Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podwójny wydech w B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś może zamontowany podwójny wydech w B5? Chodzi mi o dwie pojedyncze, osobne rury po oby stronach auta a nie o podwójną końcówkę Z tego co wiem to nawet S4 miało pojedynczy :( Czy jakiś producent robi dedykowane tłumiki tego typu do B5? :mysli: ULTER ma w ofercie podwójny ale do B6. Czy pozostaje tylko rzeźba ;(

Opublikowano

A znajdziesz miejsce z prawej strony żeby podprowadzić tam wydech i nie zaczepiać rurą o każdy wybój ? :mysli:

Z tego co pamiętam ostatnio oglądałem spód i nawet przeszedł mi ten pomysł przez głowę, ale chyba właśnie tam w ogole nie ma na to miejsca :kwasny: Więc odpuściłem z kombinowaniem..

Opublikowano
  • Autor

A znajdziesz miejsce z prawej strony żeby podprowadzić tam wydech i nie zaczepiać rurą o każdy wybój ? :mysli:

;( ;( ;(

Opublikowano

Ja mialem w B5 na dwie strony... :) Jest mozliwosc tylko trzeba miec kogos kto umie dobrze giac,spawac rury i sie da i nic nie haczy spodem :evil:

Opublikowano
  • Autor

Ja mialem w B5 na dwie strony... :) Jest mozliwosc tylko trzeba miec kogos kto umie dobrze giac,spawac rury i sie da i nic nie haczy spodem :evil:

Więc jednak :banan: Masz może jakieś fotki. A jak zmieściłeś je pod zderzakiem? Jakieś rezanko :mysli:

Opublikowano

a jaki zderzak chcesz założyć :cool1:

Opublikowano
  • Autor

a jaki zderzak chcesz założyć :cool1:

zderzak normalny :) tylko z plastikową dokładką coś bym pomodził żeby ładnie dwa wydechy weszły :mysli: pod rzeszowem niedaleko jest gdzieś magik który ma jedną z nowszych w polsce giętarek do rur. z usa ściągnął. trzeba się do niego udać i :notworthy: do tego dwie ładne końcówki ultera i :radocha:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

podepne sie do tematu, nie wiem ze jest tego od ***a na forum, wiec nie krzyczec;p

chcialbym zmienic sobie koncowki wydechow albo i caly wydach cos na podobienstwo S4 b5.

ma ktos jakies propozycje??

Opublikowano

B5 na podwójnym ( z obu stron ) wydechu i seryjnym zderzaku to bedzie paskudztwo jakies :thumbdown: nie róbcie tego :sick3:

Opublikowano

B5 na podwójnym ( z obu stron ) wydechu i seryjnym zderzaku to bedzie paskudztwo jakies :thumbdown: nie róbcie tego :sick3:

A widziałeś u Tukana jak to wyglądało :?:

Opublikowano

Nie wiem jak wy tam wypatrzyliście miejsce .. :gwizdanie: Ja spędziłem w kanale parę godzin i mierzyłem , oglądałem , pasowałem i żadną siłą :thumbdown:

Opublikowano

Moim zdaniem to w dieslu nie bardzo podejdą 2 rury

Opublikowano

Widziałem i po ostrych slowach krytyki która padała na jego Furmanke zmienił na jedną strone :decayed:

Opublikowano

Moim zdaniem to w dieslu nie bardzo podejdą 2 rury

Belka , zbiornik ..jak ktoś jeszcze ma hak tak jak ja to juz kompletnie zero opcji :bag:

Opublikowano

Jedynym rozwiazanie jest chyba kupno tłumika dedykowanego do B5 z rozgałezieniem wydechu na dwie strony ale wtedy ta dodatkowa rura leci wzdłóż tylnego zderzaka wiec jest nierównomierne dymienie chyba zeby pobawić sie w zmniejszenie otworu na rozgałezieniu seryjnej końcówki tak aby większa ilosc leciała na prawą strone :gwizdanie: ale nie wiem czy to sie spisze :mysli:

Cos takiego http://www.allegro.pl/item494253685_tlumik_sportowy_dedykowany_vw_golf_3_duet_dtm.html kiedys widziałem na alegro do A4 b5 to było

Opublikowano

Widziałem i po ostrych slowach krytyki która padała na jego Furmanke zmienił na jedną strone :decayed:

Nie krytyki słowach,tylko mocy sie nie dalo dalej krzesac przez podwójny wydech bo byl hu*owo zrobiony...A kto widzial rs z rurami z dwuch stron :decayed::polew: Miejsce jest na wydech x2 :wink4:
Opublikowano

Tukan , dobrze wiesz jakie było zdanie na temat tego twego orurowania :gwizdanie: :thumbdown:

Opublikowano

Tukan , dobrze wiesz jakie było zdanie na temat tego twego orurowania :gwizdanie: :thumbdown:

Wiem wiem,srednio to wygladalo ale sa gusty i gusciki,teraz wole z jednej strony a fajne(moze juz niebawem :gwizdanie:)
Opublikowano

Jedynym rozwiazanie jest chyba kupno tłumika dedykowanego do B5 z rozgałezieniem wydechu na dwie strony ale wtedy ta dodatkowa rura leci wzdłóż tylnego zderzaka wiec jest nierównomierne dymienie chyba zeby pobawić sie w zmniejszenie otworu na rozgałezieniu seryjnej końcówki tak aby większa ilosc leciała na prawą strone :gwizdanie: ale nie wiem czy to sie spisze :mysli:

Cos takiego http://www.allegro.pl/item494253685_tlumik_sportowy_dedykowany_vw_golf_3_duet_dtm.html kiedys widziałem na alegro do A4 b5 to było

Myślę, że dużej różnicy w dymieniu nie będzie. A nawet jak, to można tej dłuższej rurce zmniejszyć przekrój tak żeby prędkość przelotu w rurkach spalin była różna i mniej więcej się zgadzała w czasie przy wylocie....

Ale jak to technicznie będzie działało to nie mam pojęcia...

Opublikowano

Wiem wiem,srednio to wygladalo ale sa gusty i gusciki,teraz wole z jednej strony a fajne(moze juz niebawem :gwizdanie:)

Czyli w B5 jest po jednej stronie i niech tak zostanie :good:

Bez przesady z modami :wink4: