Skocz do zawartości
IGNOROWANY

nowy komp i odcinanie z immo, pozbycie się immo, z kompa czy z licznika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w mojej głowie powstała idea żeby wrzucić kompa z AJL'a do AEB'a

fizycznie obydwa silnika są takie same (dosłownie), komputery mają identyczne wtyczki i sama wiązka silnika również jest taka sama

kupiłem sterownik AJL z polifta o numerze 8D0907558DA i podpiąłem go zamiast mojego z końcówką 558E

po adaptacji w zegarach nowego kompa auto odpala ale po 2 sekundach gasi je immo, w liczniku nie wywala żaden błąd, ale wywala w silniku 17XXX coś tam silnik odłączył immo, nie ważne

licznik mam dokładnie taki licznik zegary deska AUDI A4 8D0919861C (2935287328) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i tu rodzi się moje pytanie, mam auto z 10.1998

co można zrobić aby immo nie odcinał mi zapłonu na nowym kompie

wywalić immo z ECU (jeśli tak to jak) czy może z licznika?

wcześniej robiłem zamiany kompów ale z tymi samymi numerami i po adaptacji w instruments 17 wszystko hulało a tu wyskakuje ten immo...

proszę o jakieś podpowiedzi od osób siedzących w temacie immo :)

---------- Post dopisany at 15:04 ---------- Poprzedni post napisany at 14:40 ----------

chwilkę poczytałem, ktoś na zagranicznym forum miał problem, moze nie identyczny ale... chciał podmienić sterownik w AJL na inny taki sam... nie mógł zaadaptować immo, wiec wlutował chip immo ze starego ecu do nowego i zaczęło to hulać... ale niech to będzie ostateczne wyjście w moim przypadku :)

Opublikowano

Daj foto sterownika Twojego i foto wnetrza. Mogę wyprogramowac jego ale musisz mi stera podesłać

Opublikowano

Foty wnętrza już się wysyłają ale nie wiem czy dojdą, generalnie sterowniki sa takie same.wręcz identyczne, możesz.zobaczyć w goglach 8d0907558e i da, napisz na pw ile będzie kosztowało :)

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

Daj mi jeszcze numer BOSCHA tych sterów

Opublikowano

0261204805 AEB

0261206429 AJL

Wystukane z Pegasusa

---------- Post dopisany at 23:01 ---------- Poprzedni post napisany at 22:46 ----------

A może lepiej by było zakodować kompa pod licznik? Trzeba by pewnie było ściągnąć pin ze starego kompa i z licznika i zakodować na tym nowym?

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

Słuchaj możemy spróbować i z pinem. Jak masz pin w szafie to Ci wyciągne bez problemu. W AEB bez problemu mogę wyłaczyć. Z tym AJL musielibysmy pokąbinować ale to u mnie na miejscu musiałbyś być i wtedy testy.

Opublikowano

nie wiem czy to cos wniesie ciekawego do tematu, ale w ibizie 6L za sciagniecie immo z licznika zaplacilem 200zł

Opublikowano

Sciagniecie immo z szafy to jest pryszcz:) a po za tym cos drogawo zaplaciles za te sciagniecie....

Opublikowano

Kurde sam nie wiem, za chiny nie.znajde wolnego czasu żeby do ciebie podjechać adrian, czy jakbym ci wysłał to ecu, i wylaczylbys immo programowo, to czy potem dało by radę przypisać mu mój oryginalny immo z pinem od szafy?

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

Właśnie mi chodzi żebyś był autem to na miejscu bysmy odrazu sprawdzili czy sie wyłaczy immo bo wiesz jak to wychodzi z wysyłkami. Wyśle a nie bedzie banglac i od nowu Polska ludowa. Na miejscu to testy i wtedy wypuszczam Ciebie z Bananem na twarzy i jest git:)

Opublikowano

na miejscu tzn w wegrowie? czy w nadbuzanskim parku?:P trzeba bedzie chyba tak zrobic.... tylko mowie musze ogarnac troche wolnego czasu i wtedy bede sie oddzywal

Opublikowano

Sadowne:P W Węgrowie u swojej Panny nie będę działał:P

Opublikowano
Sciagniecie immo z szafy to jest pryszcz:) a po za tym cos drogawo zaplaciles za te sciagniecie....

moze i tak, najtanszy w okolicy, a robic 100km zeby zaoszczedzic pare zł to tez mi nie na reke, auto musialo byc od zaraz zrobione

Opublikowano

Nie no akurat wiadomo o co kaman:) w sumie sam bys sobie sciagnał jakbyś miał troche pojecia i prosty kabelek za niecałe 100zł. Szybko by się Tobie zwrócił. Pozdrawiam.

Opublikowano

myslale o kabelku ale wiecej jest przeciw niz za

nie przerabiam nic

jak mam problem jade do znajomego 500m dalej i podlaczam gutmana wiec zbedna rzecz dla mnie i zadko uzywana :)

Opublikowano

Heh Tym testerom w rodzinie VAG nie wierze:)