Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Srebrna A-Czwórka Arka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :siema:

Od dnia 07-12-2012 jestem szczęśliwym posiadaczem srebrnej AUDI A4 B5 1.8 ADR z 1998r. Pierwsza w posiadaniu była 80, potem A3 także wierny marce :). Jestem pierwszym właścicielem autka w kraju i mam nadzieję, że będzie służyć dopóki nie będzie stać na jakiś lepszy smaczek z rodziny AUDI.

W autku na dzień dobry wymieniłem wszystkie filtry, oleje, klocki hamulcowe oraz rozrząd wyniosło mnie to 2,200 ale teraz mam spokój. Jeszcze do wymiany będzie łożysko i przegub, koszt z robocizną rzekomo 350zł. W planach jest założenie podtlenku LPG ale przyszłość pokaże.

Modyfikacje jakie będę chciał wykonać może nie od razu ale jak tylko pozwoli na to budżet:

-tablice bez ramek..............................................................zrobione

-ledowe podświetlenie tablic.................................................zrobione

-poliftowe lampy przód+tył..................................................niezrobione

-dymione kierunki boczne.....................................................zrobione

-ciemne szyby.......... ..........................................................niezrobione

-prawe duże lusterko..........................................................niezrobione

-gwint TuningArt.................................................................zrobione

-felgi 17 RH ZW1................................................................zrobione

-wydech dwururka..............................................................niezrobione

-poprawki lakiernicze (odpryski, korekta lakieru)....................niezrobione

-sprawienie aby tył zaczął grać............................................zrobione

-poliftowy grill (thanks prezesik)...........................................niezrobione

-ledowe oświetlenie wnętrza (thanks prezesik)......................niezrobione

-kierownica od s-line...........................................................niezrobione

Jak modyfikacje pójdą do przodu będę wstawiał zdjęcia na bieżąco. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł na tanią i cieszącą oko przeróbkę proszę śmiało.

Z góry dziękuję za jakiekolwiek porady pozdrawiam serdecznie :)

AKTUALNE FOTO

dsc0599z.jpg

Opublikowano

fajna i mody na + ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dziś wpadł mod raczej dla ucha :). Zakupiłem moduł na tylne głośniki, jakość może nie powala, ale nie lubię jak coś jest a nie działa. Może w przyszłości wymienię wszystkie głośniki. Kolejnym drobnym modem już dla oka będzie wymiana kierunków bocznych na dymione :). Jestem na etapie wyboru myślę, że pojutrze pojawią się na autku.

Opublikowano

Jeżeli miałbym doradzić to bierz gwint tak czy siak przyjdzie czas i będziesz żałował że nie kupiłeś gwintu. Co do felg to może jakieś 18"??? Co do autka ładne a4 powodzenia w modach

Opublikowano
  • Autor

Won$ki dzięki za podpowiedź ale felg to już od 2tyg szukam jakiś 18 ori :) nie ma nic w rozsądnej cenie :( jak kupie felgi max 2000 to na pewno nie gwint, więc będzie musiał poczekać i nie wiem jak długo. W każdym bądź razie najpierw fele :)

Opublikowano

Powoli powoli i wszystko będzie, wszystkiego naraz sie nie da zrobić. Sam mam podobny problem tylko u mnie jest gwint czy ogarnięcie lakieru tak jak ma być

Opublikowano

Kolego bardzo fajne autko, w sam raz baza do modów. Kierunkowskazy boczne kup dymione, lepiej będą wyglądać niż białe. Lampy na przód wrzuć jakie uważasz, zamienniki teraz kosztują praktycznie tyle samo co valeo używki. Z używkami nie wiadomo jak trafisz, w jakim stanie jest soczewka. Lampy z polifta i grill poliftowy i auto całkiem inaczej wygląda. Z tanich modów to możesz zrobić podgrzewane lusterka, oświetlenie led we wnętrzu, podświetlenie nóg, okleić w środku dekory folią 3M, czy spróbować zabawy z PlastiDipem. Powodzenia w modzeniu :hi:

Opublikowano
  • Autor

Prezesik18 dzięki :) kierunki pojutrze będą dymione już na autku także postaram się o jakąś fotkę :) Lampy na przód polifty oczywiście a na tył zastanawiam się nad ledami bardzo ładnie wyglądają, o grillu szczerze nie myślałem także dzięki dopisuje do listy życzeń :) Odnośnie podświetlenia nóg to ja mam I lift także jest :D aczkolwiek nie orientuję się czy to było montowane w lifcie czy po prostu na życzenie niemca w każdym bądź razie jest :) oświetlenie led czemu nie ;p a dekory podobają mi się w moim plastikowym drewnie ;D aaaaaaa bo nie wrzuciłem fotek ze środka także nie widać, postaram się o nie w miarę możliwości.

Opublikowano

Ja też mam dekory w tym plastikowym drewnie i mam już ich dosyć, zmieniłbym je na jakiś carbon, z pewnością odświeżyłoby to wnętrze. hmm na tył ledy? Niezbyt to pasuje, ja bym celował w II lift albo lampy typu clear (trzy poziome pasy - czerwony-przezroczysty-czerwony). Jak masz podświetlenie nóg, to możesz walnąć podświetlenie wnęk klamek, na forum jest opis.

Opublikowano
  • Autor

Lampki led konkretnie takie coś: http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/89/13/96/2989139605 a mi się póki co podoba to "drewno" jakoś nie jestem zwolennikiem carbonu jak oglądałem inne a4 przy zakupie to niektóre miały wykończenie jakby w aluminium i mi się podobało widziałem tu na forum jak ktoś zrobił w czerwień ale czego użył nie pamiętam ale mega wyglądało :). Podświetlenie klamek odpada nie mam otwierania z pilota aczkolwiek można przy okazji zrobić ;D

Opublikowano

Ledy średnio mi się widzą ze srebrną audi, ładniejsze byłyby przy ciemnym lakierze. A dekory podobają mi się biały carbon, a jeśli mówisz o czerwonych dekorach, to u kogoś widziałem obklejone w czerwonym floku/alkantarze i faktycznie za***iście wygląda. A co do podświetlenia wnęk klamek (oczywiście chodzi o wewnętrzne) to podłączasz pod podświetlenie przycisków opuszczania szyb które świecą się do 5min po wyłączeniu zapłonu, bardzo fajny efekt podczas jazdy w nocy.

Opublikowano
  • Autor

Aha myślałem że chodzi o zewnętrzne podświetlenie klamek :) jeszcze odnośnie tych ledów gdzieś widziałem je na srebrnym aucie ale chyba na youtube i wtedy mi się spodobało :). Także jak się drewienko znudzi to może czerwień pierdziachnę ;D ale najpierw felunek muszę sobie sprawić nie mogę się doczekać jeszcze w grafit pomaluje :)

Opublikowano

Fajny sedanik ale koniecznie w dół... :wink4::whistling:

Opublikowano
  • Autor

akjam dziękuję :wink: ale jak kupie felgi to gwint musi zaczekać, chyba że pójdzie w dół ale nie będzie alusków :cry:

---------- Post dopisany 18-02-2013 at 20:05 ---------- Poprzedni post napisany 12-02-2013 at 16:08 ----------

Dziś w końcu otrzymałem kierunki boczne, od razu powędrowały na auto. Fotka tylko taka, bo za mało miejsca będzie czas będzie więcej fotek :). No i ciągle szukam fajnych felg :)

dsc05411g.jpg

---------- Post dopisany at 20:08 ---------- Poprzedni post napisany at 20:05 ----------

ale upaprane auto :decayed: takie pogody, że szkoda myć :(

Opublikowano

Super wozek srebrny za***iście pasuje do A4 pewnie zaloz gwint jak Ci polecaja na nasze super drogi poczujesz sie jak w 18 ale wieku jadac bryczka konna po kostce i efekt pretow zamiast amortyzatorow bezcenne. Jesli chodzi o podswietlane klamki to obakaj sobie rozwiazanie z audi a6 c5 moze uda ci sie kupic same te plasticzki swiatlowodzace.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wiesz gwinta i 18 zakładam ku uciesze oka nie wygody :) liczę się z uczuciem jazdy niczym 18 wiecznym powozem ;D i dzięki za podpowiedź z podświetleniem :)

---------- Post dopisany 31-03-2013 at 10:09 ---------- Poprzedni post napisany 21-02-2013 at 21:30 ----------

Dawno mnie nie było w moim temacie :( ale może dlatego, że wszystko idzie jak krew z nosa:thumbdown:. Felgi zostały zakupione RH ZW1 17" 8,5 cala przód i 9,5 cala tył :decayed:. Do felunku nowy komplet oponek NANKANG 205/40/17 oraz 215/40/17 z powodu braku kasy miały być używki na sezon. Felgi trzeba odmalować, zastanawiam się nad kolorem nawet temat założyłem z ankietą ale chyba padnie na pomarańcz myślałem nad dekorami w tym samym kolorze co o tym sądzicie? Szukam jeszcze gwinta, ale ciężko w dobrych pieniądzach coś znaleźć.

---------- Post dopisany 15-04-2013 at 19:12 ---------- Poprzedni post napisany 31-03-2013 at 10:09 ----------

No, Panowie powoli wszystko zaczyna ruszać chyba przez to, że wiosna zagościła dziś odebrałem felgi od malowania a oto efekt:

dsc05641be.jpg

Felgi czekają na skręcenie i założenie NANKANGÓW :decayed: w między czasie trzeba szukać dystansów i pierścieni centrujących.

Jeszcze dekory chyba przemaluję w ten kolor, jak myślicie czy zostawić drewno? W dalszym ciągu szukam gwinta w między czasie coś w zawieszeniu piszczy, stuka :thumbdown:, a tu brak kasy na naprawy, damn.

Opublikowano

Ładny egzemplarz i fajne plany :good:

W sobotę też założyłem identyczne kierunki, od razu auto inaczej wygląda nie? :kox:

Jestem co prawda zwolennikiem ori felg ale ciekawi mnie jaki będzie efekt srebrnego sedana na tych obręczach więc jak tylko założysz to chwal się :wink:

Za to dekorów pomarańczowych chyba bym już nie przeżył :decayed: Albo one :decayed:

Opublikowano
  • Autor

fakt te pomarańczowe bobki (kierunkowskazy) są irytujące w skodzie potrafią założyć dymione :wink:. A mnie strasznie korci z tymi dekorami :), a ciort najwyżej się kupi drewno z powrotem :decayed: oczywiście fotki wpadną jak tylko założę, ale nie będzie efektu gdyż brakuje mi gwintowanej zawiechy ciężko coś znaleźć i będzie koza.

Opublikowano

kup jakieś dekory (czasem latają na forum za ok 100-150 zł) i będziesz mógł na nich testować do woli a w razie czego szybko wrócić do ori :wink:

Opublikowano
  • Autor

Chyba będzie trzeba tak zrobić, ale z kupnem to troszkę lipa, bo ciągle brak kasy na koncie :decayed:.