Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teściowa potrzebuje niedużego mocnego i zaraz długo działającego notebooka. Który bez problemu obsłuży takie oprogramowanie jak M Medica https://mmedica.asseco.pl/tabid/67/Default.aspx a zarazem będzie mobilny i poręczny. Ponieważ teściowa tez jest nauczycielem akademickim. Komputer do gier nie będzie używany. Użytkowanie tylko do pracy. Podesłał mi na e-maila dwa które się jej podobają.

ASUS X301A-RX126V i3-2350M/4GB/500/7HP64 biały - Notebook / Laptop 13,3" - Sklep komputerowy - X-KOM.PL

oraz

ASUS B43E-VO137X-4 i3-2350M/4GB/320/DVD-RW/7Pro64 - Notebook / Laptop 14,1" - Sklep komputerowy - X-KOM.PL

Proszę o porównanie tych laptopów. Proszę także o swoje propozycje.

Opublikowano

Ja mam zamiar sobie kupić ASUSA U32U E-450 8GB 320GB - bez sytemu, aluminiowa obudowa, 8GB RAM, do 6 godz. na akumulatorze (6 to trochę optymistycznie, ale...). Po za tym wszystkie mobilne ASUSY mają na początku w nazwie literkę U.

Laptop ASUS U32U E-450 8GB 320GB Radeon 1.5kg (2951715334) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

---------- Post dopisany at 12:46 ---------- Poprzedni post napisany at 12:36 ----------

Ten samsung też jest godny uwagi. Ten ultrabook , jest w sprzedaży w marketach, a to co mi się w nim podoba to matryca matowa

ULTRABOOK Samsung 530U3C i3 8GB 1,52kg Win8 +200zl (2960154141) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

miesiąc temu też stałem przed takim wyborem dla dziewczyny, wybór padł na Laptop LENOVO S300 i3-2365M 4GB 23mm 1.8kg +ZESTAW (2941288645) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. aluminiowa obudowa przekonała nas... no i jakość lenovo :wink::wink:

Opublikowano

Ja od tygodnia mam 535u3c Samsung 535U3C A6-4455M/4GB/500/Win8 - Notebook / Laptop 13,3" - Sklep komputerowy - X-KOM.PL ( to samo co wyżej jeśli chodzi o obudowę tylko procesor na AMD) i powiem, że całkiem fajny sprzęcik. Obudowa jest może troszkę mało sztywna ale przecież gwoździ tym wbijać się nie będzie. Wróciłem do Win7 jedyny problem to WiFi po wzbudzeniu nie działa trzeba je odpalić ręcznie. Poza tym sprzęt lekki, cienki, w codziennym użytkowaniu wydajność procesorów "i" nie jest mi potrzebna więc po co przepłacać. Ogólnie mogę polecić.

Opublikowano

Te samsungi są bardzo zgrabne, super mobilne, tylko ciekawe jak u nich z bateriami?

Opublikowano
Te samsungi są bardzo zgrabne, super mobilne, tylko ciekawe jak u nich z bateriami?

Jeśli chodzi o to ile trzymają to narazie nie mialem bardzo okazji raz tylko 5h. Zaś jeśli chodzi Ci o to czy można je wymienić to pewnie tak, ale w serwisie bo jest gdzieś zabudowana.

Natomiast ciekawą rzeczą jest klapka serwisowa ( jeszcze nie miałem chęci tam zaglądać). Na Notebookcheck widać jak na dłoni dostęp do dysku jednego slotu na RAM(bo 4GB tam wbudowane gdzieś są) oraz wentylatorek więc wydaje mi się, że ewentualne czyszczenie to błahostka w porównaniu z innymi modelami. A wg mnie to bardzo dobre rozwiązanie bo miałem kiedyś HP serii NX tam się ściągało klawiaturę bardzo prosto i czyściłeś radiatorek i wentylator. Natomiast W następnej Toshibie było gorzej nie mówię już o Compaq narzeczonej czy Asusie brata. Dla mnie to spory plus Samsunga, zwłaszcza, że mobilność często polega na trzymaniu na kocach, kołderkach itp :wink: