Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przed

• Odpowiedzi 124,6 tys.
  • Wyświetleń 3,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ten jest jak dobrze kojarzę po pierwszym lifcie bo po drugim miały zegarki elektroniczne a całkowicie przedliftowe nie miały cyfr na zegarze tylko same kreski (no chyba, że były jakieś odstępstwa od tego)

Opublikowano

Szkoda że przed :kwasny: ale zawsze można dorezać białe podświetlenie :decayed: czekam tylko na odpowiedź od sprzedawcy co do FIS'a, czy się jeszcze nadaje, a wie ktoś może czy w AFN 99' był czujnik temp oleju?

Opublikowano

8 dych dobra cena za ten licznik :decayed:

Po II lifcie też występowały analogowe zegarki, ale białe podświetlenie mają te z cyfrowymi.

Opublikowano
8 dych dobra cena za ten licznik :decayed:

Po II lifcie też występowały analogowe zegarki, ale białe podświetlenie mają te z cyfrowymi.

No zobaczymy co mi powie, jak będzie okej to go zabieram

Opublikowano

A Ty widze masz 99 rok samochód, polift? Nie masz przypadkiem cyfrowego zegarka już?

Opublikowano
A Ty widze masz 99 rok samochód, polift? Nie masz przypadkiem cyfrowego zegarka już?

Pewnie nie ma, od 2000 szły elektroniczne

Nie napalał by się na ten licznik - nie dość że z A6 czyli zabawa z pływakami to na dodatek jakoś nikt go nie chce...

Szukał bym z cyfrowym zegarkiem :wink:

A tak w ogóle to Siemka :hi:

Opublikowano

Z licznikami w a4 jest tak

Przedlift (zegarek z kreseczkami-gęsto) imo poza licznikiem kostki 2x26pin + 1czarna

Międzylift (zegarek z cyferkami) - imo w liczniku kostki 2x32pin

Polift (Zegarek cyfrowy) - imo w liczku kostki 2x32pin

Co do sterowania manetką to nie rozeznawałem w międzylifcie i polifcie jak jest. Przedlift to ta czarna kostka

Jeśli chodzi o licznik z A6 to jak Pucek wspomniał trzeba przerabiać dodatkowo sygnały

Zajrzyj do wątku: Efekt wymiany licznika na fis - ładnych parę stron opisu.

Opublikowano

Ale liczy się rok modelowy, ja mam prod. 99 a model 2000 i mam cyfrowy (w dodatku radiowy :decayed:), więc kolega może też tak ma, a wtedy ten licznik kompletnie nie pasuje bo nie odpali auta (immo) :kwasny:

Opublikowano

Ale liczy się rok modelowy, ja mam prod. 99 a model 2000 i mam cyfrowy (w dodatku radiowy :decayed:), więc kolega może też tak ma, a wtedy ten licznik kompletnie nie pasuje bo nie odpali auta (immo) :kwasny:

Poza przedliftem trzeba kodować imo przy zmianie licznika

Opublikowano

Ja mam analogowy z cyferkami, mam jeszcze przedliftowy licznik, kurde to troche roboty z tym jest, odpuszcze sobie, najbardziej mi zależy na 2 dodatkowych licznikach (volt i temp oleju) i białym podświetleniu.

Opublikowano
Ja mam analogowy z cyferkami, mam jeszcze przedliftowy licznik, kurde to troche roboty z tym jest, odpuszcze sobie, najbardziej mi zależy na 2 dodatkowych licznikach (volt i temp oleju) i białym podświetleniu.

Voltomierz to pikuś, zadziała od razu jak założysz licznik, ostatnio Grzesiek z Żor zakładał taki licznik do siebie więc posiada świeże informacje, ja jakoś 3 miesiące temu też to robiłem i nieco jeszcze pamiętam, dodam że nie zawsze i nie wszystkim działa temperatura oleju - mi nie działa a mam ori czujnik w misce :whistling:

Ale nikt jak dotąd nie dowiedział się dlaczego tak jest, niby to wina samego licznika czyli jego wsadu, ale to też nie skutkowało więc ruletka :wink:

Opublikowano

Voltomierz to pikuś, zadziała od razu jak założysz licznik, ostatnio Grzesiek z Żor zakładał taki licznik do siebie więc posiada świeże informacje, ja jakoś 3 miesiące temu też to robiłem i nieco jeszcze pamiętam, dodam że nie zawsze i nie wszystkim działa temperatura oleju - mi nie działa a mam ori czujnik w misce :whistling:

Ale nikt jak dotąd nie dowiedział się dlaczego tak jest, niby to wina samego licznika czyli jego wsadu, ale to też nie skutkowało więc ruletka :wink:

Aaa, no to nieźle, może czujnik padnięty masz? ciekaw jestem jak jest to rozwiązane z tym czujnikiem, jaki to jest czujnik (czy podaje wartości poprzez opór). A nie myślałeś żeby dorezać czujnik oleju i podłączyć?mi tam z kolei na fisie nie zależy bo jakbym zobaczył spalanie to:shock3: :grin: a tak serio to teraz tankowałem i na 1160 km (3/4 jazdy w mieście) i 5.9 litra, więc jest okej:kox:

co do licznika to poczekam, może ktoś z forum będzie sprzedawał poliftowy z dodatkowymi zegarami z elektronicznym zegarkiem, może być bez fisa, albo półfis, tylko mam już manetke do fisa i trochę jej szkoda żeby się kurzyła :facepalm:

Opublikowano

Aaa, no to nieźle, może czujnik padnięty masz? ciekaw jestem jak jest to rozwiązane z tym czujnikiem, jaki to jest czujnik (czy podaje wartości poprzez opór). A nie myślałeś żeby dorezać czujnik oleju i podłączyć?mi tam z kolei na fisie nie zależy bo jakbym zobaczył spalanie to:shock3: :grin: a tak serio to teraz tankowałem i na 1160 km (3/4 jazdy w mieście) i 5.9 litra, więc jest okej:kox:

co do licznika to poczekam, może ktoś z forum będzie sprzedawał poliftowy z dodatkowymi zegarami z elektronicznym zegarkiem, może być bez fisa, albo półfis, tylko mam już manetke do fisa i trochę jej szkoda żeby się kurzyła :facepalm:

Czujnik jest chyba dobry bo ma też sygnalizować że jest mało oleju i sygnalizuje - nie tylko ja mam taki problem, ale jak się ociepli to założę taki inny :wink:

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

Czujnik jest chyba dobry bo ma też sygnalizować że jest mało oleju i sygnalizuje - nie tylko ja mam taki problem, ale jak się ociepli to założę taki inny :wink:

no więc u mnie już wszystko działa w liczniku a6:decayed:

prędkość, obrotomierz, temp. silnika, voltomierz, temp. oleju (ja miałem ori już zamontowany czujnik w misce) i poziom paliwa działał na odwrót. Tzn. pełny bak to pusty i vice versa:facepalm:, ale opanowane już i dobrze pokazuje. Alternatywa taka...albo pływak z a6 ( odwrotną rezystancję ma) albo pomodzić z a4. Sygnał ze spalania również miałem ori już zamontowane nie trzebabyło ciągnąć "druta":decayed: tylko podstawowe kable do manetki podpiąć. Jedynym wQrzającym problemem były ostrzeżenia spalonych żarówek i poziomu spryskiwaczy...wszystko ładne zmasowane i zapanowała ciemność na górnej części fisa:kox:. Chociaż kolega z forum już śle mi czujnik poziomu sprysków i se pomodzę, aby ładne pokazywało. Kable pod radio pociągnięte, aby pokazywało RDS na fisie, lecz na dzień dzisiejszy brak kluczyków do wyciągania:wink:. Jedyna różnica, która może flustrować, to brak info o otwartych drzwiach, ale też to jest do opanowania ( tylko trochę czasu potrzebuję a najbardziej wyższej temp.). Pociągnąc kabelki z krancówek do pewnego kabla w kostce od fisa, lecz osobiście to chyba zrobię z nudów, bo :wink:mnie to nie przeszkadza

Opublikowano

no więc u mnie już wszystko działa w liczniku a6:decayed:

prędkość, obrotomierz, temp. silnika, voltomierz, temp. oleju (ja miałem ori już zamontowany czujnik w misce) i poziom paliwa działał na odwrót. Tzn. pełny bak to pusty i vice versa:facepalm:, ale opanowane już i dobrze pokazuje. Alternatywa taka...albo pływak z a6 ( odwrotną rezystancję ma) albo pomodzić z a4. Sygnał ze spalania również miałem ori już zamontowane nie trzebabyło ciągnąć "druta":decayed: tylko podstawowe kable do manetki podpiąć. Jedynym wQrzającym problemem były ostrzeżenia spalonych żarówek i poziomu spryskiwaczy...wszystko ładne zmasowane i zapanowała ciemność na górnej części fisa:kox:. Chociaż kolega z forum już śle mi czujnik poziomu sprysków i se pomodzę, aby ładne pokazywało. Kable pod radio pociągnięte, aby pokazywało RDS na fisie, lecz na dzień dzisiejszy brak kluczyków do wyciągania:wink:. Jedyna różnica, która może flustrować, to brak info o otwartych drzwiach, ale też to jest do opanowania ( tylko trochę czasu potrzebuję a najbardziej wyższej temp.). Pociągnąc kabelki z krancówek do pewnego kabla w kostce od fisa, lecz osobiście to chyba zrobię z nudów, bo :wink:mnie to nie przeszkadza

A w starym liczniku miałeś wskaźnik temperatury oleju?

Opublikowano
:hi: rankiem
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.