodatkowe moduły.

Ostatnie radio z twoich propozycji jest ok. Pod warunkiem że nie planujesz rozbudowy audio o dodatkowy wzmacniacz bo niema wyjść RCA. Do niego dojdzie ci ze 100-150 pln na rzeczy o których pisałem i będziesz bardzo zadowolony.

Miałem takie radio i z tego co widzę to brakuje w zestawie tylko mikrofonu. Ale to nie jest duży koszt. A wbudowany zestaw parrota współpracuje rewelacyjnie z telefonami bez kaprysów takich jak fabryczne zestawy audi.

tzn z poprzedniego auta mam Skrzynie basowa plus wzmacniacz ktore chcialem przelozyc do tego audi :wink:

czyli nie ma wejscia na ta przyjemnosc :wink: ?

Wybaczcie moja NIEWIEDZE :shock3:

po prostu wczesniej w autach mialem zwykle radioodtwarzacze po prostu: Usb, karta, itd. Radia te malej wielkosci :wink:

a jesli chodzi o te maszyny to jeszcze zielony :wink:

Opublikowano

tzn z poprzedniego auta mam Skrzynie basowa plus wzmacniacz ktore chcialem przelozyc do tego audi :wink:

czyli nie ma wejscia na ta przyjemnosc :wink: ?

Wybaczcie moja NIEWIEDZE :shock3:

po prostu wczesniej w autach mialem zwykle radioodtwarzacze po prostu: Usb, karta, itd. Radia te malej wielkosci :wink:

a jesli chodzi o te maszyny to jeszcze zielony :wink:

To szukaj coś z serii 900 z wyjściami RCA.

Opublikowano

klaczek ty bedziesz musiał popatrzyc kiedys do mojego radia.powiesz czy sie to da jakos ustawic zeby fajnie bas grał.

Opublikowano
klaczek ty bedziesz musiał popatrzyc kiedys do mojego radia.powiesz czy sie to da jakos ustawic zeby fajnie bas grał.

Ryba prosto w oczy to bym ci tego nie powiedział ale twoje radio nadaje jako przycisk do papieru na biurku a nie odtwarzacz.

A poważnie to obejrzymy na spocie, może coś więcej się z tego wyciągnie, chociaż szału bym się nie spodziewał. Jednak firma robi różnicę.

Opublikowano

Ryba prosto w oczy to bym ci tego nie powiedział ale twoje radio nadaje jako przycisk do papieru na biurku a nie odtwarzacz.

A poważnie to obejrzymy na spocie, może coś więcej się z tego wyciągnie, chociaż szału bym się nie spodziewał. Jednak firma robi różnicę.

:grin:wiem o tym.moze firma badziew ale czyta chyba wszystko co mozliwe.i ma BT.:grin:moze w przyszłosci bedzie leprzy sprzet ale na razie musi wystarczyc.

Opublikowano

To ma według opisu 3 pary w tym dedykowane pod SW. Nie wiem tylko czy ma wbudowany BT bo nie jest to napisane w prost.

Ryba nie robimy śmietnika na forum.

Opublikowano

Możliwość podłączenia komponentu przez Bluetooth Tak (integrowany)

czyli mozliwosc zakupu i podlaczenia chyba , no coz, wiec poszukam jeszcze bo BT by sie przydal odrazu :wink:

kiedy Spocik macie i w jakiej miejscowosci :wink: