Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie działają zegary oraz wyświetlacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj nagle po odpaleniu samochodu przestały działać mi zegary, obrotomierz zatrzymał się na ok 800 rpm a prędkościomierz wskazuje 0. Nie działa też podświetlenie.

Sprawdziłem bezpieczniki, wykonałem test zegarów w Vagu i podczas "Analog indicator" wskazówki w ogóle nie wstają. Licznik KM nie nabija się a temperatura płynu chłodniczego wskazuje 30C cały czas... również podczas odczytu z klimatronika - kanał 49

A po odczytaniu błędów pojawia się błędy:

18058 - Powertrain Data Bus: Missing Message from Instrument Cluster P1650 - 35-10 - - - Intermittent
18062 - Please check DTC Memory of Instrument Cluster P1654 - 35-10 - - - Intermittent
17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation  P1557 - 35-10 - - - Intermittent
17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer  P1570 - 35-00 - -

Oraz w Instrument 17:

01176 - Key 07-10 - Signal too Low - Intermittent
00668 - Supply Voltage Terminal 30 16-10 - Signal Outside Specifications - Intermittent
01314 -  Engine Control Module - Intermittent

Parę dni wcześniej wymieniana była uszczelka pod głowicą i być może mechanik czegoś nie podłączył... Ma ktoś jakieś pomysły co można jeszcze sprawdzić?

Opublikowano

Witam

podepne sie do tematu. Dzis moja mądra siostra pojechała na myjnie pozbyc sie lodu samochodu. Po wyjechaniu z myjni licznik przestał pokazywac prędkość. Mowi ze lała dosc mocno po kołach zeby pozbyc sie lodu z nadkoli. Czy tam jest jakiś czujnik który mogł sie zalac albo wtyczka odpiąć ?? Dziekuje za jakies porady w komerze silnika wody nie ma wiec tam sie nic nie wlało.