Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowe siłowniki/amortyzatory gazowe do klapy bagażnika (sedan) - jakiej firmy kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zima sprawiła, że moje siłowniki od klapy w końcu wyzionęły ducha. :kwasny:

Zastanawiam się nad zakupem jakiś w miarę solidnych zamienników, znalazłem je w ofercie m.in. takich firm jak: Febi, Kraft, Krosno, Def, Saga, Piston Gas Springs, MaxGear.

Czy ktoś ma doświadczenie z jakością wykonania produktów z powyższych firm i mógłby coś polecić?

Nie chciałbym przy następnej zimie robić kolejnej wymiany...

Pozdr.

Opublikowano

Zmienilem 2 lata temu na MagnetiMarelli i ciagle chodza jak nowe.

Opublikowano

Polcar wsadziłem do bagażnika Corsy zony i śmiga dobrze za to u siebie w masce wsadziłem Krosno i od samego początku zle chodzi, zacina się pod koniec. Reklamowałem i uznali.

Opublikowano

Magnetti marelli do avanta kupilem 60zl za 2 sztuki ale otwieraja sie jak ori a nie zamienniki ktore malo zebow nie wybija a pozniej zawias wyrywaja tak wiec polecam

Opublikowano

Magnetti marelli do avanta kupilem 60zl za 2 sztuki ale otwieraja sie jak ori a nie zamienniki ktore malo zebow nie wybija a pozniej zawias wyrywaja tak wiec polecam

cześć, kolego masz możliwość podania modelu tych siłowników?

ja zakupiłem MM GS0196 do A4b5 avant, i niestety jestem zawiedziony... są silne, aż ciężko klapę zamknąć, bardzo fajnie i szybko otwierają klapę, ALE w końcowej fazie spowolnienie otwierania nagle się kończy... siłowniki przyspieszają i jest mocne walnięcie po zawiasach! aż całym autem trzęsie...

opiszcie jakie Wy macie doświadczenia, bo pewnie będę musiał kupić raz jeszcze...:(

pozdrawiam