blejk83 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Panowie, jak w temacie. Brat który który jest kierowcą zawodowym dostał pismo w j. niemieckim, z niemieckiej Policji. Na zdjęciu jest niby fotografia z fotoradaru (sama twarz) jakiegos starszego człowieka, brak fotografii auta i nr rej, w piśmie podane są jakies niemieckie nr-y rejestracyjne. Na korespondencji nie ma żadnych pieczątek ani podpisow. Pisza cos o wysłaniu 15E w ciagu 7 dni na podane konto. Najlepsze jest to że brat jezdzi po kraju i napewno wtedy nie był w Niemczech. Zlać to, czy zgłosic na policje, że ktos probuje wyłudzac kase?
eu4yaon Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 olej sprawe, chyba że masz chęci łazic po komendach kilka lat temu wracaliśmy od dziadka w niemczech, fotoradar nam zrobił zdjęcie i do dziś nic nie przyszło..
GreGoriO Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 wyślij kopie (ZAMAZUJĄC SWOJE DANE) na najbliższy adresowi niemiecki komisariat z dopiskiem NACIĄGACZE...Betrüger MOŻE ich złapią
blejk83 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2013 Sprawa sie troche wyjaśniła, faktycznie to jest dokument z niemieckiej Policji a na zdjeciu jest gosc u ktorego brat jezdzil do czerwca ub.r. Koles oprócz transportu krajowego zajmuje sie tez sprowadzaniem cieżarówek z Niemiec. Niezłe k@#$two z jego strony tym bardziej, ze predkosc byla przekroczona o 6km/h i 15e mandatu
lukasl Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 my jak jeździliśmy do niemcowni to nieraz pykło zdiecie za przekroczenie o jakieś 15 k/h (na polskich tablicach) nic nie przychodziło ale jak busem na niemieckich pykło to przyszło do biura 30 euro no i kolega bulił
Skyliner89 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 W Austrii jak byłem też przekroczyłem prędkość jak wyprzedzałem gościa (fotoradar był ładnie z chowany) i w lusterku wstecznym zauważyłem jak mi coś błysnęło. Pomyślałem wtedy, że pewnie to fotoradar i olałem sprawę. To było w kwietniu 2012 roku i do tej pory żadnego mandatu nie dostałem .
Rekomendowane odpowiedzi