horny devil Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Za bardzo nie widzę powodu, dlaczego auto po 5latach miało się nagle zepsuć jak ktoś robiłby 10kkm rocznie. Chyba że uważasz że dla wymiany opon i klocków lepiej kupić nowe auto Nie zapomnij że teraz auta projektują księgowi.
Mario22 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Najpewniej chyba coś z forum Naciapane z Z2 Różnie to bywa... No niby tak ale zawsze to lepiej oczywiście od kogoś znanego z forum co nie kupił auta rok temu itd. Wtedy warto jechać nawet na drugi koniec polski. Fakt faktem trza wtedy zapłacić więcej ale wiadomo co i jak a na pewno wiadomo więcej niż komis handlarz itd itpNaciapane z Z2 Za bardzo nie widzę powodu, dlaczego auto po 5latach miało się nagle zepsuć jak ktoś robiłby 10kkm rocznie. Chyba że uważasz że dla wymiany opon i klocków lepiej kupić nowe auto Nie zapomnij że teraz auta projektują księgowi.Dokładnie tak... Taki przykład Astra 4 od mojej to 1.4 turbo 140 kuca i co... Mieliśmy od szwagra Astre 5 czyli noqy model też 140 koni ale już 1.2 turbo... Kaj tu jakaś żywotność..... To sie ma zdupić i koniec... I tak jest z wszystkimNaciapane z Z2
A4-Tomek Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Najpewniej chyba coś z forum Naciapane z Z2 Różnie to bywa... No niby tak ale zawsze to lepiej oczywiście od kogoś znanego z forum co nie kupił auta rok temu itd. Wtedy warto jechać nawet na drugi koniec polski. Fakt faktem trza wtedy zapłacić więcej ale wiadomo co i jak a na pewno wiadomo więcej niż komis handlarz itd itpNaciapane z Z2 No tak bo to auto mogły widzieć inne osoby z klubu i coś tam wiedzieć i móc się wypowiedzieć, czy auto faktycznie jest w porządku czy może okazuje sie że skarbonka bez dna
Mario22 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) Najpewniej chyba coś z forum Naciapane z Z2 Różnie to bywa... No niby tak ale zawsze to lepiej oczywiście od kogoś znanego z forum co nie kupił auta rok temu itd. Wtedy warto jechać nawet na drugi koniec polski. Fakt faktem trza wtedy zapłacić więcej ale wiadomo co i jak a na pewno wiadomo więcej niż komis handlarz itd itpNaciapane z Z2 No tak bo to auto mogły widzieć inne osoby z klubu i coś tam wiedzieć i móc się wypowiedzieć, czy auto faktycznie jest w porządku czy może okazuje sie że skarbonka bez dna Ja mam nissana jakiego mam ale stara generacja na nowym gazie i śmigam po taniemu i na razie bez wkładu bo przebieg po wujku 140 tyś km pewny auto nie bite 1.5 90 kuca... Auto jeszcze pojeździ lata i nie zmienie chyba że trafi sie coś taniego fajnego z forum lub uzbieram na coś ala focus ST bo nie ma sensu kombinować póki co... Nissan wozi dupe do roboty 23 km a wiadomo Astra jest autem na wypady weekendy itd.... Nissan tylko do robotyTeraz z 1.5 wyciągają ok 160kuca haha tylko po 100 tyś kapa motoru Naciapane z Z2 Edytowane 24 Listopada 2015 przez Mario22
A4-Tomek Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 No co poradzisz. Downsiezing zabija motoryzację. Co z tego że masz nowe auto które może się zepsuć o wiele szybciej niż nawet gwarancja przewiduje
Mario22 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Dlatego jakoś nie wierze w te nowe tsi tfsi i inne 1.0 lub 1.2 na dwóch turbinach.... Naciapane z Z2
A4-Tomek Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Nowe auta są dobre dla kogoś przy kasie. Kupić nowe, pojeździć i puścić dalej zanim się rozkraczy silnik. Potem następne itd.
H4mm3R Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Najpewniej chyba coś z forum Naciapane z Z2 Różnie to bywa... No niby tak ale zawsze to lepiej oczywiście od kogoś znanego z forum co nie kupił auta rok temu itd. Wtedy warto jechać nawet na drugi koniec polski. Fakt faktem trza wtedy zapłacić więcej ale wiadomo co i jak a na pewno wiadomo więcej niż komis handlarz itd itp Ja już widziałem na żywo forumowe perełki które na foto były idealne a na żywo pozostawało dużo do życzenia. Cena pewnie też podkręcona, bo to przecież od forumowicza wóz a nie handlarza... pewny...
