Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spalony ksenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio mi się spalił chyba żarnik w lewej lampie i moje pytanie czy tam jest żarnik czy zwykła żarówka H1 ,mam audi a4 b5 z 1999r polifcie lampy mam soczewkowe. Umówiłem się na wymianę ale boję się że gość może mnie zrobić w ch... jak tam będą żarówki a zapłace jak za ksenony ,jak mogę to sprawdzić? Mam takie lampy REFLEKTOR LAMPA PRZÓD LEWA AUDI A4 B5 LIFT (2932534197) - motoAllegro

Opublikowano

witam,

ksenon zapala się błyskiem, po czym przetwornica statkuje napiecie, auto wyposazone oryginalnie w xenony posiada spryskiwacze w zderzaku, jesli mialbys dokladanych hid, mialbys przetwornice dokladane za lampami

Opublikowano

:facepalm:...

Nie możesz po prostu otworzyć maski i zobaczyć co tam jest?

Opublikowano

na 99% masz zwykłą żarówkę jeśli nie pisze na lampie d2s a i nikt nie modził przy światłach to skąd by się panie ksenon tam znalazł ??

spryskiwaczy nie masz ?? a samopoziomowanie masz ???

---------- Post dopisany at 12:43 ---------- Poprzedni post napisany at 12:40 ----------

a i nie h1 a h7

Opublikowano
  • Autor

Jak włączam światła to nie ma błysku tylko światło robi się coraz jaśniejsze aż całkiem się rozjaśni, nie mam spryskiwaczy a poziom swiateł ustawiam normalnie za pomocą pokrętła. Barwę światła mam jasno-niebieską. Gdzie znajduję się przetwornica? Gdzie jest dokładnie napis d2s?

Opublikowano

wyciąg żarówke zrob zdjęcie to Ci powiemy, bo jeżeli Ty nie wiesz gdzie jest przetwornica a operujesz hasłem xenon to brak mi słow:facepalm:

Opublikowano

d2s na kloszu lampy a przetwornica od spodu lampy fabrycznie, najlepiej jak kolega wyżej zrób zdjęcie :)

Opublikowano
d2s na kloszu lampy a przetwornica od spodu lampy fabrycznie, najlepiej jak kolega wyżej zrób zdjęcie :)

jak kolega nie wie jakie ma żarówki to w sumie pewnie też nie wie jak ja wymontowac. :wink:

Opublikowano

Masakra :facepalm:

Skoro pokrętłem reguluje i brak sprysków, to chyba normalne, że nie ma ksenonów -chyba że dorezane HIDy, ale wtedy zwykły heniu nie będzie miał takich żarników i pozostaje allegro :wink:

A poza konkursem to ksenon się wypala i około 3 dni przed zgaśnięciem zmienia kolor na pomarańczowy, a jak od razu gaśnie to nie wina żarnika tylko przetwornica padła - ale to kolegi nie dotyczy :wink:

Opublikowano

kamil zrób foto lamp ale od środka tzn od strony silnika jak potrafisz to zdejmij osłonę żarówki prawdopodobnie 2 metalowe zatrzaski i masz otwarte robisz foto i powiem ci wszystko o twojej żarówce :decayed:

---------- Post dopisany at 23:27 ---------- Poprzedni post napisany at 23:19 ----------

Audi A4 B5 – Wymiana przednich żarówek kierunkowskazów | Audi moją pasją

tu masz jak masz taka zarówke jak na obrazku (nie chodzi o tą pomarańczową) to masz h7

Opublikowano

chyba jeszcze szuka:whistling:

Opublikowano
chyba jeszcze szuka:whistling:

dzwigni od maski? :polew:

Opublikowano

w przedlifcie po lewej koło kierownicy :wink:

Opublikowano

Dobry wątek :polew:

Opublikowano

Moj kumpel jak kupował samochód to sprzedający mu powiedział, że ma xenon i chłopak w niewiedzy zył 2 tygodnie:grin:

Opublikowano

Pewnie jego wyraz twarzy jak się dowiedział był bezcenny :polew:

Opublikowano

Przyjechał do mnie pokazać auto, jak się przejechałem to zwróciłem uwage ze ma słabe światła... Szybkie wyłączenie i włączenie świateł i się okazało ze ma zwykłe lampy, co ciekawe ma zderzak ze spryskami. Jak się o tym dowiedział to zaczał dokładnie sprawdzać samochód i jeszcze kilka innych rzeczy wyszło

Opublikowano

i nalatane max 200 tyś

Kolega jaja se robi pewnie:hi: