Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Duze cisnienie pod korkiem-odma czy ezektor? 2.8 30v

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po swapie z 2.6 na 2.8 mam maly problem,wszystkie uszczelki nowe,zimeringi itd,a olej wywala z napinaczy lancuchow i robi sie duze cisnienie pod korkiem,bez odmy jest wszystko OK,odma czyszczona wszystko pzelatuje swobodnie,

image.jpg

image.jpg

(fotki zapozyczone z neta)

czy moze byc winna ta puszka na fotach i wogole od czego ona jest,ma byc to drozne w obu kierunkach czy w jednym???

Opublikowano

Jak jest cisnienie duże pod korkiem to raczej pierscienie przedmuchy maja ;/ kumpel w ADRze mial takie cisnienie ze na trasie Toruń - Warszawa wystrzeliło mu 4 razy bagnet ; D wymiana pierscieni zalatwila sprawe.

Opublikowano
  • Autor

Hmm-pierscienie raczej chyba nie,bo wczesniej silnik chodzil dobrze przed swapem do mojego audi i niebylo cisnienia,tylko stal z pol roku w garazu i moze cos sie zapchalo,po zamontowaniu silnika jest wszystko OK,ciagnie jak szalony,pracuje rowno,tylko ten olej wywala,ale jak sie zdejmie odme to niema cisnienia i niewywala oleju?chodzi mi o ta puszke na fotach od czego ona jest i jakie zadanie spelnia bo byc moze ta pucha sie zapchala?

Opublikowano

stał poł roku i przylapalo pierscienie

Opublikowano
  • Autor

Jak by przylapalo pierscienie to chyba by mocy nie mial i by dmuchalo w bagnet oleju,a nie w korek,ale na dniach zlece sprawdzenie cisnienia na garach

Opublikowano

Bez różnicy czy w bagnet czy w korek ; ) Aaa i moc u kumpla była też ok. Narazie jeździj zrób dziurkę w korku czy cos i tyle , chyba że koniecznie chcesz żeby cykał jak nóweczka to kombinuj ; ))

Opublikowano

Odmy sprawdzone ? Nie wiem czy u ciebie jest eżektor , ale jeśli tak to sprawdź go . Ten zaworek ma odmie wg mnie powinien przepuszczać tylko w kierunku dolotu.

---------- Post dopisany at 21:13 ---------- Poprzedni post napisany at 21:09 ----------

Eżektor blokuje przepływ w kierunku Serwa , tylko w stronę dolotu powietrze powinieneś móc przedmuchać. Drugi mniejszy króciec ma być drożny w obie strony ( Dolot <-> mały króciec ).

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie czytalem na forum A6 i Passata ze winny moze byc ezektor (w silniku ACK jest takie cudo) ,bo bez odmy olej juz nie wycieka,a ezektor powinien wyciagac chyba powietrze z pod dekli w strone kolektora ssacego.

Czy ktos moze wie gdzie taki ezektor kupic? oprocz aso,szukalem na necie ale niemoge znalesc.

Opublikowano

raczej tylko ASO , cena ok. 100 PLN gdzieś czytałem

Opublikowano
  • Autor

w ASO skoda da rade kupic taki ezektor i uszczelki do 2.8 30v,bo ASO audi jest az 60km ode mnie.

Opublikowano

kupisz bez problemu, ja kupowałem latem w skodzie, ale najpierw wyjmij swój i sprawdź czy jest dobry, ja nawet miałem gdzieś schemat jak się nówka zachowuje ale do 1.8t. Poza serwisem niedostępny.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

nowy wiem jak powinien sie zachowywac,a stary wlasnie trzeba sprawdzic,ale mysle ze to jego wina,oby:)

ezektor.jpg

---------- Post dopisany 16-02-2013 at 14:01 ---------- Poprzedni post napisany 13-01-2013 at 18:17 ----------

Juz wszystko jest OK ,cisnienia niema pod korkiem,ani z bagnetu,winny byl ezektor.pozdr

Opublikowano
nowy wiem jak powinien sie zachowywac,a stary wlasnie trzeba sprawdzic,ale mysle ze to jego wina,oby:)

http://s8.postimage.org/es8eei8td/ezektor.jpg

---------- Post dopisany 16-02-2013 at 14:01 ---------- Poprzedni post napisany 13-01-2013 at 18:17 ----------

Juz wszystko jest OK ,cisnienia niema pod korkiem,ani z bagnetu,winny byl ezektor.pozdr

W która stronę był zapchany / niedrożny ??

Opublikowano
  • Autor

We wszystkie strony byl nie drozny

---------- Post dopisany 20-02-2013 at 18:40 ---------- Poprzedni post napisany 17-02-2013 at 21:07 ----------

http://www.a6klub.pl/-a6-c5-avant-wyczyscilem-ezektor-vt53359.htm

zapozyczone z klubu a6,moze komus pomoze