SebolA4 Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Panowie kto poratuje w piątek aparaturą do vagowania i zrobi porządek w mojej furze bo od tych błędów to mi auto już za dużo waży i nie jedzie ?
miron78 Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Opublikowano 19 Lipca 2011 Miron sprawa załatwiona pozytywnie Jesteś wielki :notworthy 178cm to chyba nie zaś tak dużo...............no ale ok - niech Ci będzie Ps. Ważne że coś tam udało się przyoszczędzić
Pucek Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Mirusiu, grabisz sobie Mario, Grecja, jadę się napiertalać
egon47 Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Mirusiu, grabisz sobie Mario, Grecja, jadę się napiertalać Ty juz wyglladasz jak by Ci ktos Napier....
Qnie Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam Panowie, Potrzebuję waszej pomocy i oględzin mojego auta..... Chodzi o to że wymianialem tydzien temu rozrząd i po tej operacji silnik pracuje jak stary traktor! Z okolicy rozrządu wydobywa się dziwny dźwięk coś jakby rolka była zajechana i pasek za mocno naciągniety... na zimnym silniku tego prawie nie słychać ale jak sie rozgrzeje to jest masakra... Żeby było ciekawie mechanik, który to robił stwierdził że po wymianie rozrządu, luzów dostał wałek rozrządu i on wydaje takie dźwięki....czy to jest możliwe żeby nagle po czymś takim odezwał się wałek?
siemian Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Panowie prośba o pomoc. nie wiem na które koła się zdecydować. Od razu mówie nie będe zakłądał 19'. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=39852.msg2529842#msg2529842 Z góry dzięki za pomoc :hi:
Pucek Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam Panowie, Potrzebuję waszej pomocy i oględzin mojego auta..... Chodzi o to że wymianialem tydzien temu rozrząd i po tej operacji silnik pracuje jak stary traktor! Z okolicy rozrządu wydobywa się dziwny dźwięk coś jakby rolka była zajechana i pasek za mocno naciągniety... na zimnym silniku tego prawie nie słychać ale jak sie rozgrzeje to jest masakra... Żeby było ciekawie mechanik, który to robił stwierdził że po wymianie rozrządu, luzów dostał wałek rozrządu i on wydaje takie dźwięki....czy to jest możliwe żeby nagle po czymś takim odezwał się wałek? zmień mechanika
Bulik Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam Panowie, Potrzebuję waszej pomocy i oględzin mojego auta..... Chodzi o to że wymianialem tydzien temu rozrząd i po tej operacji silnik pracuje jak stary traktor! Z okolicy rozrządu wydobywa się dziwny dźwięk coś jakby rolka była zajechana i pasek za mocno naciągniety... na zimnym silniku tego prawie nie słychać ale jak sie rozgrzeje to jest masakra... Żeby było ciekawie mechanik, który to robił stwierdził że po wymianie rozrządu, luzów dostał wałek rozrządu i on wydaje takie dźwięki....czy to jest możliwe żeby nagle po czymś takim odezwał się wałek? zmień mechanika sinobrody dobrze gada
Qnie Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Najprostsza odpowiedź... Niestety rozrząd wymieniałem nie tam gdzie zawsze jezdziłem... Chciałbym żeby ktoś z Was posłuchał jak pracuje silnik i podpowiedział mi co może być nie tak
Pucek Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Co może być nie tak? Albo przestawiony rozrząd, albo nie wymienił Ci wszystkich elementów rozrządu
Guregoru Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Co może być nie tak? Albo przestawiony rozrząd, albo nie wymienił Ci wszystkich elementów rozrządu Pewnie to drugie
Gracjan Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Jak rozrząd wydaje dźwięk podobny do głuchego stukania to z rolką napinacza jest coś nie halo... :hi:
Bulik Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Najprostsza odpowiedź... Niestety rozrząd wymieniałem nie tam gdzie zawsze jezdziłem... Chciałbym żeby ktoś z Was posłuchał jak pracuje silnik i podpowiedział mi co może być nie tak na rachunku powinienes miec napisane co było wymienione ,chyba ze robiłes auto w serwisie u "MIETKA"
Qnie Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 hmmm generalnie sprawdzałem wszystkie części po wymianie i wyglądają jak nowe, zresztą stare graty mam w bagażniku... A możecie mi powiedzieć czy w AJM jest jeden rodzaj napinacza paska rozrządu?
Bulik Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Jak rozrząd wydaje dźwięk podobny do głuchego stukania to z rolką napinacza jest coś nie halo... :hi: dlaczemu
Qnie Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 pozostaje mi wyjecie nowego napinacza i założenie starego...zobaczymy jak wtedy bedzie pracował silnik
Rekomendowane odpowiedzi