Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprzęgło + dwumas a podniesienie mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeszukałem tematy ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, jakie sprzędło z mocniejszej wersji można założyć do AVFa z Q.

Obecnie silnik seria ale już plany na stopniowe podniesienie mocy.

Jedyne co do tej pory wyszukałem (na forum passata) to, że podobno można cały zestaw z BRD założyć i szukam opinii czy ktoś się w to bawił w A4 B6? I jakie opinie.

Ewentualnie jaki zestaw zastosować poza serią.

Obecny dwumas zaczyna dawać o sobie znać niestety :kwasny:

Opublikowano

Zalezy w ile celujesz. Dwumas AVF + sprzegło kewlarowe. Apsik moze wzmocnic docisk i sprzeglo obic kewlarem cena chyba 1700zl

Opublikowano
  • Autor

Cordii chcę zacząć od softa(a później się zobaczy) bo Q pożera moc niemiłosiernie :wink:

mam zamiar wymieniać sprzęgło+dwumas i chciałem przy okazji zamontować od mocniejszej wersji PnP zestaw jakiś, bez zabaw z obijaniem/wzmacnianiem, itp (czasu nie mam na zabawy z wysyłkami)

Opublikowano

Skoro nie chcesz bawić się w wysyłki itp to załóż zestaw od BRD (wyczytałem, że wytrzymuje ok 450 Nm). Na sam soft, a później modyfikacje mechaniczne (turbo, pompki, fmic) wystarczy.

Opublikowano
  • Autor

Blachu i tu jest pies pogrzebany, czy faktycznie pasuje?(nie znam się i nie wiem jakie dane porównać)

bo jedynie gdzieś tam, ktoś tam, podobno zakładał, a na forum A4 nikogo nie znalazłem z opinią :wink:

Opublikowano

Kolego, zestaw od brd pasuje do avf. U nas na forum jest kilka osób, które do avf włożyły sprzęgło brd.

Zajrzyj do tego wątku: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/sprzedam-dwumasy-sprzegla-245198/

Przeczytaj wszystkie posty (znajdziesz tam, np P-U-M-A i Pan Waldek - oni mają u siebie komplet z brd).

Po za tym jak będziesz szukał kompletnego sprzęgła z dwumasem to odezwij się do Pawła z tematu, który Ci podałem. Cena jest jak najbardziej ok, towar pewny. Sam od niego brałem do swojego awx-a i polecam :good:

Opublikowano

wkładaj BRD dwumas jest taki sam ale sprzęgło BRD zdecydowanie mocniejsze niż AVF spokojnie wytrzyma 450Nm :naughty:

Opublikowano

Mi trzyma prawie 420 Nm z dołu bez problemu. Przez kilka dni po wymianie było wyraźnie twardsze. Teraz albo się przyzwyczaiłem, albo delikatnie lżej działa. Sprzęgło jak sprzęgło, najlepszą robotę robi zestaw BRD+ skrzynia HCK.

Opublikowano
Mi trzyma prawie 420 Nm z dołu bez problemu. Przez kilka dni po wymianie było wyraźnie twardsze. Teraz albo się przyzwyczaiłem, albo delikatnie lżej działa. Sprzęgło jak sprzęgło, najlepszą robotę robi zestaw BRD+ skrzynia HCK.

Ja mam też zestaw BRD i właśnie mam wrażenie że pedał jest bardziej mięki niż w AVF i dużo gorzej odbija.

Ale nie wiem czy to wina samego sprzęgła czy raczej sterowania??

Opublikowano

Ja mam też zestaw BRD i właśnie mam wrażenie że pedał jest bardziej mięki niż w AVF i dużo gorzej odbija.

Ale nie wiem czy to wina samego sprzęgła czy raczej sterowania??

Jarol jak sie objawia te gorsze odbijanie?

Opublikowano

Czuje to bardzo jak się przejade innym autem i potem wsiąde do mojego.

Objaw jest taki jak by pedał sprzęgła zostawał w podłodze.

Jak puszczam sprzęgło to mam wrażenie że pedał wraca do góry wolniej niż noga.

Opublikowano

Nie zauważyłem takiego efektu u siebie. Rzadko też wsiadam do czegoś innego, a jeśli już to do automatów DSG:decayed:

Opublikowano

Czym się różni skrzynia HCK od standardowej w AVF, pasuje P&P? Czy sprzęgło i dwumas BRD pasują idealnie czy czy trzeba coś kombinować żeby założyć do AVF?

Opublikowano

Skrzynia HCK różni się tylko tym że ma dłuższe przełożenia i lepiej się na niej jeździ.

Sprzęgło i dwumas pasuje P&P. ( dwumas jest dokładnie ten sam )

Opublikowano

A skrzynia też P&P? :wink:

Opublikowano

Do AVF o 2003 roku tak. Do wcześniejszych trzeba troszkę innych rzeczy zmienić np. ciegna wybieraka.