uszylo Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 siema wszystkim ! mam taki maly dylemat.. Kupilem B7 2006 rok , tyle ze kupilem od znajomego po kradziezy,, no i chamy rozkradli tam silnik , a byl 2.0 tdi BPW. No i teraz mam takie pytanko czy ja moge tam wladowac 1.9 TDI (chcialbym tak minimum rok 2006) , ten 131 KM , ale kompletnie sie nie znam.. czy to mi tam podejdzie wszystko,, skrzynie tez mam (manula 6) i elektryka jest,, brakuje tez sterownika - komputera.. Caly przod i wszystko inne mam.. Da sie takie cos zrobic ? Zeby wsadzic 1.9 tdi .. Bo szukalem tego 2.0 tdi BPW ale one sa 2 razy drozsze,, z osprzetem to minimum 6500zl a taki 1.9 to za 4000zl wyrwiesz kompletny i 2007 rok.. Ktos pomoze ? Dzieki troche sie rozpisalem ale mam nadzieje ze sie odczytacie.. pozdraiwam!
Młody_drog Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 w 2006 roku 1.9tdi miał 115 koni, pewnie możesz, skrzynia podejdzie, ale nie wiem jak z ECU, reszte się zgra tylko komputer trzeba i kogos ogarniętego
piotrsob1 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Oj nie chce się poszukać . temat wałkowany tutaj ( parę tematów niżej): http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/swap-bkd-256974/ BRB,BKE powinny chyba podejść razem z osprzętem, AWX,AVF napewno mają EGR-a sterowanego podciśniniowo, BPW elektrycznie.
audiomaniak Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Szukaj silnika 2.0 BMM i po problemie wkładasz i jeździsz:wink:
piotrsob1 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Szukaj silnika 2.0 BMM i po problemie wkładasz i jeździsz:wink: Czytaj ze zrozumieniem, klega ma dziurę po silniku i ciekawy jestem jak bez problemu zainstaluje tam BMM-ma , który jest poprzeczny ?
audiomaniak Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Szukaj silnika 2.0 BMM i po problemie wkładasz i jeździsz:wink: Czytaj ze zrozumieniem, klega ma dziurę po silniku i ciekawy jestem jak bez problemu zainstaluje tam BMM-ma , który jest poprzeczny ? BKD w Skodzie chyba też jest poprzecznie montowany? Czy się mylę?
piotrsob1 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Nie mylisz się , Tylko że ja mu BKD nie polecałem Co najwyżej temat tak zatytułowany ......
audiomaniak Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Nie mylisz się , Tylko że ja mu BKD nie polecałem Mnie chodzi o to, że BKD jest poprzeczny i da się do a4 wsadzić więc dlaczego BMM-a się nie da? Po jakiego ma chłop zmieniać wiązki i Bóg wie co jeszcze jak można włożyć jakiego 2.0 bez wałków:eusathink: ale to nie moja decyzja:hi:
piotrsob1 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Jak włoży 2,0 BPW lub 1,9 BRB lub BKE kupione razem z osprzętem to nie będzie musiał nic rezać (może z wyjątkiem wydechu) . Wszystkie poprzeczniaki to tylko sam supek + kupa osprzętu do skompletowania .......
uszylo Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2013 no to lepiej juz ten 1.9 brb albo bke , szkoda ze maja tylko 115, no ale zrobi sie jakis program.. mam w sumie turbo z bpw 2.0 tdi, moze cos tam da sie zakombinowac zeby wsadzic. Dzieki za odpowiedz. ! ---------- Post dopisany at 15:44 ---------- Poprzedni post napisany at 15:41 ---------- aaaa tak z ciekaowsci , nie lepiej wydac wiecej kasy i kupic ten 2.0 BPW , tylko ze on za 6500zl ???? Co myslicie, czy nie ma sensu.. i 1.9 to to samo praktyvcznie, no troche slabszy ale to chyba kwestia paru przerobek, tak?
piotrsob1 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Trzeba posprawdzać co nieco wydaje mi się że 1,9 z turbulum od BPW nie powinno być problemów, a wtedy po programie spoko 160 KM Te 115 KM to one mają z fabryki tylko dlatego że chodzi o ekologię .
audiomaniak Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 no to lepiej juz ten 1.9 brb albo bke , szkoda ze maja tylko 115, no ale zrobi sie jakis program.. mam w sumie turbo z bpw 2.0 tdi, moze cos tam da sie zakombinowac zeby wsadzic. Dzieki za odpowiedz. ! Jeśli masz osprzęt do 2.0 to szukałbym właśnie takiego. Do poprzeczniaka BKD cały osprzęt podchodzi od BLB, który jest wzdłużny. Więc podejrzewam, że do np.BMM też będzie pasował osprzęt od BPW
piotrsob1 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 BKD jest szesastozaworowy, to całkiem inna technika niż ośmiozaworowy BPW, przy przekładce do wymiany wiązka + ECU
audiomaniak Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 BKD jest szesastozaworowy, to całkiem inna technika niż ośmiozaworowy BPW, przy przekładce do wymiany wiązka + ECU Wiem, że 16V nie karze mu wkładać BKD:facepalm:
uszylo Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2013 zostalo mi z niego: turbina, alternator, kolektor, klima, wspomaganie, esp.. i nie wiem co robic w sumie.. te 2.0 strasznie drogie sa..
piotrsob1 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 BKD jest szesastozaworowy, to całkiem inna technika niż ośmiozaworowy BPW, przy przekładce do wymiany wiązka + ECU Wiem, że 16V nie karze mu wkładać BKD:facepalm: No dobra, sorki , teraz ja się trochę zagalopowałem ---------- Post dopisany at 16:05 ---------- Poprzedni post napisany at 16:02 ---------- zostalo mi z niego: turbina, alternator, kolektor, klima, wspomaganie, esp.. i nie wiem co robic w sumie.. te 2.0 strasznie drogie sa.. Poszukał bym w sieci na twoim miejscu ETKI (Chomik) i zaczął porównywać numery częśći, mozolna robota ale oszczędzi niespodzianek i niepotrzebnie wydanych pieniędzy .
audiomaniak Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 zostalo mi z niego: turbina, alternator, kolektor, klima, wspomaganie, esp.. i nie wiem co robic w sumie.. te 2.0 strasznie drogie sa.. Zadzwoń sobie do klubowego kolegi Jaro4444 602478944 powiedz o co chodzi, jakie Ci zostały części. Na pewno Ci pomoże
uszylo Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2013 ok to tak zrobie,, dzieki za kontakt , mam nadzieje bedzie mial kolega czas powiedziec co i jak;)
Rekomendowane odpowiedzi