Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] tłumik drgań - plecionka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzisiaj zauważyłem że mam lekko uszkodzoną plecionkę, jest nawet mała dziurka , czy można jeszcze na tym jeździć czy odrazu wymienić, czy stwarza to jakieś zagrożenie? ewentualnie czy można to czymś zakleić? jest to niewiekie przetarcie,

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę, że lepiej wymienić - koszt naprawy nie powienien być duży :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

o ile się nie mylę (bo staż mam tu mały) to sondy lambda mogą głupieć od zewnętrznego powietrza... więc lepiej wymienić... a plecionkę sobie kup sam na allegro bo nasi spece kokosy na tym zbijają...

Opublikowano

o ile się nie mylę (bo staż mam tu mały) to sondy lambda mogą głupieć od zewnętrznego powietrza... więc lepiej wymienić... a plecionkę sobie kup sam na allegro bo nasi spece kokosy na tym zbijają...

a to tam jest sonda :blink:

Opublikowano

chyba nawet dwie... jedna przed katalizatorem druga za... i obie mają pewnie problem z dziurką w plecionce która jest przed nimi...

Opublikowano

chyba nawet dwie... jedna przed katalizatorem druga za... i obie mają pewnie problem z dziurką w plecionce która jest przed nimi...

Takiej teorii jeszcze nie slyszałem :shocked:. Poprosze o wiecej informacji na temat wpływu plecionki na ECU, mapy wtrysku etc.

Opublikowano

to nie żadna teoria a raczej prosta logika...

jeśli przed sondą lambda jest dziurka to oznacza że spaliny do niej wpadające zawierają przekłamane wartości (zassane powietrze) i sonda odczytując je źle steruje silnikiem... coś tu nie tak?

nie wiem jak to jest w tym konkretnym przypadku ale w poprzedniej benzynce miałem taki przypadek...

Opublikowano

to nie żadna teoria a raczej prosta logika...

jeśli przed sondą lambda jest dziurka to oznacza że spaliny do niej wpadające zawierają przekłamane wartości (zassane powietrze) i sonda odczytując je źle steruje silnikiem... coś tu nie tak?

nie wiem jak to jest w tym konkretnym przypadku ale w poprzedniej benzynce miałem taki przypadek...

Jak wydech może zassać powietrze?

Opublikowano

Troche zaskakujące ale wg kolegi GRazny chyba może :mysli::polew:

Opublikowano

no według mnie tak... bo wiem jak silnik zmienił pracę po załataniu dziurki :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

jeździć można ale bedzie głośno i może sie całkowicie urwać w momencie kiedy np bedziemy w dłuższej tasie czy coś, ja tak mialem w mojej b5 tuż przed dłuższym wyjazdem - wtedy chodzi jak traktor lub jeszcze gorzej :polew: ale udało mi sie naprawić. czas naprawy-wymiany to około godziny u mechanika od tłumików

wiec jak wiesz że jest dziurka to zalecałbym od razu coś z tym zrobić. nie wiem czy można załatać czy od razu wymieniać