m_ajor91 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam. Z dłuższym czasem próbowałem się uporać z pompą centralnego wraz z oświetleniem kabiny. Nie chodziła mi pompa centralnego ( zamykała lecz nie otwierała) kupiłem inną pompę i juz wszystko ok. Lecz oświetlenie drzwi oraz nóg z przodu nadal nie chodziło. Dzisiaj wraz ze znajomym elektrykiem zeczeliśmy iść po kablu koloru BIAŁO-BRĄZOWEGO , który odpowiada za te własnie podświetlenie. Co się okazało kabel jest cały lecz nie było przekaźnika , włożyliśmy przekażnik i o dziwo wszystko się zapaliło Byłem Heppy do momentu kiedy nagle zgasły. i okazało się że gdy otorzy sie drzwi to zapali się dana lampka lecz jak zaraz zapali się oświetlenie górne auta czyli podsufitka tył i przód to nagle wszystkie gasną. Wygląda na to że nie współgraja ze sobą. Elektryk powiedział że to czasówka i zaproponował mi podmienic lapę górną przednią oświetlenia kabiny. Gdyż tam najprawdopodobniej znajduje się sterownik czasowy. Czy może ktoś spotkał się z takim przypadkiem ?? Czy to może być wina jakiegos microstyku w zamakch ?? Próbowałem równiez użyć WD-40 lecz nic nie pomogło ewidentnie wine ma lapka górna ---------- Post dopisany at 22:14 ---------- Poprzedni post napisany at 15:59 ---------- Odrazu po zapaleniu się górnej lapki dolne lapmki gasną ;(
zi0allegro Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 czym nowsze auto wiecej nasrane elektroniki ze człowiekowi ciezko sie polapać .Nie pomijaj faktu ze ktoś wyciagnał przekaznik pewnie nie bez powodu i tutaj szukaj przyczyny.
m_ajor91 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2013 Tak ale wiem dlaczego. Ponieważ przestraszyli się że jak górne swiatło sie zapala to dolne nagle gaśnie i słychac odbicie przekażnika. Moim zdaniem wyciagneli go bo mysleli ze jakas zware daje i bali sie ze OOOO pójdzie z dymem ---------- Post dopisany at 20:40 ---------- Poprzedni post napisany at 08:55 ---------- Kurcze dzisiaj jeszcze jak wyłączyłem całkowicie oświetlenie górne przednie oraz tylne wg nie chodzą lampki dolne , lecz po włączeniu w stan otwerania drzwi i sie zapalają i gasną po całkowitym zapaleniu się górnej lapy to dolne gasna ;( Jestem tym normalnei zszokowany ;(
bolusss Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 kolego podpowiem ci tyle ze u mnie jest tak ze jak otowrzysz drzwi pasazera na odpalonym silniku padl mi mikro styk w zamku drzwi i zapala sie i gasnie dolne i gorne swiatlo ale nie mam czasy sie w to bawic nie rpzeszkadz mi to bo jak otwieram inne drzwi to jest ok
m_ajor91 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2013 No ok. Dzięki za info ale tak robi w każdych drzwiach. Myślisz że we wszystkich padły microstyki ??? U mnie dolne tylko gasną a górne się pali cały czas.
Rekomendowane odpowiedzi