v0lfik Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 Witam, Dzisiaj nagle po odpaleniu samochodu przestały działać mi zegary, obrotomierz zatrzymał się na ok 800 rpm a prędkościomierz wskazuje 0. Nie działa też podświetlenie. Sprawdziłem bezpieczniki, wykonałem test zegarów w Vagu i podczas "Analog indicator" wskazówki w ogóle nie wstają. Licznik KM nie nabija się a temperatura płynu chłodniczego wskazuje 30C cały czas... również podczas odczytu z klimatronika - kanał 49 A po odczytaniu błędów pojawia się błędy: 18058 - Powertrain Data Bus: Missing Message from Instrument Cluster P1650 - 35-10 - - - Intermittent 18062 - Please check DTC Memory of Instrument Cluster P1654 - 35-10 - - - Intermittent 17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation P1557 - 35-10 - - - Intermittent 17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer P1570 - 35-00 - - Oraz w Instrument 17: 01176 - Key 07-10 - Signal too Low - Intermittent 00668 - Supply Voltage Terminal 30 16-10 - Signal Outside Specifications - Intermittent 01314 - Engine Control Module - Intermittent Parę dni wcześniej wymieniana była uszczelka pod głowicą i być może mechanik czegoś nie podłączył... Ma ktoś jakieś pomysły co można jeszcze sprawdzić?
vvoytass Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 niestety tez mam ten problem wymieniłem licznik i ten tez mi szwankuje niestety zmora buuuuu
piotek_m Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Witam podepne sie do tematu. Dzis moja mądra siostra pojechała na myjnie pozbyc sie lodu samochodu. Po wyjechaniu z myjni licznik przestał pokazywac prędkość. Mowi ze lała dosc mocno po kołach zeby pozbyc sie lodu z nadkoli. Czy tam jest jakiś czujnik który mogł sie zalac albo wtyczka odpiąć ?? Dziekuje za jakies porady w komerze silnika wody nie ma wiec tam sie nic nie wlało.
Rekomendowane odpowiedzi