winczako Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Jak się to gowno rozszczelnia to obroty mogą wariowac.
Ksiadz Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zamówiłem by mieć w razie czego. U mnie te obroty wariują tylko podczas jazdy. Na postoju nic się nie dzieje. Zdarzyło mi się natomiast kilka razy, na postoju jak przygazowałem obroty skoczyły na maksa gdzie ja już nogi na pedale nie miałem a one dalej się trzymały. ---------- Post dopisany 15-04-2014 at 08:03 ---------- Poprzedni post napisany 12-04-2014 at 19:36 ---------- Wczoraj wymieniłem zaworek. Kompletnie nic to nie zmieniło :-/ ---------- Post dopisany at 08:03 ---------- Poprzedni post napisany at 08:03 ---------- Wczoraj wymieniłem zaworek. Kompletnie nic to nie zmieniło :-/
lester Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Trzeba bylo wpierw sprobiwac go wyczyscic. Ja przejechalem 500 km i oleju nic nie ubylo. Sprobuje zastosowac jeszcze silikon do tych uszczelek co mam i narazie nie zaloze nowych. Zaworek za to przeczyszcze rozpuszczalnikiem i powietrzem.
Ksiadz Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ja piszę o obrotach, że nic nie pomogło. Uszczelki już mam, wymiana w czwartek. Wczoraj patrzyłem na stronę JHM i tam też jest wspomniane o silikonie do tych uszczelek, żeby użyć do uszczelnienia.
waskivw Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ksiądz spr. czy masz kolektor ssący dociągnięty/szczelny ? akie masz korekty w ecu pb , najlepiej jak byś jakiś filmik zapodał z tym wieszaniem się obrotów .
Ksiadz Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 I mały update: Wczoraj wymieniłem uszczelkę na jedną stronę: Dzisiaj zabawa z drugą stroną. A później, zdjęcie kolektora i wymiana zaworków które mają uciszyć dzwię łańcucha podczas startu. Tu ciekawy wątek: http://www.audizine.com/forum/showthread.php/587325-Warm-start-rattle-solved-on-my-car! Moje części kosztowały 75 F. A tu stronka gdzie można kupić ciut taniej: http://www.eurospares.co.uk/searchResult.asp?find=+&S=079103175C Życzcie mi powodzenia ;-)
Plebansk8 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Życzymy, Życzymy, przyznam szczerze, że ten wątek na audizine zrobił niezłe poruszenie Przepraszam, ale nie czytałem całego wątku - Tobie chrobocze na zimnym czy cieplym starcie ? Zamawiales te cześci co p3u z Audizine ?
Ksiadz Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Hehe, nom, ciekawe jak u mnie będzie po... Chrobocze na zimnym tylko, a to też nie zawsze co jest dziwne. Części bezpośrednio z TPS czyli tutejszy dystrybutor ori VAGa. Kilka fotek z pracy: Ale jak się dobiorę do tego kolektora, z całą tą instalacją gazową, to masakra jakaś :-/
Plebansk8 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 hahah no tak to jest z tym autem, nie dość, że tam nie ma miejsca na nic pod maską to instalacja Gazowa przeszkadza w tego typu akcjach No nic czekam zatem na rezultat ---------- Post dopisany at 14:48 ---------- Poprzedni post napisany at 12:18 ---------- Ksiadz powiedz mi jeszcze ten zawór zwrotny oleju, to gdzie jest umiejscowiony ? Myślałem, że to element filtra oleju
Ksiadz Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Dwa zaworki są gdzieś pod kolektorem za osłonką. Na dzisiaj koniec, czas na grilka ;-P Kto to kuźwa poskłada? Buhahahha
Wojtek_A4 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Adrian weź tego złoma utylizuj w końcu:grin: To jeździ czasami?
waskivw Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Moje gratulacje , ale muszę Cię zmartwić uszczelki pokryw zaworów masz nie kompletne ( ja popełniłem ten sam błąd ) brakuje w nich takich niby nie pozornych i nikomu nie potrzebnych gumowych rureczek o numerze 079103487A , można ich nie wymieniać , ale jak zostały ruszone i są twarde to już się nie uszczelnią i masz pewne że pojawi się olej w odmie i kolektorze ssącym Tłumacz Google
Ksiadz Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 A to teraz do mnie o tym piszesz? Zabijem ;-P I tak kupiłem więcej, bo wszystko z tego wątku na audizine.
waskivw Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Jakoś wcześniej nie pomyślałem , ostatnio zagoniony jestem , możesz nie wymieniać jak pisałem wcześniej , ale mogą się pojawić niespodziewane bąki niebieskie z wydechu , ta uszczelka zapobiega wrzucaniu oleju do odmy .
Ksiadz Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 No dobra, a gdze to siedzi? Może będą mieli na stanie to jutro zamówie i będę miał.
waskivw Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 One są montowane w pokrywach od wewnątrz , jak będziesz miał nowa w ręce i zdemontujesz pokrywę to na pewno ją namierzysz . Pozdrawiam i smacznego jajka
Ksiadz Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Wąski- waskivw, normalnie pisz gdzie jesteś, jak będę następnym razem w PL to zajadę... Masz kopniaka za dzisiaj ...i pifko... Za całokształt ;-P
waskivw Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Będzin/Czeladź , pifka nie pijam , a kopniak ? zawsze lepiej późno niż wcale Kolektor sprawdź jak pisałem i dobrze przykręć , uszczelki nowe żeby wszystko było szczelne .
Ksiadz Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2014 W moim aucie wyglądało to w miarę normalnie, zaworki otwierały się i zamykały, więc nie wiem czy ta cała operacja pomoże w czymkolwiek. Czekam jeszcze za filtrami i napinaczem bo on też nie wygląda najcirekawiej, przy okazji wymienię pasek. Także fura wyjedzie dopiero we wtorek :-/ ---------- Post dopisany at 19:10 ---------- Poprzedni post napisany at 15:46 ---------- A badał ktoś temat ekstra pompki do oleju do naszych aut? https://www.cantonracingproducts.com/cgi-bin/commerce.cgi?preadd=action&key=24-270
Plebansk8 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 czyli reasumując zaworki które wymieniłeś były sprawne ? dzisiaj składasz auto do kupy ? daj znac jak odpali co do pompki oleju to nie słyszałęm o tym, ja mianowicie zamontowałem dodatkową chłodnicę oleju TIP-a
Rekomendowane odpowiedzi