Mario22 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 No ale to zawsze mniejszy procent takich aut niż handlarzowych i chyba się z tym zgodzisz Naciapane z Z2
A4-Tomek Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Najpewniej chyba coś z forum Naciapane z Z2 Różnie to bywa... No niby tak ale zawsze to lepiej oczywiście od kogoś znanego z forum co nie kupił auta rok temu itd. Wtedy warto jechać nawet na drugi koniec polski. Fakt faktem trza wtedy zapłacić więcej ale wiadomo co i jak a na pewno wiadomo więcej niż komis handlarz itd itp Ja już widziałem na żywo forumowe perełki które na foto były idealne a na żywo pozostawało dużo do życzenia. Cena pewnie też podkręcona, bo to przecież od forumowicza wóz a nie handlarza... pewny... Ehhhh już się boję tych poszukiwań Szkoda że mąż kuzynki zawiesił ściąganie aut z niemiec. Bo jak coś brał to wiedział wszystko o nim. On maniak VW
Tomi_81 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Dokładnie tak... Taki przykład Astra 4 od mojej to 1.4 turbo 140 kuca i co... Mieliśmy od szwagra Astre 5 czyli noqy model też 140 koni ale już 1.2 turbo... Kaj tu jakaś żywotność..... To sie ma zdupić i koniec... I tak jest z wszystkim Nie wiem Mario skąd wziąłeś taki silnik 1,2 140 nie ma w nowej astrze
H4mm3R Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 No ale to zawsze mniejszy procent takich aut niż handlarzowych i chyba się z tym zgodzisz Naciapane z Z2 Nie przeprowadzałem żadnych statystyk, ale mówię jak jest i nie można w 100% wierzyć w to że klubowe = lepsze
Mario22 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Dokładnie tak... Taki przykład Astra 4 od mojej to 1.4 turbo 140 kuca i co... Mieliśmy od szwagra Astre 5 czyli noqy model też 140 koni ale już 1.2 turbo... Kaj tu jakaś żywotność..... To sie ma zdupić i koniec... I tak jest z wszystkim Nie wiem Mario skąd wziąłeś taki silnik 1,2 140 nie ma w nowej astrze No jak to nie a ile koni ma 1.2 turbo w nowej astrze? 135? Naciapane z Z2
A4-Tomek Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Dokładnie tak... Taki przykład Astra 4 od mojej to 1.4 turbo 140 kuca i co... Mieliśmy od szwagra Astre 5 czyli noqy model też 140 koni ale już 1.2 turbo... Kaj tu jakaś żywotność..... To sie ma zdupić i koniec... I tak jest z wszystkim Nie wiem Mario skąd wziąłeś taki silnik 1,2 140 nie ma w nowej astrze Dobrym przykładem jest nowa KIA Ceed 1.0T GDI poj. skokowa 998 i moc 120 koni No ale to zawsze mniejszy procent takich aut niż handlarzowych i chyba się z tym zgodzisz Naciapane z Z2 Nie przeprowadzałem żadnych statystyk, ale mówię jak jest i nie można w 100% wierzyć w to że klubowe = lepsze Dlatego się naszukam nim coś znajdę. Przydała by się pomoc kogoś z klubu kto wie gdzie zajrzeć
Mario22 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Albo szwagier nie wiedział co dostał z fabryki... Naciapane z Z2
Tomi_81 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Proszę pokaż mi tam 1.2 http://dixi-car.pl/astra-v-silniki.htm
Mario22 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) To to było to 1.0 turbo... Faktycznie nie ma 1.2 tylko 1.0 turbo ale sam widzisz... Tocsamo jest w nissanie qaszkai nowym... 1.2 i turbo i 115 kuca Naciapane z Z2 Edytowane 24 Listopada 2015 przez Mario22
Tomi_81 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Że są to wiem po prostu zdziwiło mnie bo nie słyszałem o takim silniku w astrze i tyle
Mario22 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) Nie wiem ale jakoś mnie się to nie widzi... Jak konfigurowałem fabie przed zamówieniem Astry to też był motor 1.2 a jak miałem nową ibize to był jakiś dziwny klekoczący diesel 3 cylindrowy Naciapane z Z2 Edytowane 24 Listopada 2015 przez Mario22
pajda Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Tak robią mała pojemności dużo moc i ty nie masz na to wpływu.
Rekomendowane odpowiedzi