Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Konektory - piny - końcówki kabli do wtyczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, w serwisie trzeba płacić słono za konektory, które i tak są zaciśnięte z kablami, więc druciarstwo powstaje straszne jak musimy to lutować. Raz kupiłem w ASO pin, żeby podłączyć czujnik płynu spryskiwaczy a i tak dostałem zły pin, który wyrzuciłem i dopasowałem z kabli komputerowych.

Może wspólnymi siłami uda nam się znaleźć takie konektory na np. tej stronce:

SPINKI,ZATRZASKI,KONEKTORY,WKRTY

Do takich konektorów można kupić porządne kleszcze zaciskające i wszystko pięknie pozaciskać.

Może z tego wątku uda nam się zrobić FAQ, dzięki któremu oszczędzimy sporo pieniędzy i czasu, a wszystkie nasze modyfikacje będą o wiele łatwiejsze.

---------- Post dopisany at 15:41 ---------- Poprzedni post napisany at 15:03 ----------

DUO ISO z dwoma zatrzaskami

Zastosowanie:

- w przelotkach drzwi do zasilania silniczków

- w skrzynce bezpieczników (dla większych bezpieczników)

- do zasilania wzmacniacza BOSE (tutaj jest trochę inny konektor, ale ISO DUO pasuje)

Podobny do ISO, ale z dwoma zatrzaskami

Zastosowanie:

- W przelotkach do kabli głośnikowych

- W kostkach ISO wchodzących do radia (kostka głośnikowa i zasilająca)

- We wtyczkach pakietu oświetlenia (lampki drzwi, lampki pod fotelami)

- Wtyczka głośników

- skrzynka bezpieczników (dla małych bezpieczników)

- etc.

MINI ISO z dwoma zatrzaskami

Zastosowanie:

- We wtyczce wzmacniacza głośnikowego BOSE (tutaj są trochę inne, ale te pasują)

- We wtyczkach foteli

Opublikowano

Nie glupie bo czasami mozna sie dowiedziec cos ciekawego dajesz kolego zaczynaj.

Opublikowano

Zamówiłem wczoraj prawie wszystkie konektory z tego sklepu. Mam zamiar robić pakiet oświetleniowy, więc dam znać co do czego pasuje.

Opublikowano

Lepiej kup sobie tanio wiązkę od anglika, wtedy będziesz miał konektory, kostki i przewody.

Opublikowano

Nie musisz kupować drogich kabelków w ASO, można kupić same konektorki, a numery są podane w wątku przyklejonym w ostatniej rubryce.

:arrow2: :arrow2: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/113270-all-b5-b6-b7-schematy-ukladow-elektrycznych-zlacza-wiazki-piny-dane/

Jest do kupienia większość popularnych pinów i ceny nie są wygórowane: np iso

kabelek 000 979 019 14,48zł , a piny N 103 357 06 1,22zł x2 2,44zł w ASO

I jeszcze jedna uwaga, typ konektorka to jedno, ale ważne jest dopasowanie odpowiedniego do średnicy przewodu

Opublikowano
Nie musisz kupować drogich kabelków w ASO, można kupić same konektorki, a numery są podane w wątku przyklejonym w ostatniej rubryce.

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-schematy-ukladow-elektrycznych-zlacza-wiazki-piny-dane-151516/

Jest do kupienia większość popularnych pinów i ceny nie są wygórowane: np iso

kabelek 000 979 019 14,48zł , a piny N 103 357 06 1,22zł x2 2,44zł w ASO

I jeszcze jedna uwaga, typ konektorka to jedno, ale ważne jest dopasowanie odpowiedniego do średnicy przewodu

Fajnie, ale jak szukać w Etce samych konektorów?

Opublikowano

Samych konektorków nie znajdziesz,ale w dziale elektrycznym, przy opisie wtyczek masz przyporządkowane przewody jakie do nich pasują, A z tabeli powyżej do przewodu dopasujesz konektor.

Opublikowano

Panowie pomóżcie z numerami pinów do brakujących bezpieczników.

czy ten dla S10/S27 to jest 000979406E

a dla S87 (termiczny haka) ?

nie umiem znaleźć w Etce