Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łukaj- zrobiłeś ten emulator?

:hi:

jestem w połowie drogi części już kupiłem ale zapieprzam po 12 godzin i nie mam czasu ;/ teraz mam ale ida ze światłami robić bo przestały świecić , ale to już na dniach będzie skończone wstawię na forum jak to zrobiłem bo już kilka osób też pytało ;):wink:

kolego czekam z niecierpliwością bo ostatnio zmieniałem akumulator i przez kilka sekund widniało mi w tym polu rds z radia a myslałem ze coś żle połączyłem. oczywiście nie potrwało to długo bo zapalił sie sensor oleju;/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego pawelwor ale te rysunki na chomiku sa takie same jak te wrzucone na forum< to korzystac z nich czy nie?

Opublikowano

Panowie a jak ja posiadam audi a4 b5 rok 98 bez fisa poprostu zwykły licznik to ten opis co jest powyrzej pozwoli mi na załorzenie sobie licznika z fisem czy nie da rady??

Opublikowano
  • Autor
Kolego pawelwor ale te rysunki na chomiku sa takie same jak te wrzucone na forum< to korzystac z nich czy nie?

te same

Opublikowano
Panowie a jak ja posiadam audi a4 b5 rok 98 bez fisa poprostu zwykły licznik to ten opis co jest powyrzej pozwoli mi na załorzenie sobie licznika z fisem czy nie da rady??

Może czas zacząć czytać ze zrozumieniem? Jest wyraźnie napisane wszystko...

Opublikowano

A przy przekladce korzystac z nich?

Opublikowano
  • Autor

Jeśli chcesz licznik poliftowy z fisem to wg. rozpiski MaxsteRR'a.

Jeśli chcesz licznik z tego samego roku z fisem to możesz po części opis wykorzystać, np. skąd wziąć sygnał spalania, ale wszystko pakujesz w czerwoną kostkę 20-pinową.

Opublikowano

To przy przekladce licznika z polifta polfis do samochodu z 97 roku z ktorego opisu korzystac?

---------- Post dopisany at 17:05 ---------- Poprzedni post napisany at 16:42 ----------

Z opisu rozumiem ze to bedzie od 95 ale czy przekladka pinow wedlug tego co na chomiku ukolegi pawelwor

Opublikowano
  • Autor

Tak, z tym że w półfisie masz mniej do roboty jeśli chodzi o kabelkomanię (np. brak manetki), ale chyba też będziesz musiał wymienić zbiorniczek wyrównawczy.

Opublikowano

Koledzy chciałbym zainwestować w licznik fis wraz z osprzętem lecz nie wiem za jakim dokładnie zestawem się rozglądać, a aktualnie jest całkiem spory wybór.

Moje auto to Audi A4 B5 1.8 ADR Quattro Avant i licznik aktualnie to JEAGER. Jest niebieska i zielona kostka + wtyczka do wyświetlacza temp. zew. Proszę o pomoc, odwdzięczę się :)

Opublikowano

koledzy czy regulator napiecia altka odpowiada za obrotomierz i moze powodowac ze ten nie dziala a wczesniejszy dzialal(bo zmienilem licznik z przed lifta na polifta) i drugie pytanie jaki kolor maja piny w 26 pinowej zoltej kostce odpowiedzialne za kontrolke swiec zarowych?

Opublikowano
  • Autor
koledzy czy regulator napiecia altka odpowiada za obrotomierz i moze powodowac ze ten nie dziala a wczesniejszy dzialal(bo zmienilem licznik z przed lifta na polifta) i drugie pytanie jaki kolor maja piny w 26 pinowej zoltej kostce odpowiedzialne za kontrolke swiec zarowych?

A czytałeś mój poradnik do końca? Dokładnie ostatnie w nim zdanie w "znanych problemach"?

---------- Post dopisany at 20:16 ---------- Poprzedni post napisany at 20:13 ----------

"Glow plug indicator lamp" to kontrola świec, czyli pin 23

Opublikowano

doczytalem kolego o adaptacji,sorry. a nie wiesz jakie sa kolory pinow od zarowych bo ja mialem wypiente i podlaczone bezposrednio do zarowki?

---------- Post dopisany at 20:52 ---------- Poprzedni post napisany at 20:19 ----------

to wiem ktory to numer tylko w kostce byl wypiety i kontrolka byla podpieta na 2 piny tylko nie wiem ktory to kabelek,byly podpiete 2 brazowe z paskami w dwoch kolorach . nie wiesz jaki kolor ma kabelek do pinu 23?

---------- Post dopisany at 20:52 ---------- Poprzedni post napisany at 20:52 ----------

Obrotomierz juz zrobilem, jeszcze raz sorry.

---------- Post dopisany at 21:44 ---------- Poprzedni post napisany at 20:52 ----------

Kolor tego kabla bede wiedzial jutro, dzieki za wszystko.

---------- Post dopisany 19-03-2014 at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany 18-03-2014 at 21:44 ----------

Koledzy jednak potrzebuje pomocy z tym 23 pinem zoltej kostki, jaki jest kolor kabelka jaki tam idzie? Ewentualnie jak poznac ktory z dwoch byl w 23 bo dwa byly wypiete.

---------- Post dopisany 20-03-2014 at 20:24 ---------- Poprzedni post napisany 19-03-2014 at 18:29 ----------

dlaczego po zmianie licznika swieci kontrolka od poduszek powietrznych, bledy sprawdzalem i nie ma w airbagu.

Opublikowano
  • Autor

Jeśli nie ma błędu to coś nie tak podłączyłeś.

Opublikowano

panowie mam pytanie wiecie coś na temat czujnika temperatury oleju zeby był odpowiedni??

---------- Post dopisany at 15:26 ---------- Poprzedni post napisany at 15:05 ----------

z tego co czytałem poradniku trzeba podpić jeszcze masę zeby się nie paliła kontrolka

Opublikowano
  • Autor

W II lifcie jest inny czujnik temp oleju w misce olejowej do ktorego ida 3 przewody. Przed liftem tylko jeden

Opublikowano

Koledzy na fisie swieci mi sie na czerwono symbol temp plynu chlodniczego. Co moze to powodowac?

---------- Post dopisany at 17:27 ---------- Poprzedni post napisany at 17:23 ----------

indeks.jpg

Opublikowano
  • Autor

Zalozyles licznik z fisem po lifcie? Zbiorniczek plynu chlodzacego wymieniles?

Opublikowano

tak zal0ozylem, ale zbiornika nie zmienilem. a czym sie roznia zbiorniki?

Opublikowano
  • Autor
tak zal0ozylem, ale zbiornika nie zmienilem. a czym sie roznia zbiorniki?

Nie pamietam czym, ale sie roznia, w tym drugim dlugim temacie poszukaj, jest tam o tym napisane.